0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Научихте ли, че ...
« Отговор #20 -: Февруари 01, 2010, 21:10:30 pm »
А те не се ли лепят от вътрешната страна на стъклото  :D или нещо бъркам ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #21 -: Февруари 01, 2010, 21:26:34 pm »
Да, от вътрешната страна - и вратите или ги отключват или чупят стъклото, за да отворят! Абе - изобретателни до немай къде!
Миналата година така стана, че стикера на стъклото не изкара и 24 часа. На сутринта преди да тръгне мъжа ми го лепи и на другата сутрин вече го няма. А след няколко месеца му откраднаха и чантата с всички документи в нея, вкл. и втория стикер, дето не се лепи. И от Пътното като отидохме да питаме дали не може да ни издадат някакъв дубликат, ни казаха, че в такъв случай трябва да си купим нова  8O
Е - не си купихме, ами си карахме с удостоверението, че са откраднати! Ама то добре, че нямахме и проверки де  :wink: Иначе - върви че обяснявай, че си имал закупена винетка!

А чух, че в на нашите селото на един камион му свалили директно стъклото - предното - та с него я взели!
Та - няма спасение - сега просто няма да я лепим!
*
« Отговор #22 -: Февруари 02, 2010, 08:49:53 am »
Извинявам се, че се намесвам, но.... АСТИГА БЕ! Как така крадат винетката? И какво я правят при условие, че тя се поврежда при разлепване и не може да бъде използвана отново....? 8O
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2010, 09:38:29 am »
Мимка, понякога не се разпадат при разлепване. Когато купувахме седмични винетки ми се е случвало да я разлепя цялата. Пък те като са решили да крадат винетки са му хванали чалъма  :wink:
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #24 -: Февруари 02, 2010, 10:10:17 am »
Извинявам се, че се намесвам, но.... АСТИГА БЕ! Как така крадат винетката? И какво я правят при условие, че тя се поврежда при разлепване и не може да бъде използвана отново....? 8O

Какво я правят ли? Ами продават я на половин цена! Ама то половината на 1000лв си е 500лв. Така или иначе, когато те спрат като ти видят стикера на стъклото, никой не ти иска да види и втория стикер! Та се търгуват!
Ами миналата година след като ни я откраднаха, на моя мъж са му предлагали, обаче той не взе! И защо ли да вземе - то може и неговата да е, ама върви че доказвай!
И да - разлепват ги без никакъв проблем! Ами стъкларите например при счупване на стъклото, я вадят жива и здрава и я лепят на другото стъкло.
*
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2010, 17:32:42 pm »
Ами стъкларите например при счупване на стъклото, я вадят жива и здрава и я лепят на другото стъкло.
Е, за здрава - добре, ама чак пък ЖИВА!  :wink: :lol: Илиянче, съжалявам за неприятностите!  :( Така е, крадат ги, за жалост... :(
Сега видях, че нашите документи - лични карти и шофьорски книжки са до 08.08.10 г. Гратисен срок след тази дата - 6 месеца. На сестра ми и мъжа и, обаче изтекоха през януари. Днес ходиха за медицински. За кат. "В" и медицинско се вади само от личния лекар. Обаче, за "С" и повече се минава през всичките 4 кабинета и се плаща по 5 лв на кабинет... Пари, всичко опира до тях... :(
А пък в данъчното пълно с турци. Изкомандвали са ги всички да си вземат тези здравни книжки. И те изпълняват, не мислят... :( :( :( Тук пък е политика...

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2010, 20:24:50 pm »
А пък в данъчното пълно с турци. Изкомандвали са ги всички да си вземат тези здравни книжки. И те изпълняват, не мислят... :( :( :( Тук пък е политика...
За кои здравни книжки става дума  :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #27 -: Февруари 03, 2010, 07:23:14 am »
Издават здравна карта със снимка, с която на границата удостоверяваш,че са ти платени здравните осигуровки и имаш пълни здравни права, иначе не можеш да излезеш в чужбина. /мисля,че за тези става въпрос/
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #28 -: Февруари 03, 2010, 07:35:11 am »
Издават здравна карта със снимка, с която на границата удостоверяваш,че са ти платени здравните осигуровки и имаш пълни здравни права, иначе не можеш да излезеш в чужбина. /мисля,че за тези става въпрос/
Едва ли е това, тъй като те не се издават от НАП (данъчното) - както е писала Душка.. затова се зачудих ? Да не би да става дума за декларация 7 ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #29 -: Февруари 03, 2010, 17:14:25 pm »
Възможно е  :dontknow:, то народа се побърка с тази декларация 7,в НАП са такива опашки..../ама тя е един лист,не цяла книжка/
*
« Отговор #30 -: Февруари 03, 2010, 21:15:02 pm »
Ох, сега видях, че сте питали.  :( А пък и аз съм писала не много внимателно - не здравни книжки, а здравни карти, разбира се. Ами може и аз да не съм разбрала добре, но питаха за някакви зелени карти, ама им казаха - на горния етаж. Ама, такива, като мене дето не ходят много много по инстанции, не знаели, че на горния етаж било русото... :oops: :oops: :oops:

*
« Отговор #31 -: Февруари 03, 2010, 22:38:48 pm »
Здравейте , аз съм от тези които най-вероятно ще се възползват от облекчението на данъка, тъй като имаме ипотечен кредит. Моля , някой като мен с повече инфо да се включи.Искам да знам като отида в банката какви документи да ги накарам да ми подготвят, че като ги знам колко са пипкави сигурно доста ще ме бавят?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #32 -: Февруари 05, 2010, 19:27:41 pm »
Да ти кажа какво ни дадоха на нас от банката
1. разпечатка на погасителния план с подпис и печат
2. справка за платените лихви и вноски по месеци с подпис и печат.

От агенцията по вписванията си извадих удостоверение за имотно състояние срещу 10 лева, само аз ще ползвам облекчението.

Извадих си служебна бележка за доходи от фирмата, направих си копие на гражданския брак и договора за кредита, и смятам скоро да подаваме.

Има ли някои да е подал вече декларацията, да даде повече подробности.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.