0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета нямам идея все още за какво точно са тези изследвания, доки ми каза да ги направя но чак в петък съм при него, ако можете ми помогнете и пишете има ли нещо което не е наред...  :oops:

Хормони

FT3 - 1.56pg/ml  - 1.40 - 4.20

FT4 - 0.46ng/dl  - 0.71 - 1.85

TSH - 12.616uIU/ml  - 0.49 - 4.67

Anti TPO - 513.00IU/ml  - 0 - 12

Anti TG - 38.94IU/ml  - 0 - 34

Серология

Syphilis - RPR - НЕГОТОВ

HBsAg - NEGATIVE 0.82COI  - 0 - 2 Отрицателен

Anti-HBs - НЕГОТОВmlU/ml   - ( <10 - Отр.); ( > 10- Пол.)

Анти HCV - NONREACTIVE 0.29U/ml  - (0-1 Отр.);(>1- Пол.)

СПИН (HIV 1/2) - NEGATIVE 0.33S/CO  - (<1-Отр.);(>1-Пол.)

Анти HBc - Total (CORE) - NEGATIVE 1.497S/CO  - (1.001-3-Oтр.);(0-1-Пол.)

Цитомегаловирус IgM - NEGATIVE 0.237I - (<0.399-Oтр.);(0.400-0.499- Сива зона);(>0.500-Пол.)

Цитомегаловирус IgG - NEGATIVE 0.1Au/ml  - Отр.( 0 - 15); Пол. (над 15)

Рубеола IgG - POSITIVE 674.3IU/l - (< 5- Отр.); (5 - 9.9- Сива зона); ( >10 - Пол.)

Паразитология

Токсоплазмоза IgG- MEIA - NEGATIVE 0.0IU/ml  - (< 2- Отр.); (2 - 3- Сива зона); (над 3- Положителен)

Токсоплазмоза IgM - MEIA - NEGATIVE 0.133I  - (<0.499-Отр.);(0.500-0.599-Сива зона);(>0.600-Пол.)

Благодаря ви предварително !

« Последна редакция: Юли 16, 2008, 14:04:18 pm от Valyoka »
DSC00102
*
Valyoka -дай референтните стойности.
На пръв поглед ТСХ-то ти е много високо ище ти трябва и консултация с ендокринолог и е добре терапията да започне по-рано.
*
Дано така се разбира нещо. :wink:
DSC00102
Valyoka, моето мнение е, че имаш проблем с щитовидните хормони. Определено ти трябва спешна консултация с ендрокринолог. Стойността на ТСХ е много висока, ТАТ и МАТ също. Не отлагай много, вземи мерки.
Забелязвам, че и показателя Рубеола IgG ти е положителен. Не знам какво точно значи това - дали че имаш вече изграден имунитет към рубеолата или имаш наличие на този вирус в организма. И за това се посъветвай с лекар.
Желая ти успех!
*
За хормоните ще ти е нужна консултация с ендокринолог-както ти писах,защото и ТСХ и Anti TPO  и Anti TG са завишени.
След това имаш изследвани-хепатитни маркери, васерман, СПИН,които са ти ОК.
Виждам, че един от хепатитните маркери не ти е готов-но сигурно и той ще е ОК. :)
CMV-ти е отрицателен,токсоплазмозата също.
Рубеолата ти е положителна ,но това е за минала инфекция и е добре-значи, че имаш антитела.
Единствения проблем ти е щитовидната жлеза.
Рубеола IgG - POSITIVE 674.3IU/l - (< 5- Отр.); (5 - 9.9- Сива зона); ( >10 - Пол.)

Мисля , че това означава , че има изграден имунитет! Надявам се да не греша!
 Иначе , непременно трябва да се обърнеш към ендокринолог!
*
Valyoka,не се притеснявай!Най-вероятно имаш Хашимото с хипофункция на жлезата.Задължително трябва да посетиш ендикринолог,който да направи и ехография на жлезата.С подходяща терапия и ежемесечно следене,хормоните ще влезнат в оптимални стойности и нещата ще се нормализират!
*
Знам, че в петък си при док.
Но според мен му кажи за тези отклонения,попитай го за ендокринолог към когото да те насочи.
Ако ти е възможно още утре си направи консултацията с ендокринолога,за да може като отидеш в петък при  него-да имаш готови консултация с ендокринолога, ехография на жлезата и терапия.
*
Момичета тези проблеми могат ли да попречат на бременноста  :oops:
DSC00102
*
Аз също бях с високо ТСХ-вземам Л-тироксин по схема и вече съм го смъкнала до 2,8-макар, че трябва още малко.
Не се претиснявай-необходима ти е консултация и терапия и всичко ще е наред.
Въпроса е да не отлагаш много.

Може да прочетеш и тук
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=1&topic=3710.msg68948#msg68948
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 14:37:30 pm от mpia »