0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания
« -: Септември 05, 2008, 10:04:04 am »
Здравейте, аз съм нова тук и се опитах да изчета част от форума.
Имам следния......., може би, .... проблем. Преди около 6-7 месеца отидох на контролен преглед и освен самия преглед + цитонамазка, не успях да стигна до нещо повече като изследвания и т.н. Реакцията на лекарката беше: "няма нужда моето момиче, здрава си, ако след година опити за забременяване няма резултат, тогава ще си говорим". Аз се опитах да кажа, че съм на 34 години, а и освен това, както не съм медицинско лице, така си мисля че, има какво повече от това което се случи. В момента с мъжа ми ще се "заемаме" с бебеправенето и определено ми се иска да ми направят нужните изследвания предварително, за да няма изненади. Но, ако ида при същата лекарка, предполагам че, резултата ще е същия. Другото което си мислех, е да ида в "Закрила", защото там имаме договори, но нищо не ми гарантира че, ще се случи нещо по различно. И незнам как, в ролята ми на пациент, да накарам/помоля  лекаря да ми назначи изследвания. Някаква идея или опит?
Re: Изследвания
« Отговор #1 -: Септември 05, 2008, 10:25:27 am »
кажи от кой град си за да те насочат момичетата към свястна клиника за да си направиш изследвания
« Отговор #2 -: Септември 05, 2008, 10:36:40 am »
Пропуснах. От София съм. А и колкото и да не ми харесва, частния прием вероятно ще ми дойде в повече финансово.....
« Отговор #3 -: Септември 05, 2008, 13:46:40 pm »
Щом си на 34г ,добре е след около 6-7 м неуспешни опити да посетиш клиника по стерилитет.Там докторите ще те насочат какви изследдвания да направиш.
Касата поема много малко от изследванията.
« Отговор #4 -: Септември 05, 2008, 14:10:40 pm »
rouzi-anna, благодаря за отделеното време, но явно не си прочела какво съм написала. Още нямам проблем, защото още няма опити за да са неуспешни. Просто преди да започнем с опитите, ми иска да ми направят повече изследвания от едната цитонамазка, което явно се очертава като проблем. И силно се надявам да не стигам до клиника по стерилитет.........
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Септември 05, 2008, 14:27:21 pm »
Другото което си мислех, е да ида в "Закрила", защото там имаме договори
Какъв договор имаш в "Закрила"?
Ако за сега приемем, че нямате репродуктивен проблем не е нужно да се насочваш към такъв специалист. Мисля, че ти трябва някой, който да ти пусне необходимите стандартни изследвания. Ако имаш здравно осигуряване в "Закрила", тогава определено не е добра идея да отидеш точно там. По-добре където и да е другаде.
Обясни това за Закрила какво значи и ще те насочим.
Не е нужно да имаш проблем, за да си направиш необходимите изследвания. И не е нужно да търпиш прищявките на твоята Джи пи. Кажи ни как стоят нещата малко по-точно при теб и ще ти кажем най-щадящия за теб начин, така че да не се занимаваш с малоумници, а да ти свършат работа.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #6 -: Септември 05, 2008, 15:01:00 pm »
И за мен нещата на този етап са че, нямам проблем. И искам да ми се направят нужните, които за мен са и стандартни изследвания. Отговора "здрава си моето момиче", просто не ме устройва. И след този отговор и поведение, явно ще трябва да се насоча към друго място. Понеже не мога да си позволя да платя за всичките тези изследвания или поне така си мисля, се насочих към Закрила, с които фирмата на мъжа ми има сключен договор за здравно обслужване. Аз като негжова съпруга, се оказа че, също имам право на това. Той дори ми е извадил карта. И до колкото той самия е наясно, договора има покрива всичко. Оф просто искам някъде да не ме гонят и да не се налага да се моля за изследванията. Явно е сложно.
« Отговор #7 -: Септември 05, 2008, 15:39:36 pm »

Кажи ни как стоят нещата малко по-точно при теб и ще ти кажем най-щадящия за теб начин, така че да не се занимаваш с малоумници, а да ти свършат работа.
[/quote]
Как стоят.....нормално.. в смисъл че, до сега не съм имала някакви проблеми или оплаквания, което пък не значи че, трябва да съм немърлива и безотговорна що се отнася до нещо толкова сериозно. Ама едни изследвания с толкоз зор да си прося не е нормално
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #8 -: Септември 05, 2008, 15:51:09 pm »
Ако имате здравно осигуряване в "Закрила" тогава можеш с тази карта да отидеш в която и да е друга болница която работи със Закрила. Всичко ти е платено, ти няма да плащаш нищо за изследвания. Нали вече си си платила таксата в "Закрила". Важно е обаче болницата да работи със "Закрила". Ако не работи само ще ти издадат фактура и после можеш да се надяваш, че закрила ще ти върне парите (ама не много).
Лично аз бих ти препоръчала Токуда. Моята докторка там е доктор Лазарова. Тя не се занимава със стерилитет, а точно с ранички, течения, възпаления и други подобни дивотии. Мисля, че ще ти свърши работа. Само 'дето приема във вторник следобед. Ако ти си познаваш някой друг лекар от там - лошо няма.
За да ти запишат час в Токуда до 10 дни обаче трябва да си настоятелна. Няма да им искаш само час. Трябва първо да им кажеш, че си осигурена в "Закрила", а не по здравна каса и после да искаш час. (по здравна каса сигурно ще ти запишат час за след 6 месеца) Като отидеш там ще кажеш на лекаря, че искаш всички необходими изгледвания. Като ако са на обща сума над 100-150 лева ще трябва да се пуснат на два пъти. (едва ли ще се наложи) Те си знаят как да го направят, така че не ти, а те да си искат парите от "Закрила". Ти само трябва да си носиш паспорта и каратта на "Закрила".

Ако имате договор само със здравния център на закрила, тогава е друго. Ще трябва да отидеш там. Преди това обаче е добре да си вземеш едно направление от личната и да намериш гинеколог, който да ти напише всички изследвания без да му искаш да ти ги прави безплатни. Ти му кажи, че ще ти ги поемат от работата. Когато друг гинеколког ти е изписал изследвания, те няма да могат да ти ги откажат, защото си здрава. На личната ще й кажеш, че откакто сте започнали да правите опити за бебе преди 6 месеца цикъла ти е станал адски нередовен и бебе няма. При това положение тя няма как да ти откаже направление за гинеколког. На гинеколожката ще й кажеш, че имаш сърбеж понякога, за да ти напише повече изследвания... И й кжи да ти напише да изследваш хламидия, защото си много притеснена, на твоя приятелка са й открили... и така. Колкото на по-малоумна се правиш, толкова по-добре.

Огледай се из интернет и си харесай изследвания. Защо само са плащали тези пари на "Закрила" ако не ги употребиш?

Хайде късмет!
и ако има още въпроси, питай - тук сме гърмяни зайци
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #9 -: Септември 05, 2008, 16:28:08 pm »
 :D :D :D
« Отговор #10 -: Септември 06, 2008, 13:52:20 pm »
И аз имах подобно чудене като теб - не трябва ли да се направят други изследвания освен стандартните секрет и цитонамазка. Аз съм на 31, освен това имах един мисед преди почти половин година. Сега отново ще започваме да бебеправим, за мое учудване моят лекар също отказа категорично да ме изпраща на други изследвания (ходя на частни прегледи). Настоявах да ми обясни защо е такава практиката и не се правят допълнителни изследвания - отговорът беше, че добрите резултати от секрет, цитонамазка и ехограф в голяма степен гарантират липсата на проблем после, докато някои от допълнителните изследвания (генетични и т.н.)много често показвали грешен резултат, което довежда до психическия проблем, нагласата, че имаш проблеми и нещата се задълбочавали и всъщност се появява проблем без да го има на практика.
Може би и на твоята лекарка становището е било такова. Дано да са прави :?
« Отговор #11 -: Септември 06, 2008, 19:34:01 pm »
        Миличка прекрасна emiliikata и другите момичета! Моя съвет е да започнете с мъжа бебеправенето , като същевременно си следиш овулацията !
 Милички нали знаете психическия фактор колко е важен, щон нямаш здравен проблем , освен да отидете на рутинни изледвания при планирана бременност простомисля че с друго не бива да си обременяваш психиката!!!

Целувки прегръдки и успех и дано скоро се появят 2 4ертички!
 Ако има6 въпроси питай :)
*
« Отговор #12 -: Септември 07, 2008, 14:37:36 pm »
Аз лично бих ви дала следния съвет - за всеки случай си пуснете изследване на полови хормони в един цикъл: на 3 ти ден ФСХ, ЛХ, пролактин, тестостерон, естрадиол; на 13 ден/или по-точно денят преди овулация - естрадиол, 7 дни след ову - прогестерон. Проверете и щитовидните хормони - ФТ4 и ТСХ, + ТАТ и МАТ. Това са хормони, които зависят по някакъв начин от възрастта при жената, така че не е лошо да се уверим, че тук всичко е наред.
Иначе изказаната по-долу теория на мен ми костваше 3 г. Здрава си, всичко ти е наред и пр. Опитите започнахме, когато бях на 32, сега съм на 35 и продължаваме с опитите... Иначе съм здрава, и Бога ми никога не съм се стремяла да откривам обратното. Просто от отговорност или от сорта.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #13 -: Септември 08, 2008, 12:48:50 pm »
... добрите резултати от секрет, цитонамазка и ехограф в голяма степен гарантират липсата на проблем после, докато някои от допълнителните изследвания (генетични и т.н.)много често показвали грешен резултат, което довежда до психическия проблем, нагласата, че имаш проблеми и нещата се задълбочавали и всъщност се появява проблем без да го има на практика.

Хм, може пък вече да има ехографи, на които се виждат НК клетките, или пък се открива хидросалпингс, а защо не и да се измерват хормоналните нива.  8O Май повечко трябва да се информирам за напредъка в медицината!

Дано да са прави :?

Не разчитай, а просто си смени лекаря. Успех.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #14 -: Септември 13, 2008, 17:24:49 pm »
Здравейте !
При мен нещата същостояха горе долу така !
Прегледите минаваха понякога и без цитонамазка само ехограв и ръчен преглед
Всичко беше на ред !Докато не реших да имам бебе- преди няколко месеца започнахме опити и при все че овулацията ми е осезаема бебето не се получаваше !
Реших да отида пак на профилактичен преглед - цитонамазката ми перфектна ,но когато пуснахме пролактина - висок , пуснаха ми и изследвания кръвни за хламидия положителни , а знаете че хламидията може да извърши много поразии с тръбите !
Сега чакаме изследванията на приятеля ми за хламидия
И после ще пускаме спермограма ще лекуваме хламидията ще  намаляме пролактина
и Бог знае още какво ...
Така че пускайте изследвания на време
Надявам се всичко да е наред
Успехи на всички желая
Моя успех явно няма да е скоро
 :ask:
[/url]
*
« Отговор #15 -: Септември 13, 2008, 17:25:32 pm »
Здравейте !
При мен нещата същостояха горе долу така !
Прегледите минаваха понякога и без цитонамазка само ехограв и ръчен преглед
Всичко беше на ред !Докато не реших да имам бебе- преди няколко месеца започнахме опити и при все че овулацията ми е осезаема бебето не се получаваше !
Реших да отида пак на профилактичен преглед - цитонамазката ми перфектна ,но когато пуснахме пролактина - висок , пуснаха ми и изследвания кръвни за хламидия положителни , а знаете че хламидията може да извърши много поразии с тръбите !
Сега чакаме изследванията на приятеля ми за хламидия
И после ще пускаме спермограма ще лекуваме хламидията ще  намаляме пролактина
и Бог знае още какво ...
Така че пускайте изследвания на време
Надявам се всичко да е наред
Успехи на всички желая
а аз ще почакам май с бебето !
 :ask:
[/url]