0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Високи мьжки хормони
« -: Септември 11, 2008, 09:04:39 am »
ЗДравейте момичета.Ако някоя от вас е минала по този пьт,да сподели,моля.Изследвах си доста хормони.Оказа се,че са ми високи-Андростендион,Тестостерон,DHEA.ПРавих допьлнителни изсл.-Глюкозотолерантен тест(добьр),TSH ,FT4(добри),Кортизол(добьр).Другата седмица ще правим ЯМР(може там да е проблема).Трябва ли други изсл. да се правят,за да се разбере високото ниво на хормоните.Поправими ли са тези стойности.Според вас каква може да е причината.Вече 7 години се боря сьс стерилитета.Благодаря на включилите се.
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Re: Високи мьжки хормони
« Отговор #1 -: Септември 15, 2008, 19:02:52 pm »
Аз имам може би същия проблем.Преди малко бях на консултация с лекаря ми.Моят тестостерон също е завишен,очаквам и резултати за андростендион и др.Значи лекарят ми аза,че е поправимо ,но трябва консултация и с ендокринолог и да се назначи хормонозаместителна терапия.Съветът ми е да се допиташ до компетентно лекарско мнение.УСПЕХ :wink:-има надежда и не си сама,и аз съм така ,а има и много като нас.
« Отговор #2 -: Септември 16, 2008, 09:29:35 am »
Благодаря ти мила.Най-накрая някой да се включи в тази тема.Вече сьм взела мерки-ходя при ендокринолог.Дано проблема ми се реши.Тази седмица очаквам да ме одобрят за ЯМР.Вярвам,че ще се спавим с проблема.Приятен ден .
*
« Отговор #3 -: Септември 22, 2008, 20:39:05 pm »
Zdr,momi4eta!Predi 2 godini imah dosta zavi6eno nivo na testosteron,endokrinolojkata me prati na ginekolog,t.k. spored neq ne bqh za neq.Ginekolojkata sled pregleda mi kaza,4e e normalno vsqko momi4e okolo 20 god vuzrast da ima visok Testosteron,tvurde6e,4e drug problem nqma,moje i da e bila prava.Pih 6 meseca Diane 35 i sled tova hodih na kontrolni izsledvaniq testosteron i razni dr hormoni-vsi4ko be6e v norma.Nadqvam se moq opit da vi uspokoi,makar 4e le4enie 6 meseca za vas,ako iskate detence si predtavqm kakvo 6te e...Uspeh,mili momi4eta!Az s tezi problemi se priborih togava ama sega se poqviha drugi...
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
« Отговор #4 -: Септември 23, 2008, 15:16:56 pm »
Здравейте,момичета!Надявам се да имаме късмет по нелекия път към желаната рожба.Дано нещата да не са толкова сериозни и да се оправят скоро.Желая го на всички от сърце! :grouphug: :blowingdust2: :bori_016: :bori_008:
« Отговор #5 -: Септември 25, 2008, 17:35:35 pm »
Zdr,momi4eta!Predi 2 godini imah dosta zavi6eno nivo na testosteron,endokrinolojkata me prati na ginekolog,t.k. spored neq ne bqh za neq.Ginekolojkata sled pregleda mi kaza,4e e normalno vsqko momi4e okolo 20 god vuzrast da ima visok Testosteron,tvurde6e,4e drug problem nqma,moje i da e bila prava.Pih 6 meseca Diane 35 i sled tova hodih na kontrolni izsledvaniq testosteron i razni dr hormoni-vsi4ko be6e v norma.Nadqvam se moq opit da vi uspokoi,makar 4e le4enie 6 meseca za vas,ako iskate detence si predtavqm kakvo 6te e...Uspeh,mili momi4eta!Az s tezi problemi se priborih togava ama sega se poqviha drugi...

Ако си си правила изследване на тестостерон и каквито и да е други андрогени в първите 4 месеца след като си спряла Диане 35, то това изследване не е достоверно. А и от еднократно изследване на тестостерон сериозни изводи не могат да се правят. Съвсем естетсвено е  като се спре Диане първите няколко месеца организма е все още под въздействието  му. ВАжно е да се направи изследване  след 4-5-6 месеца когато организма се изчисти от Диане.

A за бременеенето са важни именно тези 3-4 месеца след спиране на Диане. Тъй като след това в общия случай - ако андрогените винаги са биле високи, пак ще станат високи. Една хронична хиперандрогенемия  е малко вероятно да изчезне завинаги от прием на Диане. Диане в масата от случаите е временно решение.

А хиперандрогенемия която не е хронична ако съществува, вероятно е рядко явление.

Към Доника 79.
Този ЯМР на какво ще е - хипофиза, надбъбреци, яйчници или друго?
Кое даде повод на лекаря да те насочи към ЯМР.

Ти имаш ли някакви признанци на високи мъжки хормони. Сещам се че беше казала че нямаш окосмяване.  А поликистоза, напълняване от мъжки тип имаш ли, нередовна менструация, някакви единични кисти с по големи размери?

Какво стана с партньора, всичко наред ли е при него. Сещам се че щяхте да правите изследвания.

« Последна редакция: Септември 25, 2008, 18:32:31 pm от Ивет »
« Отговор #6 -: Септември 27, 2008, 12:43:15 pm »
Здравей Ивет.ЯМР на надбьбречната жлеза.Аз сьм пациентка на д-р Даскалов,тай прьв настоя за ЯМР,незнам защо.Сега ходя при д-р Пракова(Ст. Загора),тя движи нещата.Още чакам одобрение от касата.Единственото оплакване,което имам е,че когато започнах да приемам Бромокриптина цикьла ми доста намаля като количество.Ходила сьм но ехограф,нямам кисти,цикьла ми е редовен.Дано се открие причината,та да започваме някакво лечение.При мьжа ми- пие витам. и антиокс.(Проксийд),но поодделно.Микробиологията му е супер.Други изсл не сме правили.Даскалова каза,че като цяло сперм. е добра.Вярвам й ,тя си знае работата.
« Отговор #7 -: Септември 27, 2008, 13:30:47 pm »
Здравей Ивет.ЯМР на надбьбречната жлеза.Аз сьм пациентка на д-р Даскалов,тай прьв настоя за ЯМР,незнам защо.Сега ходя при д-р Пракова(Ст. Загора),тя движи нещата.Още чакам одобрение от касата.Единственото оплакване,което имам е,че когато започнах да приемам Бромокриптина цикьла ми доста намаля като количество.Ходила сьм но ехограф,нямам кисти,цикьла ми е редовен.Дано се открие причината,та да започваме някакво лечение.При мьжа ми- пие витам. и антиокс.(Проксийд),но поодделно.Микробиологията му е супер.Други изсл не сме правили.Даскалова каза,че като цяло сперм. е добра.Вярвам й ,тя си знае работата.

Ти май нямаш класическиките признаци на хиперандрогенемия с произход от яйчниците след като имаш редовен цикъл, липса на поликистоза и т.н.. Надали имаш нужда от Диане и каквито и да е други контрацептиви.

Но дори и произхода на високите андрогени да е от надбъбреците пак би трябвало да има някакви симптоми/окосмяване,форми на тялото/ , освен високите стойностите на хормоните.

Но До колко вече проблем с надбъбреците има общо със забременяване не съм наясно, дано се разреши проблема в най скоро време.
« Последна редакция: Септември 27, 2008, 13:34:05 pm от Ивет »
« Отговор #8 -: Септември 28, 2008, 10:42:28 am »
Ами дано се разреши проблема.Имам само 5,6 косьма на брадичката,другаде нямам.А за формата на тялото,малко сьм по-широка в раменете.То май при всеки симптоните не са еднакве.Абе незнам.Дано да изляза в най-скоро време от този омагьосан крьг.Но все пас стьпка по стьпка.Благодаря ти,че се включи,мила.Ще пиша,ако има някакво развитие.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2008, 18:59:01 pm »
Днес излязоха и моите хормонални изследвания и точно мъжките хормони са завишени!
Тестостерон -0,88 ng/ml  граници за жени 0,1-0,75
DHEA-S -11.2 umol/l   за жени под 50г. 0.60-8.00
Андростендион-5,2 ng/ml граници за жени 0,35-3,15
Гинекологът ме препрати към ендокринолог....направо ми се скапа настроението! :(
Утре ще видим какво ще каже ендокринолога...
Моля, ако сте минали по този път помагайте!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2008, 10:53:51 am »
Днес излязоха и моите хормонални изследвания и точно мъжките хормони са завишени!
Гинекологът ме препрати към ендокринолог....направо ми се скапа настроението! :(

Ендокринолога и той общо взето е с вързани ръце. Трябва да си изследваш инсулина и кръвната захар. И да си направиош обременяване с глюкоза и трикратно изследване.
Ако имаш инсулинова резистентност ще ти даде да пиеш Метформин, Метфогамма или Сиофор. Проблема е в това 4е не могат да се пият цял живот.

Ако нямаш инсулинова резистентност е с вързани ръце.

Не искам да от4айвам никой, но това е ралността.

Всъщност ако целта тие забременяване има много възможности няма място за от4аяние и трябва да се гледа в положителна насока. 
Но ако целта е да се вкарват мъжките хормони в норма веднъж за винаги, да се лекува окосмяване това няма как да стане веднъж за винаги.
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 11:48:30 am от Ивет »
*
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2008, 11:53:12 am »
мОЯТ дХАЕ-С също е 11.2 и ендокриноложкта каза ,че ще ми прави натоварване с глюкоза ,дали този хормон може да е проблем при износването на плода ,а колкото до цикъла след 4 миседа в 5-6 месец се промени стана по оскъден и идва по рано около 5 дни преди дата , гинеколожката не го коментира ,и аз го отчитам това на миседите.Моля ако имате инфо за този хормон пишете , че ми е много притеснено ако нямаш инсулинова резистентност какво се прави?
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #12 -: Октомври 09, 2008, 19:19:09 pm »
Ендокриноложката предположи, че се касае за СПКЯ, но аз посещавам двама гинеколози и все някой щеше да го открие това до сега си мисля....знам ли и аз вече...Но пък, аз нямам нито наднормено тегло /даже напротив/ нито проблеми с окосмяването....Когато имам развитие по темата ще пиша пак!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"