Здравейте момичета! На мен също ми бяха поставили диагноза "запушени тръби" и аз се поинтересувах за тяхното отпушване, макар че друг лекар ме убеждаваше, че няма смисъл. Това, което ме озадачи беше, че доктора ми обясни, че като е оглеждал тръбите при лапароскопията те му изглеждали напълно нормални, гладки, със запазени фимбриални апарати и той самият се учудил, че не са пропуснали контрастното вещество. Хоради този факт изказа съмнение, че са запушени в самото начало - откъм матката, а това може да се види със цветна снимка и ако се докаже това може да се пробва да ги отпуши с хистероскопия. Даже ми показа едни като клинчета, с кото се отпушват. Тогава се замислих за този вариант и се свързах с едно момиче с подобен проблем, което беше забременяло тъкмо след отпушени тръби след хистероскопия. Е, при мен не се наложиха тези процедури, тъй като забременях спонтанно, незнайно как! Мисля си обаче, че щях да опитам и този вариант, защото както каза доктора - тръбите си остават отпушени за цял живот, не само за едно инвитро...