0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #20 -: Август 12, 2008, 16:06:06 pm »
Ох може ли и аз да се оплача тук - имам педиатър фен на ранното захранване, за което аз не го слушам, като изключим соковете. Ако го бях слушала, днес дъщеря ми щеше да има едно хранене с бананова каша, едно с плодово пюре и останалото - адаптирано мляко. На 3 часа. Аз си давам адаптирано мляко на 3 часа и за соковете и пюретата се помотвам. Той от тази седмица ще ни учи да минаваме на 5-кратно хранене, като едно от тях май ще е изцяло каша или нещо такова. Не го слушам, затова и не следя, карам си по мой усет. Иначе е добър лекар, много ни го препоръчват, но с това ранно захранване... не знам, май ще се откажа от него.
Но докато става тая работа с отказването от педиатъра, трябва да храня щерката по някакъв начин, а тя тия дни през деня хич не ще да яде. С големи уговорки за цял ден и се събират по около 200 мл - за хранения в 9, 12, 3, 6 и 9 вечерта. После сутринта в 5-6 се буди и изцоква 140 направо, което за нея е постижение. На два месеца и половина трябва да яде по 3 пъти повече за целия ден. Не знам какво да правя. Иначе си е ок, наддавала си е досега добре, усмихва се, не плаче, с акането нещата се забавиха леко, но иначе всичко е под контрол.
Забравих да кажа, че яде Фризолак. Нямам вече кърма. Моля ви, дайте съвет, как да я храня така, че да виждам апетит в това дете и през деня, не искам от сега да и създавам някакви отрицателни емоции свързани с храненето. Мисля си да разредя и да я храня на 5 часа.. Или дая чакам да си каже? Няма да давам никакви сокове повече, даже с водата не знам какво да правя - да и предлагам ли със същата охота - тя като че ли и от нея се засища...
*
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #21 -: Август 12, 2008, 17:19:52 pm »
Куки, пробвай сега като спреш соковете и водата, и я оставиш на мляко само да видиш как ще е положението. Според мен за 3-4 дни ще има значителна разлика.
В темата на Бърди прочетох, че изпива по 300 мл. вода, което е не много, ами прекалено много за 2м. бебе. Просто спри всичко и давай само мляко на 3-3,5 часа :)
*
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #22 -: Август 12, 2008, 17:51:56 pm »
coookie и аз се сблъсках със същия проблем.При нас беше в третия месец.На хранене изпиваше по 60-80мл АМ,а понякога дори и по 40мл.Ние бяхме на АПТАМИЛ и все още сме.Водих я на часно,защото не бях доволна от тогавашната ни педиатърка и тя каза,че при някои бебета се получавали такива периоди.Посъветва ни да слагаме по малко пюре в АМ за разнообразяване на вкуса.Аз реших и да посменя няколко млека,но ефекта беше същия.Пробвах и с по лъжичка пюре,но само седмица яде малко повече.Като привикна с вкуса нещата си тръгнаха по старому.Всеобщото мнение беше,че ще е злоядичка.Да не те плаша ,но и сега си е с претенциите към храната.Да са ни живи и здрави и това ще го израстът :D
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #23 -: Август 12, 2008, 17:57:33 pm »
марби - ама все едно за нашата мадама говориш... явно на бабите си се е метнала, щото на мен и на баща и не е! и двете и баби като малки са мазали чинии и са лъжели, че са от обяд, а майка ми поне ведънж в седмицата е спяла с хапка кюфте в устата..

Но да, точно така .- и постижения отме 30-40 има за 1 хранене.. Сега си направих експеримент - оставих я 5 чса да не яде и с 30 минути уговорки, изцока 100 мл. Смених биберона - вместо с БФрии я граних с някакво чико звездичка и май и е по-удобен. Ако яде 5 пъти по 90-100 мл, някак си звучи по-добре. Да видим така ли ще продължи. На маймуни ни направиха тия щерки още от малки...

Що се отнася до слагане на "овкусители" в млякото - слагам сокче от вчера. Веднъж помогна, веднъж не. Ако трябва и пюре ще сложа..
*
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #24 -: Август 12, 2008, 19:03:55 pm »
Куки, просто остави детето на мира, не му слагай сокчета, пюрета и тем подобни екстри в млякото. Давай само АМ няколко дни тогава може да се очаква промяна. Едва ли с едно хранене очакваш да видиш резултати...
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #25 -: Август 12, 2008, 19:09:09 pm »
Що се отнася до слагане на "овкусители" в млякото - слагам сокче от вчера. Веднъж помогна, веднъж не. Ако трябва и пюре ще сложа..

Според мен трябва да спреш със сока и водата, поне временно, няма да направиш нищо лошо. Д-р Бърди не рядко е казвал, че малкото или никакви изхождания за деня се дължат на недостатъчен прием на кърма/АМ, понякога и вследствие на даване на води, чайове, сок, с които детето си пълни стомахчето и после неможе да се нахрани. Кристина също в началото, когато преминахме на АМ спря да се изхожда. Тогава давах АМ според схемата 100+ цифрата на месеца мл./ нещо такова/, т.е. на два месеца - 120 мл. - е, да, но се оказа, че за нея това е малко, още повече се хранеше на по-големи интервали. Тогава увеличних мл. АМ и всичко се оправи. Не съм давала вода и сок до 5.5 - 6 м., когато захраних.

Ако искаш опитай, но разбира се ти си знаеш най-добре.
И не е задължително детето да е злоядо по наследство.

Поздрави!  :D







*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #26 -: Август 12, 2008, 22:45:41 pm »
Айде и моето мнение:
Вода - да, но не ПРЕДИ ЯДЕНЕ /в рамките на 30-45 минути/. Водата я "напомпва", усеща ситост и за това не яде. В другото време , особено в тези жеги , пробвай се ти да издържиш без вода /останалите не ме яжте, това е мое мнение/;
Сок  и ранно захранване - категорично НЕ!
СМЕНИ ШИШЕТАТА - за би фрий не мога да коментирам, но това чиковското със звездичката - ми мила, то е за бебета след 4 месец и то за каша. Синът ми е на година и един месец и от него се дави. Пусха ли силна струя за бебето шишето, то отказва да яде.
СМЕНИ АМ - ХУМАНА ИЛИ АПТАМИЛ , ако имате проблеми със запичането и коликите Аптамил комфот. Към него можеш да добавяш една мензурка безмлечна оризова каша на Милупа /не запича/.
Не слагай пюре - твърде рано е.
Не давай храна на поискване - моето мнение е, че режимът на бебето и детето се създава от първия месец, а не в последствие.
За запека - прави елементарна гимнастика. Пет-шест пъти свиваш краката към торса.
В заключение: съотношението вода - Ам говори за това, че детето е явно гладно през деня, но водата го засища и за това после отказва млякото, а през нощта  с намалено количество на вода, яде в границите на нормалното.

П.П. Изказвам собствено мнение, моля да не влизаме в полемики.
« Последна редакция: Август 12, 2008, 22:51:55 pm от lady_11 »
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #27 -: Август 13, 2008, 08:49:02 am »
Да се включа и аз като майка на супер злоядо бебе - нашата отказа да се храни около 3 месеца - същото като при вас - пие по 60-70-80 мл. и толкова - по някога се смееше след това, по някога ревваше. Пробвах какво ли не, детето не искаше - така си и карахме, но минах на хранене на поискване (не ме бийте). Така сама си направи 5 хранения на горе-долу 4 часа. Вода предлагах без захар, но тя и до сега не я пие особено много. Сокове, пюрета не съм давала. Така изкарахме до малко преди 5 месеца - аз все се оплаквах, че не яде, но тя си наддаваше. Мляко и до сега не ми яде много, но след като захраних си хапва момичето с лъжичката като стой та гледай.
Остави я само на мляко, ако искаш пробвай да я храниш на по-големи интервали или да определиш интервалите като я оставиш ден-два на поискване - давай като почне да се изнервя.
За успокоение мога да ти кажа, че от 6 месечна сама си направи режим за хранене и сега имаме железен режим - я съм закъсняла с 5 минути, я е оревала орталъка.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #28 -: Август 13, 2008, 14:17:20 pm »
Благодаря, момичета!

Това и направих, както сте ме посъветвали - от вчера спрях соковете и съвсем малко водичка давам, щото наистина е топло. И вече наблюдавам разлика - на 3 часа и половина -4 огладнява и си изяжда по средно 80 мл, което за нас е доста добро хранене. Де видим как ще се прояви с акането днес. Ще продължавам така днес и утре и ще се отчета.

Спирам соковете, спирам фрешовете, край - педиатъра да си гледа работата, ама не с нашето бебе, както е тръгнало.
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #29 -: Август 14, 2008, 23:38:56 pm »
отчитам се - малката се храни много добре! Не давам вече никакви сокове, водичка - умерено ,щото е топло. Днес постави личен рекорк от почти 180 мл на едно хранен,е иначе умерено хапва, без излишества и все още в двуцифрените стойности, но редовно и равномерно. Само си иска хапване на 3 - 3 и половина часа.
 Сокчетата ще почакат малко, струва ми се.

За запека ,обаче, гимнастика и масаж само не помага. Помага термометър. Минавам на аптамил комфорт, да видим дали ще има ефект.

Колики нямаме, продължиха по-малко от месец и стомахчето вече е доста спокойно.

Благодаря от името на по-ящната антония и по-спокойната куки :-)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #30 -: Август 14, 2008, 23:47:44 pm »
:) Super, cookie.

Браво на девойката!

Консултирай се и с д-р Бърди за смяна на млякото и запека.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #31 -: Август 14, 2008, 23:51:22 pm »
Не съм давала вода и сок до 5.5 - 6 м., когато захраних.


Да се самоцитирам - сок даже скоро предложих - не иска, само вода при захранването, пие си сега редовно, обича!
Ще почака сока  :D
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #32 -: Ноември 13, 2008, 17:26:17 pm »
Въпрос:
Ние сме на 6 хранения дневно все още. Мислите ли ,че е нормално? Средно изяжда по 140 ml NAN 1. Кога се преминава на 5 хранения дневно?
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #33 -: Ноември 13, 2008, 18:44:32 pm »
Когато детето реши - като почне да не си изяжда дажбата, върти се при хранене, личи си че не е гладно - увеличаваш интервала между храненията и така.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #34 -: Ноември 13, 2008, 19:05:58 pm »
Въпрос:
Ние сме на 6 хранения дневно все още. Мислите ли ,че е нормално? Средно изяжда по 140 ml NAN 1. Кога се преминава на 5 хранения дневно?

Детето само Ще си покаже,
Фокси ти е казала.
Беа е ве4е на 10 месеца и все оЩе яде по 5 , та понякой път и 6 пъти, от който по_ве4ето са АМ :wink:



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #35 -: Декември 05, 2008, 22:53:08 pm »
Незнам как разбираш, че иска да суче, по какво съдиш, започва да плаче ли?
защото не винаги когато бебетата плачат са гладни :wink:
Аз още прясна прясна, ама да си кажа, когато бебка е гладна непрекъснато зяпа с устичка и върти глава по посока на гърдите. От време на време и на баща си налита, ама той няма какво да й даде  :D а да и плаче особено когато не сме я събудили ние. Иначе и ние се храним през три часа със стремеж да спрем храненето в 3 през нощта(така уж препоръча педиатъра, ама се чудя дали да я слушам, малко й нямам вяра), а и бебка като се буди с рев как да я лъжа  :?
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 23:14:12 pm от julia_m »
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #36 -: Декември 06, 2008, 11:41:00 am »
Щом се буди, храни си я - моята е вече почти на 11 месеца, а последните 3 се хранехме по 1-2 пъти на нощ, така че щом е гладно детето, нека да яде - така мисля аз.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Имам въпрос - режим на хранене
« Отговор #37 -: Декември 06, 2008, 19:42:22 pm »
Абе и аз така си мисля, ама педиатърката вчера ме метна на крушите, каквото и да видя вкъщи все беше не така не иначе, та ме притесни, все едно нищо не правим :(
Ама аз счетох, че все пак бебка ще си ни покаже какво и как иска.
Тая нощ изкара много дълъг сън - от 2 та чак до 6.40, което си е цяло постижение.