0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Shtitovidna jleza i BT ?
« -: Август 23, 2005, 21:01:06 pm »
:welcome:  Zdraveite i ot men.
 Ot  4,5 godini pravim opiti za bebe, no oshte go niama. Na 26g. sum i sum s hipofunkcia na shtitovidnata jleza. kajete mi  vazmojno li e tova da okazva vlianie vurhu Bazalnata T.?  :dontknow:
*
БТ и щитовидна жлеза
« Отговор #1 -: Август 24, 2005, 15:04:31 pm »
Макар и с нормална функция на щитовидната жлеза, аз имам промяна в структурата й, така че проявявам интерес към темата, но досега никъде не съм срещала да е написано, че влияе върху температурата.

P.S. Моля те, пиши на български.

*

Anonymous

Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #2 -: Август 25, 2005, 18:07:31 pm »
info:

Почти една трета от населението има проблеми с щитовидната жлеза, жените са четири пъти по-често засегнати, отколкото мъжете. Всяка година 90 000 души трябва да бъдат оперирани от гуша. Повечето обаче се оправят с медикаментозно лечение. Колкото по-рано бъде открита болестта, толкова шансовете за излекуване са по-големи.

Щитовидната жлеза e в играта на плодовитостта -

и при жените, и при мъжете.
При мъжа тя направлява желанието и жизнеността на сперматозоидите. Недостатъчност би довела до безплодие.
При жените тя направлява продължителността и силата на месечното кръвотечение, овулацията и оплодените яйцеклетки.
Междувременно лекарите смятат, че недостатъчната функция на щитовидната жлеза може много често да е причината за повтарящите се спонтанни аборти.

Хиперфункция на щитовидната жлеза и бременност

Възможностите за забременяване са намалени.
При настъпило забременяване при 40% от жените с Базедова болест, тежестта на клиничното и протичане не се променя, а понякога може да се подобри.
При останалите състоянието обикновено се влошава, което се изразява с настъпване на сърдечна недостатъчност, заплашваща живота на бременната, при което бременността трябва да се прекъсне. Много чести усложнения са абортите и преждевременните раждания.

Хипофункция на щитовидна жлеза и бременност

При развита клинична картина на микседем, кретенизъм или други форми на хипофункция на щитовидната жлеза, има първичен стерилитет, предизвикан от силно изразения хипогонадизъм (т.е. недоразвитост на половите органи и жлези) или липса на овулация.
Характерни за бременността са следните усложнения, ако има такава: спонтанни аборти, преждевременни раждания, или вътрематочна смърт на плода.
По време на раждането и послеродовия период могат да се получат обилни кръвотечения.
Голям процент от новородените са с подчертано умствено недоразвитие и множество вродени дефекти.
Бременността влошава състоянието на заболяването.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #3 -: Август 26, 2005, 07:17:44 am »
А колкото до БТ- тя се влияе от нивата на репродуктивните хормони. При пик на LH има спад в БТ, а при покачаване нивата на прогестерона след овулация- повишение на БТ. Така че, ако нямаш изследване на репродуктивните хормонни- направи си ги. Минават по касата и са тези- Estrogen, Testosteron, LH, FSH, Prolaktin. Правят се в интервала 3-5 ден от цикъла. Само Progesteron до 7 дни след овулацията.
Късмет!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #4 -: Август 26, 2005, 11:00:13 am »
Наскоро ми откриха хиперфункция на жлезата, като чета за написаното в тази статия , излиза че има 40% вероятност за нормална бременност! А останалите 60%  8O
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #5 -: Август 26, 2005, 12:48:38 pm »
Краси, ако се лекуваш от хиперфункцията, шансовете стават като на здрав човек
Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #6 -: Август 26, 2005, 14:28:06 pm »
Здравейте! 6 г. нямахме деца, ходихме при Д-р Кирчева в Пловдив и забременях, имах нормална бременност, но детето ми се роди с увреждания и почина. След, което вече 3 г. отново не не става! Очевидно и при мен проблема е хормонален - така каза и Д-р Кирчева, прави ирисова диагностика на 2 мин., определя  нивата на хормоните и дава билки за пиене за 3 месеца.
*
Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #7 -: Август 26, 2005, 16:20:18 pm »
Благодаря Мини,

ще си изследвам тези хормони и дано всичко да е наред!  :oops:
Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #8 -: Август 27, 2005, 09:46:25 am »
Здравйте, темата ме заинтригува, защото и аз имам базедова от около 6-7 години. Вече ми направиха операция и от 3 степен сега ми е 1-ва степен, пия по-малки дози лекарства и лекарката ми ми каза, че вече мога да започна с опити за бебе. Преди това ме предупреждаваше да се пазя от забременяване, било рисковано. Матеряла , които сте побликували наистина ме постресна, защото ми е въпросителна все пак ще имам ли проблеми. Все пак тази болест се лекува и лекарите дават насока кога има възможност за бебе, аз вярвам на моята лекарка и се надявам да е права :wink:
Re: Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #9 -: Юли 23, 2008, 21:37:51 pm »
эдравейте и от мен-от 2 години имам проблем със эабременяването и гинеколога ми ме иэпрати при ендокринолог-имам проблеми със щтитовидната жлеэа и от там идва проблема с хормоните.эа това гинеколога ви да ви иэпрати на ендокринолог-не си губете времето-успех
*
Re: Shtitovidna jleza i BT ?
« Отговор #10 -: Юли 23, 2008, 21:39:59 pm »
эдравейте и от мен-от 2 години имам проблем със эабременяването и гинеколога ми ме иэпрати при ендокринолог-имам проблеми със щтитовидната жлеэа и от там идва проблема с хормоните.эа това гинеколога ви да ви иэпрати на ендокринолог-не си губете времето-успех
Темата е от 2005г.
Сигурно са посетили ендокринолог. :wink: