0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Цистит
« -: Февруари 23, 2006, 19:09:04 pm »
Здравеите. Миналия месец се разболях и направих цистит. Личния ми лекар изписа Оспамокс 1000 на 8 часа. Пих го 6 дни. Почнах да го пия чак когато го докарах до леко кървене. И се оправих веднага. Сега пак съм болна и пак почна да ми се пишка през 5 мин. Направих влагалищен секрет и вчера ми излязоха резултатите. Имам е -коли.
Въпроса ми е да отида при личния , които 100% ще ме натъпче пак с Оспамокс или да кажа на гинеколожката утре(утре съм на УЗИ) и тя да реши какво да ми изпише. Иначе имам само лека хрема и лека кашлица. Но това пишкане и дразнене на матката ме притеснява силно. Сигурна съм че пак ще се оцветя като миналия месец. То и тогава така почна. Само за справка, не съм имала досега подобни проблеми.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Цистит
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2006, 19:28:40 pm »
Здравей!
Оспамокса според мен грам няма да ти помогне. Най-добрият начин за домашно лечение на цистит е с химиотерапевти а не с антибиотици. Остави изписването на лекарствата да ти направи гинеколожката ти. Предполагам са ти направили там и антибиограма, така че варианта за избор на антибиотик ще е абсолютно точен при това положение. Оспамокса въпреки дългата му листовка че помага за какво ли не. Е добър предимно за горните дихателни пътища, и то при по леки форми на заболяване. Тези коли задължително трябва да ги излекуваш, макар и да ти се наложи по-дълго лечение. Хайде успех и пиши какво е станало при гинеколожката.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Anonymous

Цистит
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2006, 20:26:33 pm »
Мерси Старлет. Оф много ме е срам че пак я втасах така. Откаде цъфнаха тея коли не ми е ясно. И аз мислех да изчакам до утре. Обаче току що пишках и се появи бледо розовата капка и пак се панирах. Направо незнам какво да правя. Моля кажете, като има кръв вече дали да чакам до утре. Здраво полудявам май ама досега не съм имала тези проблеми. Старлет този цистит дето го правя този месец от тези е-коли ли се получава. Моля даите инфо че ще психясам вече.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цистит
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2006, 20:31:57 pm »
Цитат на: Anonymous
Старлет този цистит дето го правя този месец от тези е-коли ли се получава. Моля даите инфо че ще психясам вече.

Да възможно е да е от тези коли и може и не само от тях. Твоята лекарка е трябвало при това положение да ти пусне изследвания, стерилна урина и евентуално да се консултира и с гинеколожката ти за да вземат адекватно решение. Предполагам си от малък град просто по метода на работа който описваш ми звучи така. Утре сутринта рано отивай при гинеколожката и й опиши ситуацията и какво си пила. Ако може тя нека ти пусне изследване на стерилна урина и започвай с лечението възможно най-рано. Много често се прехвърлят инфекции от половите пътища в пикочните както и обратно. Следи си температурата на тялото и имали покачване тичай пак при докторката.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Цистит
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2006, 10:07:18 am »
Според мен трябва да направиш консултация с уролог за ешерихия коли. Те са достап често срещана /банална инфекция/ както се изрази мой братовчет Доцент.