0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Бебеправене и Грип?
« -: Април 08, 2009, 22:09:43 pm »
Мили момичета, моля ви посъветвайте ме.
Настинала съм, имам температура, зачервено гърло. Трябва да пия нещо но какво??? Бях при JP, казах й, че правим опити за бебе и тя ми изписа GRIPEX. Съдържа Paracetamol, Pseudoephedrine hidrochioride, Dextromethorphane hidrobromide.
Докторката каза, че продуктът е слаб, и че мога да го пия, а в листовката пише НЕ ПРИЕМАЙТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ. Да пия или не....  . Имам още 2-3 дни до цикъл и ме е страх да не сгеша. От доста време правим опити за бебе, ако пия дали няма да навредя на евентоалния плод  :ask: ако има изообщо такъв.
Рано е още за Тест, дори и да направя, няма да отчете.
Моля ви, пищете ми и си дайте мнението.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Бебеправене и Грип?
« Отговор #1 -: Април 08, 2009, 22:23:57 pm »
парацетамол можеш да пиеш. аспирин - до 100 мг дневно. витамини, за гърлото можеш да смучеш таблетки - Прополки или нещо подобно, много течности и лежане.
това е по принцип лечението при грип и подобните му инфекции.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Чоки

• 713
« Отговор #2 -: Април 08, 2009, 22:36:19 pm »
Благодаря ти Jam.
Да, взех си един Парацетамол, поне да смъкнем температурата.  :balk_138:
Нямам таблетки за гърло, само някакви стари остатъци Hexoraletten N.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Април 09, 2009, 00:28:38 am »
Според мен до 7 седмица можеш да си пиеш всичко
Ако се налага антибиотик най-добре е пеницилин
Парацетамол може, но на не по-малко от 8 часа
За гърлото - тези за смучене си може
А витамини, нищо не пречи да си купиш от тези за бременни

Докато няма все още плацента не можеш да навредиш на евентуалния плод, така че не се шашкай.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Април 12, 2009, 15:21:11 pm »
 Ако се появи кашлица може да се пие сироп Стодал. От форума ми го препоръчаха след трансфера , но аз се допитах и до доктора и ембриоложката и те ми казаха , че може да се пие по време на бременност.
*

Чоки

• 713
« Отговор #5 -: Април 14, 2009, 10:15:55 am »
Не можах да се справя само с Парацетамол и Прополки.  :oops: От снощи съм на антибиотик /всеки ден съм с Т/, гърлото ужасно зачервено, дори гласа си загубих. М ми дойде и сега не се притеснявам от приема на лекарства.
Благодаря на всички, които се включиха със съвети с цел да ми помогнат.
Бъдете здрави.