0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нова история придружена с въпрос
« -: Февруари 20, 2006, 14:47:57 pm »
Здравейте на всички!
Току що се регистрирах.
Аз отскоро съм по лекари. Накратко: лекувахме бацили, горихме раничка, правихме спермограма, цветна снимка, хламидии и хормони. Май изредих всичко.Освен цветната снимка, всичко друго е наред.
Имам запушена дясна тръба. Доктора ни посъветва за инсеминация, тъй като съм на 34г. и нямам време, но ние решихме първо стимулация.
Сега пия Клостилбегит.
Интересува ме следното нещо. Редуват ли се яйчниците при овулация? И ако предният месец съм имала яйцеклетки в десния яйчник ( т.е. със запушената тръба), това значи ли, че този месец задължително ще имам яйцеклетки само в левия яйчник?
Мисълта ми е, задължително ли се редуват или може два месеца последователно да овулира само десния, или само левия, или пък и двата едновременно?
Притеснява ме факта, че може да пия Клостилбегита в празен месец и само да хабя яйцеклетки.
*
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2006, 14:55:57 pm »
Доколкото зная, делението на лява и дясна тръба е условно - не са малко случаите за забременяване при наличие на ляв яйчник и дясна тръба или обратно.
Но - чрез стимулация по всяка вероятност и двата яйчника ще произведат яйцеклетки, така че едва ли ще е напразно.
Стискам палци и успех!
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2006, 15:44:52 pm »
Не се редуват яйчниците точно на месец. Аз не бих пробвала само стимулации при такава ситуация. Колко време не се получи забременяване по естествен път?

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2006, 15:49:39 pm »
И аз като FreshBreeze мога да потвърдя, че не е задължително да се редуват всеки месец. Мисля, че е индивидуално и зависи кой от двата яйчника ти е "по-силен" (доминиращ).
При мен десния образува дом. фоликули два поредни месеца, след това - левия, само един месец, т.е. 2:1.
Най-точно можеш да разбереш като няколко поредни месеца правиш фоликулометрия.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2006, 16:19:16 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Не се редуват яйчниците точно на месец. Аз не бих пробвала само стимулации при такава ситуация. Колко време не се получи забременяване по естествен път?

Успех :D

Година и половина. Какво би пробвала?
Това ни е само втори месец от одисеята.
*
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2006, 20:04:08 pm »
Когато се прави стимулация, трябва да си под лекарско наблЮдение. Това е един вид насилване над организма и хич не е така безобидно. Лекарят трябва да установява с УЗИ къде-ляво, дясно, колко фоликула се образуват, колко са големи -нормално или с размери на кисти (кистите са гадна работа), колко е дебела лигавицата и общо състояние на органите, защото стимулацията може да е толкова полезна, колкото и нанасяща вреда. Лекарят следи за състоянието на пациента, за развитието на стимулацията и добива информация каква трябва да бъде следващатя стъпка (например прилагане на препарат за спукването на задържал се огромен фоликул-киста или пък при слувай на бременност-препарат за подобряване на лигавицата, ако тя се е изтънила заради Клостила и т.н...). Пусни търсачката, имаме тук статия за Клостила. Поговори с лекаря си по този въпрос, редно е да те следи.

А защо ти е предписана стимулация? Нямаш ли овулация? За съжаление, много лекари в страната го изписват това лекарство дето се вика под път и над път. Късметлиите го преживяват лесно, но на някои им се отварят нови проблеми.

Овулацията по учебник е един месец в ляво, един месец в дясно. При много жени не е така, от 2: 1, до 10:2 варира отношениоето дясно: ляво или обратното при много жени.

Аз не съм лекар и единственото, което мога да те посъветвам е да се обърнеш към добър слециалист след като сте притиснати от времето. Само професионалистът ще подходи към случая ти правилно и навреме. Спермограмата трябва да е направена при надежден специалист, трябва да се направи тест за съвместимост, за антитела, следене при теб на овулацията, ако правиш стимулации-под лекарски контрол и т.н...Ако се организирате добре и сте разтропани хора, може до 6 месеца да сте наясно какво става. Грижете се за себе си, витамини, добра храна, гимнастика, позитивно мислене и разбира се-много лЮбов. Пожелавам ти скорошен успех!
Alexandra
*
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2006, 21:43:28 pm »
Благодаря за пожеланията Мarie!
Лекарят ми е много добър и ме следи. Просто сега пия Клостила за втори месец и прегледа ми предстои, просто търсих малко информация предварително.
А защо започнахме със стимулация?
Първият преглед беше отчайващ.Възпаление,  някакви бактерии, огромна раничка. Изпих един вагон хапчета и глобулки. Мислих, че няма да имам проблем с овулацията, но уви. Оказа се че имам фоликули в двата яйчника, но мънинки, около 11мм. и то на 16 или 17
ден, при дни цикъл 28. И тъй като съм на 34г. и със една запушена тръба, моят доктор реши, че до края на годината трябва да сме направили бебето.
Дано само този месец да имам фоликули в левия яйчник.
Ако се зареди само десния, ще стане сериозно.