0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sedi_k

проблем или ??? - обърната матка
« -: Февруари 20, 2006, 16:01:55 pm »
какво означава обърната матка и вярно ли е че трудно ще забременея? И малко глупав въпрос - дали има значение позата при това положение?
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2006, 16:09:11 pm »
sedi_k - положението на матката няма никакво значение за забременяването....

Колкото до позата, докторите казват, че кучешката била за предпочитане, но... Това си е божа работа

Ако всичко иначе е наред, позата не е най-важната  :D

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2006, 11:34:41 am »
Въобще не се притеснявай.Тук и в бг-мама има много момичета с твоя проблем.При някои дори е бил отхвърлен при следващи прегледи,така че смело напред и скоро да се похвалиш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2006, 11:53:59 am »
Седи _к моята кума е с обърната матка и има пекрасно детенце. Майка и също и тя има две деца. Нямаше проблем нито със забременяването нито с носенето на бебе. Така че смело напред без притеснения. Rally_pat  ти е написала за позата. Пробвайте и този вариант.  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2006, 12:04:35 pm »
И аз съм с обърната матка, но имам забременявания. Иначе за позата какво да ти кажа първия път забременях точно така на кучешката (още и викат колянно лакътна поза) а втория път незнам как  :)  просто не помня но лекарите казват че шанса за зачеване се повишава малко при тази поза. Тоест се улеснява пътя на човечетата към яйцето  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #5 -: Февруари 21, 2006, 14:56:18 pm »
Аз също знам, че това не е проблем. Майка ми е така и ми е казала, че и 2-та пъти просто са решили и е станало.Аз също съм така. За жалост нямам опит, но не положението на матката и проблема :) За позата -да, горепосочената. Бях чела някъде специално за обърната матка, че ако се лежи после е добре да си по корем /за разлика от другата позиция/. Успех!
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2006, 09:16:22 am »
Не се притеснявай затова че си с обьрната матка.
Сестра ми е с обьрната матка,а има две чудесни момченца на 4г.и 6г.

« Отговор #7 -: Февруари 23, 2006, 09:27:21 am »
Sedi,

Както са ти писали момичетата, ако всичко друго е наред, особени причини за незабременяване или проблеми при износване на плода с обърната матка няма.
Преди 20-ина дена едно от момичетата във форума - хубавата Ганка (поздрави, ако ни чете), прегърна рожбата си за първи път - да й е здрав Сашко!

Успех на всички ни!
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2006, 09:52:33 am »
Цитат на: BLUEMOON
Sedi,

Както са ти писали момичетата, ако всичко друго е наред, особени причини за незабременяване или проблеми при износване на плода с обърната матка няма.
Преди 20-ина дена едно от момичетата във форума - хубавата Ганка (поздрави, ако ни чете), прегърна рожбата си за първи път - да й е здрав Сашко!

Успех на всички ни!

няма ли разлика между ОБЪРНАТА МАТКА и ДВУРОГА МАТКА (преграда в матката) или и двете са едно и също нещомай някой се е пообъркал леко с обяснението :roll:  :wink:
*
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2006, 13:10:38 pm »
Разликата между двурога и обърната матка е огромна.Ганка е с двурога,както и аз.При обърнатата мисля,че няма проблеми с износването.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2006, 13:35:00 pm »
[няма ли разлика между ОБЪРНАТА МАТКА и ДВУРОГА МАТКА (преграда в матката) или и двете са едно и също нещомай някой се е пообъркал леко с обяснението :roll:  :wink: [/quote]

Момичета, ИЗВИНЯВАМ СЕ!!!!! МОЯ ГРЕШКА!  :oops:
 Днес за разни хубави неща мисля и набърках Гането - извинявай, душо!
Разбира се, двурога матка няма нищо общо с обърната!
Запазвам си мнението, че особен проблем за забременяване и износване при обърната матка не би следвало да има.

Успех на всички ни!
*
« Отговор #11 -: Февруари 25, 2006, 19:36:15 pm »
sedi_k   :oops:

Изобщо не се страхувай, повечето жени са с обърната матка.
Някъде бях чела, че най-благоприятна поза за зачеване е т.нар. "задна прашка" като след това оставаш да лежиш по коремче с възглавничка под корема и бедрата (мисля за да не изтичат сперматозоидите  :)  ) около 20-тина минутки.
Лично аз така правя, не знам дали ще е успешно, но поне действа релаксиращо  :balk_126:   :balk_103: успех
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.