Здравейте! Дъщеричката ми след седмица ще навърши 6 месеца, а още не се обръща от корем по гръб и обратно. От миналия месец се обръща на една страна, като се хване за нещо или като хване пръстите на краката си. Поставям я по коремче, стои си така, като я бутна, се преобръща. Заведох я на педиатър- хомеопат. Каза, че двигателната й активност е чудесна и изписа Барита карбоника по 3 зрънца през ден. Като прочетох за това лекарство, направо се стреснах -"Този хомеопатичен медикамент е най-подходящ в случаите, когато става въпрос за деца, които се развиват по-бавно от връстниците си. Обикновено те прохождат и проговарят по-късно и изостават в детската градина или училището. Пубертетът при тях също настъпва в по-късна възраст. Допълнително основание за използване на «Барита карбоника» е прекалената зиморничавост на детето и склонността му към чести инфекции на носоглътката с нагнояване и с увеличаване на лимфните възли и на третата сливица" И аз не го взех.
Моля Ви- кажете ми, трябва ли да се притеснявам, че детето ми още не се обръща? Какво е необходимо да предприема?
Иначе много обича да я държим изправена, даже прави смешни опити за крачки
Благодаря предварително.