0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помогнете! Какво да направя още?
« -: Август 04, 2008, 23:38:49 pm »
Здравейте на всички, от година и половина се опитвам да забременея и все не става, ходих на гинеколог и си направих всички изследвания / мъжът ми също / и резултатите показаха : естрадиол 200.8; пролактин 416.8; прогестерон 0.590; тестостерон 1.15; теста за хламидия е отрицателен и тест за микробна флора и антибиограма -на който пишеше / не се изолираха патогенни микроорганизми/. през това време постоянно си мерех температурата и след прегледа ми казаха че нямам овулация. Другите тестове които правих бяха ; SOOR (-); TRICHOMONAS (-); GARDNERELLA (-); ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА ( III). Гинеколога ми каза че прогестерона ми е нисък и ми изписа duphaston - 2 по 1 на ден; gericaps от 9 ден след цикъла по 1 табл. за 10 дни / за 2 месеца/;neopholic 1 път на ден по 1; тези лекарства ги пих първите 3 месеца. През това време ходих на ултра звук и се установи че единият ми яйчник е по малък от другия, през това време постоянно си мерех температурата и след прегледа ми казаха че нямам овулация и гинеколога ми изписа mycomax след 5 ден от цикъла по1 табл / за 3 месеца/; polyginax i pharmafex като каза да ги използвам едно след друго след секс преди лягане тях ги използвах 6 дни. След като тези 3 месеца минаха пак ми изписа дуфастон за 15 дни по 1; герикапс 10 х 1; бромопектин 1/4 на ден по време на хранене вечер за 3 месеца; неофолик. След прегледа се оказа че прогестерона е вече в границите и всичко ми е било наред но бременност така и няма. Изследванията на мъжа ми показаха; обема- 5мл; pH-8; втечняване 35мл; вискозитет нормален; концентрация 23.4; брои сперматозоиди 117.0, бързо подвижни 49%; бавно подвижни 15% с нормални движения 10%; неподвижни 26% нормални по форма 80%; абнормална форма на главата 11% ; абнормална форма на опашката 1% клетки от спермогеза 6%; др клетки 2%. Цикълът ми е много нередовен понякога ми закъснява до 40 дни и имам бяло течение. Може да прозвучи странно но цикъла започна да ми закъснява след изкълчване на десния глезен, докато пиех хапчетата ми се беше нормализирал и ми идваше на 30 ден, след като ги спрях пак е нередовен. Ходих и при др гинеколог който пък ми маза че имам киста на 1 яйчник и ме попита дали имам диабетик в рода. След като излязох от кабинета се обадих на предишния гинеколог и тои ми каза да не пия хапчетата който другият ми е изписал. Сега го чакам да се върне от отпуск за да ида пак на ултразвук да види и той имам ли кисти или не. Преди това никога не ми е казвал че имам кисти.Може ли да се появят такива за такъв кратък период или 1 от двамата се е заблудил. Не знам вече какво да правя за да забременея, моля дайте ми някакъв съвет.Забравих да спомена че съм със завъртяна матка, и че при секс въпреки че оставам дълго време в легнало положение голяма част от спермата изтича навън. Нормално ли всичко и какво точно става с мен. Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Август 04, 2008, 23:52:14 pm от sisa1 »
Re: Помогнете! Какво да направя още?
« Отговор #1 -: Август 05, 2008, 00:07:29 am »
 Мисля , че е добре да посетите специализирана клиника, където да направите спермограмата и останалите изследвания.
 Този SOOR тест за какво е?
 Прогестерона се изследва 7 дни след доказана овулация.
 Герикапс защо от 9 ден след цикъла?
 Мукомакс и Полужинакс са за гъбички,pharmafex не зная за какво е, но с първите две не мисля , че ще се получи овулация.
 Напиши референтните стойности на хормоните , които си правила.Овулация може да липсва по най - различни причини , които трябва да се търсят:проблеми с яйчниците ,хипофизата , надбъбречните жлези,тубарни фактори, стрес и други има сигурно , ама в момента не се сещам.
« Последна редакция: Август 05, 2008, 00:20:40 am от fatalwoman »
« Отговор #2 -: Август 05, 2008, 00:56:13 am »
Здравей, благодаря ти за бързия отговор.
Tези изследвания ми бяха предписани от клиниката по семейно планиране в гр. Пловдив, а също те ми препоръчаха гинеколога при който ходя. Референтните стойности на моите изследвания са:
естрадиол - 85.8-498.0 pg/ml
пролактин - 127-637 mlU/ml
прогестерон - 0.8-3.0 ng/ml
тестостерон - 0.22-2.9 nmol/l
Само за тези пише на изследванията.
Надявам се да съм те разбрала правилно за тези стойности. Нали това са нормалните граници, които искаш да ти напиша?
« Отговор #3 -: Август 05, 2008, 01:33:52 am »
Да. Сигурно е това.Референтната  стойност определя границите, в които е редно да бъде дадения показател от изследването.Ако резултатът е стойност , която е над или под границите определени за конкретното изследване , това означава , че има проблем с изследвания показател.
 Естрадиола ти е много добър и показва , че би могло да се отдели качествена яйцеклетка.
 Имат ли лекарите предположение защо липсва овулация?
« Отговор #4 -: Август 05, 2008, 10:00:32 am »
При кои лекари ходиш в Пловдив?
Не всички са добри специалисти, въпреки лъскавите им клиники.
« Отговор #5 -: Август 05, 2008, 11:01:06 am »
Все още не се знае защо нямам овулация, но след последния ехограф ми каза че всичко било мн добре и не би трябвало да има проблем, но това беше преди  доста време.
Гинеколога при който ходя е доктор Атмаджова във ВМА.
« Отговор #6 -: Август 05, 2008, 12:06:59 pm »
Обърнатата матка няма отношение към изтичането на спермата от влагалището....тя си изтича във всички случаи.
Изследвай и щитовидна жлеза!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
« Отговор #7 -: Август 05, 2008, 17:04:19 pm »
Благодаря за съвета, ще си направя и това изследване. Можеш ли да ми кажеш то за какво се прави, къде, и приблизителната цена на това изследване.
*
« Отговор #8 -: Август 05, 2008, 19:02:28 pm »
За изследването на щитовидната жлеза е най-добре да отидеш при ендокринолог,да види на ехограф жлезата и да пуснете съответните хормони.
« Отговор #9 -: Август 07, 2008, 19:18:41 pm »
Здравейте и на мен ми предстои вливане на Интралипид. Някой може ли да ми каже дали боли? От три години се опитвам да заременея ,но няма резултат.Докторката ми каза че можеби вливането на Интралипида може да помогне до някаква степен. Правих си какви ли не изследвания,подложих се на лечение с клостилбегит по няколко месеца,после почивка и след това пак.Неможех да правя фуликули,след това лечение и след една голяма киста около 40мм.,която я отстараниха с утрогестан 2 месеца от 16 ден 2 пъти по 1,ЗАПОЧНАХ да правя фуликули. Но пак нестава,правих си и цветна снимка и пак нищо,нямам запушване на тръбите.
Дали това вливане ще помогне,казаха ми че спира антителата или нещо подобно-можете ли да ми обясните подробно действието му?
*
« Отговор #10 -: Август 07, 2008, 23:21:08 pm »
Моята гинеколожка ми каза, че обърнатата матка не е пречка за забременяването, но ми препоръча да се прави секс в поза, в която аз съм на колене и след това да остана така за около две - три минутки. Обясни ми, че по този начин спермата най - добре облива шийката. Желая ти успех!!!