0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: болезнен мензис
« Отговор #20 -: Август 23, 2008, 08:34:54 am »
откакто имам цикъл съм със страхотни болки, припадаци, повръщане, нищо не ми помага
болезнена ми е и овулацията
в интерес на истината при мен след раждането на Стефания, въпреки че имах само 3-4 цикъла, наистина циклите бяха с нормална тежест в яйчниците и без никакви други болки, овулацията обаче пак си беше болезнена
и аз си мислех, че може би имам ендометриоза, но за да се насочиш натам, не е достатъчно само да имаш болезнен цикъл, има си и други показатели
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #21 -: Август 23, 2008, 12:29:18 pm »
Аз съм с болезнена менструация, почти още от самото и идване за 1 път т.е когато бях на 13. На 16 ми изписаха но-шпа и свещички индометацин , от който не помня да е имало ефект. Пила съм спазмалгон и бусколизин преди да разбера за Аулина, а сега още преди да са почнали болките 1 ден изпивам 2 и съм добре. Но пък имам силно гадене и понякога повръщане,което пък незнам на какво се дължи. С гаденето въобще не мога да се справя. На мен са ми казвали ,че да имаш болезнен цикъл е съвесм нормално.
« Отговор #22 -: Август 23, 2008, 17:23:58 pm »
Аз съм с болезнен мензис от 12 годишна , но всичко свърши с първата дилатация за инвитро. От тогава имам поносими болки и даже не вземам обезболяващи.
*

Елица

« Отговор #23 -: Ноември 03, 2008, 07:55:02 am »
ЗдравейтЕ! Това , което мога да препаръчам е следното: Първия вариант е още като усетите, че се започва предместруалната болка, стартирате с но-шпа и спазмалгон ЗАЕДНО! Едното и другото са за успокоение на различни мускулни влакна-така ми беше обяснено.И така...през 4-5 часа, т.е. не чакате да ви заболи, нито да ви мине действието на хапчетата, за да пиете отново.Защото заболи ли веднъж силно, не помага.Тогава ми помага втория вариант- инжекция мускулно-в дупето си ги бия-папаверин и бускулизин - по 1 ампула, заедно.Тогава наистина изтръпват малко крайниците, пресъхва устата, но се отпуската блажено...и заспивате:)Дано да помогна на някоя от вас...при мен откакто родих се поуспокоиха нещата... :)
*
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2008, 22:40:59 pm »
И при мен е така от 12-годишна...... Аз пия нимезил-2 прахчета и 2 спазмалгона на ден.

Пила съм спазмалгон и бусколизин преди да разбера за Аулина, а сега още преди да са почнали болките 1 ден изпивам 2 и съм добре. Но пък имам силно гадене и понякога повръщане,което пък незнам на какво се дължи. С гаденето въобще не мога да се справя.

Мисля, че гаденето и повръщането може да се от аулина, защото той дразни стомаха. Аз пиех аулин, но ми се обостяше гастрита и затова го смених с нимезил.

Аз съм с болезнен мензис от 12 годишна , но всичко свърши с първата дилатация за инвитро. От тогава имам поносими болки и даже не вземам обезболяващи.
Значи задължително ще си поръчам една дилатация преди трансфера :)