0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво поема здравна каса?
« -: Октомври 09, 2008, 12:21:07 pm »
Въпросът ми е има ли манипулации или процедури,които се поемат от ЗК?
Например за да мибият фраксипарина в държавна клиника ми вземат по 2,5лв.Вчвра за вливането на имуновенин в Плевен ми взеха 480-за ампулите и 80лв за вливането?Това ако го маправя в държавна болница не са ли длъжни да ми ги поемат?Все пак момичетата с рискова бременност трябва да имат превилегии в това отношение.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Какво поема здравна каса?
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2008, 12:34:05 pm »
Блажени са вярващите...
На тази държава деца не й трябват. По тази причина нищо не се поема.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2008, 12:56:56 pm »
Майка ми е говорила с нейна позната,която е била в държавна болница и са и вляли 60 ампули Имуновенин-безплатно!Значи на някой места може на други-не.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2008, 12:58:00 pm »
Може би. Но не всичко е така, както ни се иска на нас, за жалост.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2008, 13:03:36 pm »
Да само няколко мижави прегледа при гинеколог-свръх ограничен брой УЗИ,и туй то!
*
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2008, 13:11:34 pm »
Има и читави гинеколози по ЗК, ако не си си избрала и младост ти е удобно мога да ти препоръчам :)
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2008, 14:10:53 pm »
Стефуто, я ми препоръчай на мен, че трябва да ми пусне направление за мамограф :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2008, 14:27:02 pm »
Младост Варна ли? Не не мие удобно.Може би в АГ или Окръжна,незнам още.Или Майчин дом-Георгиев.Аз за сега ходя при Дюлгерова,но тя май не работи със ЗК.Нека се развият добре нещата,ще реша при кой да се запиша
*
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2008, 14:29:45 pm »
Аз мисля, че Стеф говори за Младост София ;)
*
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2008, 14:39:30 pm »
Да, за Малдопст 3 в София става дума :wink:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2008, 14:42:00 pm »
това е проблема, че на пациента нищо не му се изяснява и болниците спекулират с нашето непознаване на правата ни. аз съм ходила да ми бият фраксипарин в спешен център, с който моето джипи има сключен договор - не плащах нищо.

а за имуновенина - трябва да ти измислят клинична пътека, за да ти го направят безплатно в болницата. а не знам дали имат точно такава...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #11 -: Октомври 09, 2008, 16:06:39 pm »
Не виждам какво толкова имат да го мислят.Или има пътека или не.То пътеки май има за доста неща,ака като не ги знаем...плащаме.Живот издраве следващото вливане ще го направя във Варна,поне пътя и цената на вливката да си спестя.
А тук ако има някойкойто да ме насочи към добър специалист за рискова бременност,ще ми е полезно.За сега си ходя на частно,защото незнам как ще се развият нещата.Плащам си по 30лв всеки преглед-"няма проблеми".