0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ниско прикрепена плацента
« -: Ноември 03, 2008, 18:18:33 pm »
Здравейте, не пиша редовно, но винаги ви чета, от два дена имам леко зацапване, което доста ме изплаши, днеска бях на преглед и докито  видя че плацентата ми е било ниско прикрепено и че бебето все още не се е обърнало :(  изписа ми магнерич и но - шпа ,доста съм притеснена, ще се радвам да чуя мнения, благодаря ви предварително.
Re: ниско прикрепена плацента
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2008, 19:19:09 pm »
Здравей
По всяка вероятност става въпрос за плацента превия и затова имаш зацапване.Сестрата на съпруга ми започнала да има зацапване в 30та седмица и го имала докрая.В 37 го роди със секцио поради същата диагноза.Сега синът й е 4 годишен и е страхотно хлапе-така че спокойно.
Що се отнася до обръщането -има случаи в които бебето се обръща нормално минути преди да се роди.Така че не се безпокой за това.Опитай се да се успокоиш,пий си хапчетата и полежавай повечко.Успех.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ниско прикрепена плацента
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2008, 20:47:49 pm »
За ниско прикрепена плацента лежах 20 дни в Окръжна около 20 седмица, бях на системи, магнерот 3х2, гинипрал 3х1 и но шпа. Положението не е за пренебрегване и трябва да се следиш стриктно. Плацентата обикновено по това време се вдига до безопасно положение, понякога  дори и да е била превия. Пази се, лежи повече, не вдигай тежко, не прави секс, без дълги разходки - общо взето трябва да "мътиш". Учудвам се че едва сега лекуващия ти е видял ниско прикрепената плацента.
А това че бебето не се е обърнало - сега за сега това не е проблем за който да се притесняваш.
Пази се!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: ниско прикрепена плацента
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2008, 22:06:33 pm »
наистина има време бебето да се обърне,засега и моето е напречно легнало.Плацентата понякога се "вдига",но това едва ли ще се случи в края на бременността...обикновено се налага секцио.И на мен ми е чудно,как чак сега са установили плацента превия?! 8O
Да не става въпрос за частично отлепване на плацентата,тогава може и да не е превия,но пак е опасно.
Само лежане и "мътене",както е казала Евро.Ходи яесто на лекар ако имаш възможност.Успех!