0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Търся помощ
« -: Август 20, 2008, 11:39:55 am »
Моята история е:Сприятелят ми сме заедно от 11 год.,започнахме да правим опити за бебе преди 3год.,но нищто не се получаваше.При профилактиченпреглед за штетовидната жлеза помолих да ми направят и изследвания на хормоните:LH и FSH накоито стоиностите бяха:11.90iu\  M(1.0-5.8)Ж(фол1.9-8.0;овул11.3-59.0;лут0.8)ЗА LH и за FSH3.01lu\l  M(1.0-10.5)Ж(фол2.4-9.3;овул3.9-13.3;лут0.6) като лекарката каза,че има завишение при фол. и ми предписа да пия LOGEST  за 3 мес. Da наясно съм че това са противозачатъчни но тя каза че след курс с хапчетата след тях по лесно ще забременея.След втория месец ходих и на АГ.лекар която като видя изследванията ми каза да пия DUFASTON за 3-6 мес.след като приключа със LOGESTA.Каза и да си меря БАЗАЛНАТА t-тура .За мъжа ми каза да си направи спермограма.Тя беше направена бъб пол. Кисьови във Варна.Стойностите и бяха:Въздаржание 4 дни, спермограма :               
                                                   нормални         
        обем:6.0 ml                                1.5-5.0                                   
        концентрация:24*10на 6/ml                  >20*10на6/мл
        подвижност:32%                             >50%
        прог. подвиж:2-3                           >2
        общ брой:144*10^6                          >40*10^6
        pH:7.9
        вискозитет:повишен                         нисък
След 2 мес.отивам пак на преглед при АГ и тя ми казва по време на прегледа че имам фоликул които трябва да узрее .След 4 дни да си бия прегнил и да отида пак.При прегледа ми казва че се е спукал и да пробваме.Това е моята история малко е позната за някой за други дори отегчителна но МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!
« Последна редакция: Август 20, 2008, 11:45:14 am от rally_pat »
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Търся помощ
« Отговор #1 -: Август 20, 2008, 11:53:39 am »
Здравей,аз този мес.също съм на Прегнил,но след инжекцията трябва да имате полов контакт след 24часа и след още 12ч.пак и след това по-честичко,понеже фуликула се пука след 24-36часа,а за да ти изпише Прегнил фол.трябва да е станал 18мм.,което мисля че не може да го установи 4 дена по-рано,както ти е казала след 4 дни да сложиш инж.,пък и какво значи фол.се е пукнал и опитайте пак,док.не ти ли каза за така нар.секс по схема след Прегнила.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Търся помощ
« Отговор #2 -: Август 20, 2008, 17:51:48 pm »
tamika
много трудно се разбира това, което си написала.
Какво ти казаха за щитовидната жлеза
какво е заключението на спермограта
имаш ли правена цветна снимка
имаш ли правени други изследвания на хормони и тези в кой ден от цикъла са
дуфастонът по каква схема е
мерила ли си някаква базална температура
и накрая какво точно не ти е ясно, за да започнем от там
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.