0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За обръщането на бебетата
« -: Декември 18, 2008, 23:51:20 pm »
Здравейте! Дъщеричката ми след седмица ще навърши 6 месеца, а още не се обръща от корем по гръб и обратно. От миналия месец се обръща на една страна, като се хване за нещо или като хване пръстите на краката си. Поставям я по коремче, стои си така, като я бутна, се преобръща. Заведох я на педиатър- хомеопат. Каза, че двигателната й активност е чудесна и изписа Барита карбоника по 3 зрънца през ден. Като прочетох за това лекарство, направо се стреснах -"Този хомеопатичен медикамент е най-подходящ в случаите, когато става въпрос за деца, които се развиват по-бавно от връстниците си. Обикновено те прохождат и проговарят по-късно и изостават в детската градина или училището. Пубертетът при тях също настъпва в по-късна възраст. Допълнително основание за използване на «Барита карбоника» е прекалената зиморничавост на детето и склонността му към чести инфекции на носоглътката с нагнояване и с увеличаване на лимфните възли и на третата сливица" И аз не го взех.
Моля Ви- кажете ми, трябва ли да се притеснявам, че детето ми още не се обръща? Какво е необходимо да предприема?
Иначе много обича да я държим изправена, даже прави смешни опити за крачки
Благодаря предварително.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: За обръщането на бебетата
« Отговор #1 -: Декември 18, 2008, 23:54:17 pm »
Нищо, което съдържа разредена и изсушена вода, няма общо със здравето на детето.
Ако те притеснява, иди на истински лекар и не вярвай на шарлатани.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Декември 19, 2008, 00:05:29 am »
какво казва педиатърът на детето? зарежи хомеопатията, консултирай се с педиатър и ако той прецени - с невролог.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Декември 19, 2008, 00:16:03 am »
моят син първо седна,после започна да ходи за ръчички и да се изправя в кошарата и чак тогава (на 8м. ) започна да се обръща сам.
Ако във всяко друго отношение е добре,немисля че заради едно обръщане,детето изостава.
<br />
« Отговор #4 -: Декември 19, 2008, 10:49:16 am »
За нашата педиатърка всичко е нормално. тя и толкова обръща внимание. На консултациите аз отивам подготвена- изчела всичко за захранване, ядене, режим и тя само се съгласяма с мен. Пък тази хомеопатка, при която ходих, е и педиатър.
Моля ви, посъвейтвайте ме какви упражнения да правим.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Декември 19, 2008, 12:16:38 pm »
melisa, ние тук не сме специалисти и не бихме могли да ти даваме такива съвети.
щом нямаш доверие на педиатърката, потърси второ мнение, заведи детето и при детски невролог да го види. може всичко да е наред, но по-добре да го каже специалист и да си спокойна, че си проверила нещата.
можеш да се консултираш и с Birdie в темата за бебета в началото на този форум. но предполагам, че без реален преглед и преценка, трудно може да се даде мнение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Декември 19, 2008, 14:39:50 pm »
melisa, упражненията за обръщане, които съм срещала из нета, са тези:
"За обръщане от гръб по корем с помощ поставете детето да легне по гръб. Хванете единия му крак и срещуположната ръка. Повдигнете главата нагоре до главата му и се опитайте да му помогнете да се обърне по корем в посока на хванатата ръка. Когато детето напредне, помагайте му само чрез хващане на крак. Упражнението се прави, докато детето започне да се обръща само. Обикновено това става през петия месец."

Можеш да помолиш Бърди да коментира тези упражнения (от книгата "Грижи за малкото дете" са), макар че винаги е казвал, че на здраво дете специална гимнастика не му е нужна.
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 14:45:26 pm от Нели* »
« Отговор #7 -: Декември 21, 2008, 23:44:01 pm »
Благодаря ти, Нели. Тези упражнения вършат чудеса. Само два дни упражнения и днес Маги вече се обръща сама от гръб по корем наляво. Утре продължаваме. Ще се въздържа от мнение относно коментара, че здравите деца нямат нужда от гимнастика.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #8 -: Декември 21, 2008, 23:55:10 pm »
Естествено че нямат нужда от гимнастика.
За ден, два упражненията дадоха резултат? тези неща не са сериозни изобщо... .

"Упражнението се прави, докато детето започне да се обръща само. Обикновено това става през петия месец."
->Има два вида обръщания. Този вид,който искате е по-късен в развитието. Нормално. И не всички деца като заковани "точно в този месец" го правят. Има и индивидуални разлики.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 00:05:47 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #9 -: Декември 22, 2008, 10:35:02 am »
Аз създадох такава тема на друго място, но притесненията ми бяха същите. Сега като изчетох тук и се успокоих. Навярно не е нужно всички деца да се развиват  по един  и същ начин, нали са различни индивиди, ама като сме ги чакали толкова и  все за нещо намираме да се притесняваме :wink:                 
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор