0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Висок ИНСУЛИН
« -: Август 12, 2008, 20:28:58 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА ЕТО МЕ ПАК СЛЕД ДЪЛГО ОТСЪСТВИЕ, КАКТО ВЕЧЕ РАЗКАЗВАХ – ПКЯ, ЛАПАРОСКОПИЯ 1 ЦИКЪЛ И ПОСЛЕ НИЩО, ПАК БЕЗ ЦИКЪЛ, ПАК БЕЗ ОВУ, ПАК БЕЗ БЕБЧЕ И ПАК ИЗСЛЕДВАНИЯ И НАЙ- ПОСЛЕ СЕ СЕТИХА ДА ИЗСЛЕДВАТ ИНСУЛИНАИ СЕ ОКАЗА ЧЕ Е В ПЪТИ ПО ВИСОК ОТ НОРМАЛНАТА СТОЙНОСТ И ТОВА БИЛО ПРИЧИНАТА ЗА ПКЯ И ЛИПСВАЩ ЦИКЪЛ, МОЛЯ ВИ АКО СТЕ ИМАЛИ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ДАЙТЕ НИАКАКВА ИНФОРМАЦИЯ , НАЗНАЧИХА МИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СИОФОР
Re: Висок ИНСУЛИН
« Отговор #1 -: Август 14, 2008, 16:59:17 pm »

Ами това е лечението за висок инсулин.А дали е ефективно-виж подписа ми.Видях двете чертички  на 5 месец след започването на Сиофор -а.Нямах цикъл,нито овулация преди да започна лечението.
*
« Отговор #2 -: Август 14, 2008, 20:56:09 pm »
Благодаря ти Мари, радвам се че вече очакваш малкото си ангелче, пожелавам го на всички момичета гук, а на теб лека бременност и най-красивото и здраво бебоче

Мари моят цикъл не е идвал от 8 мсеца и пре теб ли беше така, а провеждала ли си друго лечение освен Сиофор
« Отговор #3 -: Август 14, 2008, 21:57:46 pm »
Ами пред това ми идваше на 50 дена , на 20 -само веднъж не ми дойде два или три месеца и пих дуфастон, за да ми дойде.След като започнах Сиофора си спомням , че около 60 дена не ми дойде , но малко след това нещата взеха да се нареждат.Трябва да си упорита,защото Сиофора е лекарство , с което организма трудно свиква.
Имам и аденом на хипофизата, но според док основния ми проблем е бил инсулина ,който успях да смъкна все пак в норма и резултата не закъсня
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2008, 15:52:56 pm »
Аз също съм с завишен инсулин.какви са ти стойностите?Аз приемам метфогама  :)
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2008, 13:55:53 pm »
Момичета, на вас високия инсулин на гладно ли ви го откриха или след обременяване? Моят инсулин е в норма, но на гладно, а чувам че само това не е особено достоверно.
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2008, 20:56:27 pm »
На мен ми откриха завишения Инсулин след обременяване с глюкоза.На гладно беше нормален.
« Отговор #7 -: Октомври 03, 2008, 12:59:58 pm »
Моя инсулин беше завишен на гладно.А иначе не съм правила обременяване.
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2008, 17:02:40 pm »
момичета какви бяха стойностите на инсулина ви. Аз също правих обрменяване с глюкоза и ет   Кръвно захарен профил 3   *   
   Глюкоза първа   6,4   mmol/l   3.0 - 6.0

Глюкоза втора   9,1   mmol/l   3.0 - 6.0

Глюкоза трета   7,6   mmol/l   3.0 - 6.0

като лекарят ми каза че само първата глюкода е леко завишена, нямало нужда от лекарства.
« Отговор #9 -: Октомври 03, 2008, 17:51:43 pm »
моя инсулин на гладно беше 17.6 при норма до 15
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2008, 08:52:13 am »

моя инсулин на гладно беше 21.5 при горна граница 22 , но въпреки това в епикризата пише че имам категорично установена инсулинова резистентност и трябва да се лекувам с  метформин 3х1.Мисля, че най-достоверно си е обременяването  с глюкоза
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2008, 20:31:01 pm »
Поправете ме, ако греша, но нещо се обърках...
Инсулинът, не си ли е просто инсулин- хормон! Кръвната захар си е кр. захар, а КЗП-то е кръвно захарен профил, който се прави трикратно за деня, нали има разлика!?
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2008, 09:24:19 am »
Здравейте ,момичета и на мен ми правих обременяване с глюкоза и ето резултатите ,моля ако някой е наясно нека да коментира :
глюкоза 0 мин.-6.5      3.6-6.0
глюкоза60мин-6.2        6.68.9
глюкоза120мин-7.2         4.0 -7.8
ИНСУЛИН
инсулин 0 мин-9.70      3.00-25.00
инсулин 60 мин-46.37 до 200

инсулин 120 мин-27.55 до200
Благодаря ви  Тодорав я притесни инсулина на 60 мин  и каза ,че е леко увеличен и ми изписа метформина по 1/2 всеки ден дори и по време на бременност!Някой пил ли го е в комбинация с преднизолон лимфомиозомит капки за щитовидната аспирин ,клексан от 0.4 (като фраксипарина е ) ?Много ми се виждат лекарствата по време на бременност и е това е в първи триместър.Моля за коментар! :?
*
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2008, 13:32:01 pm »
Моля някой да коментира изследване то ми ако разбира! :wink:
« Отговор #14 -: Ноември 21, 2008, 16:42:04 pm »
Моля някой да коментира изследване то ми ако разбира! :wink:

аз не разбирам миличка, но горе долу съм като теб-пия метформин , парлодел и еутирокс .Имам изписани и такива капки,които незнам защо не взимам .Вече съм накрая и  още ги приемам надявам се бебо да е здравичък
*

АниDani

« Отговор #15 -: Ноември 23, 2008, 00:53:34 am »
Мили дами, ако мога да ви посъветвам, като човек сблъскал се с хипепинсулемията и диабета... не захарта и въглехидратите са проблем за инсулина, а мазнините които затварят вратата под носа на инсулина и не го допускат до захарта. Тогава организма засича повишенето ниво на захарта и продължава да бълва инсулин, но мазнините не го допускат, и ето ви резистентност.
Намалете мазнините до максимум, забравете да слагате завинаги олио или каквато и да е допълнителна мазнина като готвите, вместо зехтин в салатата сложете цяла маслина.
Купувайте само нискомаслено мляко. Още първата седмица ще видите как ще усетите отпушването на клетките и инсулина.

Успех на всички!
*
« Отговор #16 -: Ноември 26, 2008, 01:36:28 am »
Zdravei AniDani blagodaria ti za pogelanieto ti za uspeh i az se nadiavam che vsichki nie shte uspeem rano ili kasno da pregarnem svoite malki bebocheta, shte spodelish li oveche za tova kak e bilo pri teb i dali si priemala lekarstva, osven saobrazeniat priem na hrani kakvo drugo shte e polezno
predvaritelno ti blagodaria
« Отговор #17 -: Ноември 26, 2008, 06:53:56 am »
Поправете ме, ако греша, но нещо се обърках...
Инсулинът, не си ли е просто инсулин- хормон! Кръвната захар си е кр. захар, а КЗП-то е кръвно захарен профил, който се прави трикратно за деня, нали има разлика!?
И аз това се чудя! Не се ли поставя диагноза след обременяване с глюкоза?
*
« Отговор #18 -: Ноември 26, 2008, 09:30:18 am »
Еми да на мен ми правиха обременяване с глюкоза!