0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фоликул или киста?
« -: Септември 24, 2008, 20:41:30 pm »
Преди малко бях при моя лекар на контролен преглед,и докато ме гледаше на ехографа каза че май имам киста.Попита ме кога ми дойде запоследно(12.09.2008)така стигна до извода че не е киста а фоликул,който ако не се спука ще стане киста.Звъня на някаква негова позната която има аптека за да я пита дали има някъкво лекарство с което въпросния фоликул се пукал.Но уви тя каза че ще го има чак към края на годината.И така аз трябва всяка сутрин да си меря температурата и ако е над 37 градуса да се залавяме за бебеправене :D.А ако не забременея сега и ми дойде ми даде някакви хапчета които трябва да започна да пия от третия ден на менструацията,за да може да се отделят повече годни за оплождане яйцеклетки.Самоче ако не се спука въпросния фоликул :(?Много се притеснявам!
*
Re: Фоликул или киста?
« Отговор #1 -: Септември 25, 2008, 08:26:14 am »
Ама че доктор. С какви размери беше фоликула? В идеален вариант, тези дни ще овулираш и наистина правете секс. Дано успееш още този цикъл. А ако не си бременна, моля те не пий хапчетата, които ти е дал доктора. Най-вероятно това е клостилбегит и не се приема като бонбони. Във форума можеш да прочетеш много за стимулация с клостил. Ако опитвате достатъчно дълго време,но резултат няма, най-добре се ориентирай към специалист по стерилитет.

« Отговор #2 -: Септември 25, 2008, 10:03:50 am »
Задължтелно ни напиши на кой ден от цикъла ти измериха фоликола и колко е голям, защото аз съм с къс цикъл и на 10-я ден от цикъл моя фоликул беше 19 и след два дни ходих пак и вече имах жълто тяло, нормално е да стане около 23 и да се спука, но стане ли по-голямо от този размер вече говорим за киста поне така ми обясни моя доки.
http://www.babyplan.ru/profile/28700  Аз ще успея!!!
« Отговор #3 -: Септември 25, 2008, 12:20:24 pm »
Нещо не ми харесва тоя твоя доктор.А не те ли вика на преглед за да види какво се случва с фоликула? 8O
« Отговор #4 -: Септември 25, 2008, 12:56:25 pm »
Мерси за съветите.Доктора при които ходя уж е специалист по стерилитет(Динчо Георгиев),но нито ми каза колко е голям фоликула,нито да отида пак за да види какво става с него.Днес ми е 14 ден от менструацията и имам леки болки ниско долу.Мисля да отида на преглед при друг лекар днес.Незнам какво да правя.Той нито ми каза колко време трябва да се пият въпросните хапчета,а и аз бях в някакъв шок след това с кистата и въобще не се сетих да попитам.Моляви препорачайте ми някой добър специалист!!!
« Отговор #5 -: Септември 25, 2008, 13:28:06 pm »
От къде си ,за да те насочат момичетата към специалист?Тези болки може да са заради предстояща овулалация.Не пий нищо докато не се консултираш със наистина добър специалист.Успех.
« Отговор #6 -: Септември 25, 2008, 13:50:54 pm »
От София
*
« Отговор #7 -: Септември 25, 2008, 14:29:47 pm »
Спокойно бе жена. Най-вероятно болките са заради предстоящата овулация, както ти е казала Роузи-Ана. Правете секс и изчакай следващия цикъл. Не пий нищо. И сменяй доктора. Успех ти желая.

« Отговор #8 -: Септември 25, 2008, 14:38:35 pm »
Благодаря ви за подкрепата.Дано този път стане :eggsperm: