0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

по оскъден цикъл
« -: Декември 27, 2008, 19:45:36 pm »
Здравейте момичета,имам малък проблем последните 3 месеца,цикълът ми значително  намаля, по оскъден  и  по-малко дни.Като се има предвид че преди ми е бил по 7 дни и доста обилен.Това малко ме притеснява,трябва ли да си правя някакви изследвания?имал ли е някой  подебен проблем?пишете ако някой има опит с това?благодаря предварително!
*
Re: по оскъден цикъл
« Отговор #1 -: Декември 29, 2008, 10:58:17 am »
Аз имам подобен проблем, но нямам голям опит с това.., само съм чела че се дължи на изтъняване на лигавицата на матката след аборт. Прогестероновите препарати и Виагра помагали в положителна посока. Но въпреки, че от 3 месеца пия Дуфастон по други причини, цъкула ми е 2-3 дни/ за сравнение, преди беше 3-4 дни /. Мисля на следващия ми преглед да питам колко мм ми е лигавицата, та да съм наясно .. 
« Отговор #2 -: Декември 29, 2008, 12:18:51 pm »
Аз имам 2 спонтанни абортта,цикалът ми беше редовен след втория аборт месец март но последните 3 месеца много намаля,при положение че ми е бил 7 дни този месец намаля чак до 3  :(,това ужасно ме притеснява :(,ще питам за дебелината на лигавицата ми!благодаря за отговора
*
« Отговор #3 -: Януари 03, 2009, 16:06:51 pm »
 днес правих хормонални изследвания и се оказва, че съм с много нисък естрадиол. доколкото разбирам този хормон влияе пряко върху дебелината на лигавицата.

така че който има оскъдна М, не е зле да си провери този хормон, най-добре в различни дни от цикъла ..