0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вьзможно ли е........
« -: Октомври 20, 2008, 09:19:25 am »
Здравейте на всички.Искам да попитам нещо .Имам завишени следните хормони-Тестостерон,Андростендион,DHEA.Ходих при ендокринолог,тя ми пусна Кортизол,Глюкозотолерантен тест,ЯМР.Там всичко е наред.Досега сьм нямала кисти на яйчниците.А по принцип чета,че с тези стойности няма как да нямам.Е от кьде тогава идват тези проблеми.Лекарката ми казва:Това,че не се виждат,не значи ,че нямаш.Може и така да е .Вие как мислите.Сериозен проблем ли е Поликистозата.Може би с подходящо лечение ще забременея най-накрая(от 7 г).Ако някоя от вас се е сбльсквала с този проблем,да сподели.Благодаря ви.
Re: Вьзможно ли е........
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2008, 15:35:40 pm »
Здравей, доника.

АЗ сьм с поликистоЗа и макар че моите проявления не са като твоите, много сьм чела по вьпроса и Затова се осмелих да ти пиШа. :oops: Значи:
1. тя има раЗлични проявления, при някои има кисти, при други не. много често има повиШено окосмяване  и Затльстяване, проблеми с цикьла (аменорея), липса на овулация. но не ВИНАГИ! (АЗ например имам пов. окосмяване,ЗавиШени андрогени от надбьбречната жлеЗа, но сьм слаба. нямам кисти, след като преди 17 години ме оперираха и си имам овулация)
2. проблемьт с неЗабременяването идва от повиШените нива на ЛХ (лутеиниЗираЩ хормон), което е характерно За СПКЯ.
3. да, СПКЯ е сериоЗен проблем За наЗабременяването, но се преборва с подходяЩо лечение. в никакьв случай не иЗпадай в паника. има много момичета, които си Забременяват дори спонтанно, раЗрови се иЗ форума и Ще видиШ. но аЗ бих ти препорьчала да потьрсиШ специалист.
4. не сьм сьвсем сигурна, че повиШените мьжки хормони НЕПРЕМЕННО говорят За СПКЯ... нека някоя девойка която Знае неЩо повече да се включи. както и си струва да се консултираШ с ендокринолог.
Re: Вьзможно ли е........
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2008, 15:05:26 pm »
Благодаря ти мила,че се включи в темата.Днес имам час при д-р Даскалов,ще видим той какво ще каже.Ще пиша за резултата.Смятам,че той е добьр специалист и е помогнал на много двойки,имам му пьлно доверие.