0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

доминантен фоликул или киста???
« -: Ноември 02, 2008, 15:59:08 pm »
Здравейте момичета!Имам нужда от вашата помощ.Каква е разликата между дом.фоликул и киста?И как се разбира за кое точно става въпрос?!Питам защото миналия месец на 22-ия ден от цикъла на ехограф се видя киста в левия яйчник 3,8 см.Преди същинския мензис на 24-ия ден получих кафяво зацапване и така ми зацапваше 4 дни и след това нормално си ми дойде.Възможно ли е това зацапване да се дължи на тази киста?През този месец нямах овулация.Тъй като при мен нараства фоликул но не се пука,следващия цикъл-т.е този, доктора реши да го пукаме с оветрил.Аз обаче отидох чак на 10 ден и доктора каза че има дом.фоликул 20mm.в левия яйчник.Може ли според вас да има 20 mm фоликул на 10 ден?Естрадиола ми на 3 ден беше 358.40 при граници 149.41-802.62 а FSH 4.23 при граници 4.5-11.0 8O Сложихме оветрила,и след това се замислих да не би този фоликул да си е старата киста от миналия месец и доктора да се е объркал? 3,8см на колко mm отговаря? Ако действително си е кистата какво се очаква да стане с нея след оветрила?По какво всъщност лекарите разбират дали става въпрос за нормален доминантен фоликул или за киста от преден цикъл?Много съм притеснена,чакам вашите мнения!
Re: доминантен фоликул или киста???
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2008, 16:06:15 pm »
3,8см на колко mm отговаря?
8O
 З,8см = 38мм
 Някъде бях чела , че фоликул с размери над 25мм се счита за киста.
 Е2 на 3 ден ми се струва високо.
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2008, 16:16:17 pm »
Да,обаче сега е 20mm този цикъл.Доктора каза че е дом.фоликул.Мислиш ли че кистата от предния месец е заминала с мензиса?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2008, 17:49:29 pm »
Доминантен фоликул е ако е от този цикъл и киста, ако е от миналия. Но мисля че на УЗИ не може да се познае дали е от този или от миналия цикъл. Но дори и да е от миналия явно няма да нараства повече. Оветрилът не пречи. Просто не възлагай прекалени надежди на този цикъл. А за притеснение... ми много сме били така. Ама не се предавай!
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2008, 18:31:28 pm »
Ами аз си мисля че все пак ако е киста значи се е свила,тъй като миналия месец кистата беше 3,8см а това което доктора видя сега на 10 ден е 20 мм.На прав път ли съм в разсъжденията си?Нали 3,8см отговаря на 38 мм.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2008, 13:15:54 pm »
Да 10 мм са 1 см.
Кистата или се пука или се свива и абсурбира после. Виж някъде трябва да пише за LUF.
Една киста все още не е ЛУФ, ама  принципа е този.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2008, 16:37:34 pm »
Здравей Tamara!Днес ми е 17 ден от цикъла и ходих на вагинален ехограф.Дом.фоликул се е спукал и има жълто тяло.Лигавицата според доктора е много хубава.Надявам се и се моля с цялото си сърце да е станало чудото.Днес започвам дуфастон за 10 дни.Благодаря ти много че се включваш.Имам огромна нужда от твоята и от всички момичета в този форум подкрепа.Искам да те питам освен прегнил и оветрил какви други медикаменти има за пукане на фоликули?Бях чела нещо за профаси,новарел,хумегон,A.P.L
Кое от тези е заместител на прегнил и оветрил?На всички момичета пожелавам да се сдобият с   
*

Tamara

• 1662
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2008, 14:40:27 pm »
Не зная. При мен никога не е имало проблем с прегнила.
Вместо Клостил бегит съм ползвала Серофен (Италианско) и Кломифен Цитрат (Гръцко)
Но заместители на прегнил и дуфастон не ми се е налагало.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Декември 12, 2008, 10:22:13 am »
Здравейте момичета!
Вчера бях на УЗ и доки каза, че има доминантен фоликул 30мм! и втори 19мм в ляв яйчник  :oops: Не се ли е объркал за първия,защото нявсякъде пише,че над 30мм не е фоликул, а киста  :balk_159: Каза ми да отида пак след 3 дни да видим дали са се спукали, а ме е толкова страх  :balk_144: За първи път след стимулация с Клостил от 2 месеца успях да образувам доминант, а не знам дали всичко е наред  :balk_146: