0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,моля ви ако някои може да ми отговори дали са опасни ентерококите при ранна бременност...откриха ми ентерококи преди около 3 седмици, но не си взех антибиотиците понеже усещах че може да съм бременна, което силно желаех...имам една извънматочна бременност, а диагнозата за единственната ми останала тръба беше напълно запушена... но ето че чудото стана и този месец видях двете чертички,преди 3 дена ми видяха и плодния сак този път в матката...радоста ми беше огромна...но преди 2 дена прокървих и сега съм на Папаверин, Но-шпа и Дуфастон...в бързината и притеснението не споменах на гинеколожката която ми назначи това лечение за кървенето, че са ми изолирали ентерококи преди бременноста, а ще се видим с нея чак след седмица понеже аз съм от малък град и тук няма кадърни лекари...та моля ви ако може някои да ми отговори възможно ли е тези ентерококи които не лекувах да са ми предизвикали това кървене и ако не са те нормално ли е това кафеникаво течение(днес ми е 13 ден от закъснението на цикъла)Благода Ви предварително...
*
Здравей! Ентерококите не са причина за кървенето и проблемите с бременността каквито ги описваш на този етап. Но задължително трябва да се повтори изследването и ако пак има бактерии да се лекуват, защото е опасно. Има доста бременности с кървене и зацапване. Важно е правилното лечение и пазенето! Късмет!

Благодаря за отговора Viq,притесних се че те може да са причината...
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Според лекарят, който посещавам ентерококите са част от вагиналната флора и е нормално да има известно количество от тях. Има цяла тема за ентерококите:
 http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=32556.0
Ако имаш време я изчети цялата. Все пак посети лекаря си и го питай, но не мисля, че кървенето е от това ? Имаш ли симптоми като сърбеж, дразнене, течение ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Здравей,нямам сърбеж и дразнене но имах доста силно жълтеникаво течение което беше доста дискомфортно.именно то ме накара да си пусна микробиологията от което стана ясно че имам ентерококи..от антибиограмата стана ядсно че доста антибиотици могат да им повлияят но аз реших да изчакам първо да ми доиде цикъла и тогава да ги пия...значи да не обвинявам тях за кървенето. Дано скоро спре, че доста ме плаши :(
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Здравей със сигурност ентерококите не са причина за кървенето. Пази леглото, сега ти трябва много почивка и положителни емоции, поне докато трае кървенето, възможно никакво движение, само баня и тоалетна. Приемай си лекарствата и пак повтарям трябват ти само положителни емоции, никакво мрънкане и т.н.  :) Много успех ти желая! Стискам ти палци и не спирай лекарствата на своя глава. А за ентерококите ще се заемеш с тях малко по-късно сега не ги мисли а "стискай" краката здраво за да си остане бебо вътре.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Благодаря за съветите Starlet, ще се опитам да ги спазя стриктно макар че ми е много трудно да се задържа на едно място. 2-3 дена съм така и ми се стегна душичката да лежа в леглото...Желая ти и на тебе много успехи:)А знаеш ли дали е възможно това кървене да е то раничка която съм имала на шийката наматката, понеже преди време имах една която ми казаха че няма нужда от специално лечение, била мъничка...та сега тя да кърви..Хич не съм наясно и се извинявам предварително ако задавам глупави въпрои :?
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Кървенето ти най-вероятно се дължи на нисък прогестерон. За това са ти изписали да пиеш и Дуфастона, той е точно прогестеронов препарат. Не се притеснявай, случва се много често при бременност. Важното е да си пиеш лекарствата и да имаш минимални движения. Колкото и да ти е трудно ще ти се наложи да полежиш, ако искаш кървенето да спре и всичко да е ок.