Пролактина може и да ти е в норма-задължително си пусни ново изследване за проверка. Ако не си спазвала условиата за начина, по който се дава кръв за изследване на нивото на пролактина, няма как да излезе в норми - той е хормон , който варира и се влияе от много неща. Тези показатели близки до границата , не ми се виждат толкова сериозни за да се притесняваш, според мен е твърде възможно да си била притеснена, или да си бързала или нешо друго , което в момента се е отразило. За аденом на хипофизата е достатъчно да направиш само рентгенова снимка на хипофизата, но това се прави когато нивата са доста по-високи от това и когато е продължило дълго време и не се коригира от лекарства. Така че на 1-во време си пъсни ново изследване и после се консултирай с ендокринолог и твоия генеколог също ако смяташ да правиш опити за забременяване.
!!! ВАЖНО: когато се изследва пролактин - трябва да се седи и почива преди непосредственото взимане на кръв поне 20-30 мин. Преди това да не си бързала, да не си яла, да не си пила КАФЕ, да не са те стреснали. Предния ден и вечер не трябва да се прави секс, не трябва да се пипат гърдите, не трябва да се пие алкохол, не трябва да си неодспала или неспала, не трябва да си яла тежка храна, не трябва да си яла месо, не трябва да си спортувала или вършила тежка физическа дейност. Поне това се сещам за сега....ако съм изпуснала нещо, моля някой да допълни.