0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След неуспешен опит ин витро
« -: Октомври 18, 2008, 12:35:22 pm »
Моля ви споделете от своя опит!
Колко време е удачно да се изчака след първи опит ин витро , преди да се пристъпи към слидващ?
На мен докторът ми препоръча два месеца през които да вземам регулон.я
Re: След неуспешен опит ин витро
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2008, 21:37:40 pm »
Всичко е индивидуално.
Зависи от много неща - как се чувстваш ти самата, кога ще си готова да го направиш отново от физическа и психическа гледна точка, зависи от това какво мисли лекарят ти, той най-добре знае какво е положението и може да даде най-адекватен съвет....
Моите бяха в интервал малко повече от половин година.
*
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2008, 21:28:23 pm »
mimi_77 всичко е индивидуално, зависи от втоята възраст, от желнието ти, финансов фактор, та дори и причини за стерилитета. Примерно при една ендометриоза не може да се 4ака много. Щом док е казал 2 месеца и ти имаш желание и сте готови за следващият опит- супер давайте. Дано следващият път е последен!

Ще се възполвам от темата за да попитам нещо,момичетата с пове4е опит в това. Та и моето първо инвитро се оказа неуспешно, всичко беше перфектно, лека стимулация, добър отговор- 20 яйчица, 4удесни ембриом4ета, даже замразихме, трансфера беше на 2 бластоциста, но на 11ден ЧХГ -0.00 Чак толкова кръгла нула не съм о4аквала, с те4ение на времето запо4нах да се притеснявм и задавам въпроса "защо", "какво се обърка". Каква е при4ината да не се получи имплантация? Възможно ли е нещо да се е объркало при трансфера? Избягвам да мисля, и да създавам свои теории, но...... Предстои ми трансфера на замразени, но въобще не съм обнадеждена и ентусиазирана от това. Та нали щом с пресните не стана какво да о4аквам от замразените  :(
Знаете ли притесняваме не това 4е не съм забременеля от този първи опит, наясно съм че шансовете не са много високи, знам 4е се успява от 2ри, 3ти, но ме притеснява факта че въобще е нямало имплантация, на този въпрос искам да си отговоря!!!
« Последна редакция: Октомври 20, 2008, 21:36:57 pm от dendy »
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2008, 10:50:19 am »
Еее, Денди, ми ти се опитваш да си отговориш на най-сложния въпрос  :wink:. Всички, дето сме с 1 и повече неуспешни опита зад гърба си, това ни вълнува - станала ли е въобще имплантация и, ако не - защо? За съжаление, нещата са сравнително под контрол до трансфера, но след това: причини - много, обяснения - малко...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2008, 11:57:48 am »
Този въпрос си задавам и аз!!!Имало ли е въобще имплантация и ако не - защо?!
Вчера гледах в сайта на клиника Надежда за метод наречен Преимплатационна диагностика!!!Звучи интересно!!!И може би дава отговори!
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2008, 13:26:11 pm »
Предимплатационната дигностика е за да се изследват ембрионите непосредствено преди трансфера за хромозомни и генетични проблеми, за да се трансферират тези които са добри и имат потенциал да се развият. А ранна инплантациа дали е имало може да се разбере ако си направиш ест на 12-13-ти ден от ЕТ и тогава и малко да е мръднал над нормите значи имало инплантация, на мен последния път на 12-ти ден ми беше дори доста висок 245 при норма до 2 и предполагам ,че тогава са се били хванали повече от един , за да е толкова висок , защото после се видя само 1 ембрион на прегледа след 10 дни.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2008, 15:11:44 pm »
@dendy, ето тука много надьлго и наШироко обсьждахме тоя вьпрос, ама пак не стигнахме до никакьв иЗвод :?
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=29975.0

cambozzola е права, че това е ВЬПРОСЬТ на вьпросите :wink:

по вьпроса За пауЗите (който всьЩност е и темата, ама ние пак се отплеснахме :)) мога да споделя, че моите двама лекари (работят в екип и сьм ту при единия, ту при другия) ми каЗаха, че няма проблем да прескоча само един цикьл до следваЩото инвитро (т.е. преЗ юни едно и следваЩото преЗ август). е да, но това беШе катастрофално. яйчниците ми почти не реагираха на стимулацията, имах само 4 ЯК и само 1 се оплоди. при предния опит имах 13 ЯК... Но не е Задьлжително при всички да е така, а и наистина е важно каква е причината За стерилитета. както и вьЗрастта ти, ако си под 30г. яйчниците се вьЗстановяват по бьрЗо
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2008, 09:17:13 am »
Да и аз винаги съм се чудила - едни доктори казват, че е добре да се изчака поне 3-4 месеца, защото прекалено бързо се изхабяват яйчниците при честа стимулация без нужното възстановяване и това води до бързо изчерпване на яйчниковия резерв, а други твърдят че нямало такива последствия, а дори действат частично хормоните от предишната стимулация и се минава с по-лека стимулация. Не знам къде е истината. 

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2008, 17:04:25 pm »
аз лично за мен смятам ,че е по-добре да се изчака 3-4 месеца .по себе си виждам,че организма има нужда от възтановяване.нормален цикъл имам чак този месец ,трети след иксито,а си мислех да пробвам с втори опит след един месец пауза.естествено при всички е различно.
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2008, 19:13:31 pm »
Аз мисля,че трябва да се изчака известно време между отделните стимулирани инвитро цикли.Ако се прави инвитро на естесвен цикъл може и всеки месец.