Здравейте момичета! Аз също имам завишен пролактин 627 при реф.ст-сти 70-565.Правиха ми RO на череп и там не се видя аденом.изписаха ми лечение с Bromocriptin x 1 табл./дневно.Успоредно с това имам и висок тестостерон 1.2 при реф.ст-ст 0.1-0.75 и СПКЯ.Изписаха ми за СПКЯ Метфогама 500 мг 3x1 тб,както и диане 35.започнах лечението,докато не се почнаха проблемите с гадене,замайване,слабост ,нервност,възбуда,раздразнителност,както и покачване на кръвното налягане.Иначе забелязах още преди да отида при гинеголога и ендокринолога,че започнах да качвам и кг и то основно започнах да трупам в бедрата и ханша.Та относно проблемите от лекарствата ,ендокриножката ми каза да спра бромокриптина (аз го бях пила на своя глава по 1/4 дневно 5 дена и след това по1/2 до 10-тия ден,понеже тогава започнаха проблемите).Спирайки бромото уж нещата малко отшумяха ,но аз си пиех диането и метфогамата.На 20-тия ден откакто пия лекарствата пак се започна гадене,високо кръвно,сърцебиене,изпотяване и тогава звъннах на гинеколога и той ми каза че може да е от диането и каза да го спра,понеже може да имам поносимост към него.Така около 2 седмици аз си пиех само метфогама ,докато пък от нея стомаха ми се раздразни и ми вървяха киселини.Нея я намалих 3x250 mg.Мина се време и пускам пак пролактин.Този път от 627 на 654.Отидох в медикус алфа при доктор Домусчиев и той ми пусна изследвания за отхвърляне на заболявания по щитовидната жлеза.Изследванията са наред,но той ми препоръча лечение с Бромокриптин,понеже той бил добър продукт ,също и метфогама.само че неговия курс на лечение е започване с 1/2 табл. дневно по време на хранене и след 3 седмици да се увеличи дозата 2x1/2 табл.дневно, а метфогамата я препоръча 3x500 мг.Ама като знам че не ми понася стомаха тази голяма доза от 500 мг. какво да правя.Той спомена че може да имам язвен стомах и , че е добре да се направи консултация с гастроентеролог.За другия мецес д-р Домусчиев ми е назначил хормонални изследвания на Тестостерон,пролактин, DHEA-S,инсулин и ОГТТ(орален-глюкозотолерантен тест) за отхвърляне на скрит диабет.Препоръчвам го д-р Домусчиев като добър ендокринолог, както и д-р Младенов(и двамата работят в Медикус Алфа-Пловдив),но за съжаление не работят със здравната каса.Но понякога си струва да се отиде на частно,поне ще ти направят необходимите изследвания, а няма да си правят с теб експерименти,защото тази здравна каса е просто ходене по мъките и само ядове.