0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Crystal

Искам, толкова много искам да имаме наше детенце! А вече втори път губя малкото сърчице, осмислило живота ми, макар и само за 14 седмици...Може би съм себична и самовлюбена, защото толкова много исках това бебе, също толкова, колкото и първото, което загубих малко по-рано. Може би не съм заслужила да имам свое дете, да родя на съпруга си НАШЕТО дете. Толкова много се молих,толкова плаках,но то пак си отиде, защото утробата ми се оказа прекалено тясна. Как се живее с мисълта, че имаш матка-убиец? Как да обичаш тялото си, което ти отнема най-желаното? Как да живееш в мир със себе си?
Сега искам само едно-да мога да направя четвърто икси, да има поне мъничка надежда и да го направя. На всичко съм готова само за тази надежда. Но за сега тя е само неясна хипотеза и от това боли още повече. Освен да се моля и да се надявам на чудо, друго не ми остана, дано само съхраня душата си за детето, което ни е отредено да отгледаме. Може би ще е "наше", може би осиновено. А преди години ми бяха предсказали че ще имам две деца. Дано не са двете, които загубихме без време...
*
Re: Може би съм прекалено голям егоист...
« Отговор #1 -: Юли 03, 2008, 19:34:29 pm »
Поплачи си, сълзите облекчават малко болката.
И знай надежда винаги има, просто не трябва да се предаваме. Аз съм бременна за 5-ти път, не се отказах, а ми костваше много, не че ти го пожелавам и на теб. Дано 3-та ти бременност бъде твоята така чакана мечта.
Прегръщам те.
*
« Отговор #2 -: Юли 03, 2008, 19:39:40 pm »
Crystal , не губи кураж, има много момичета преминали по този път, с няколко неуспешни бременности, а вече си гушкат бебчетата :) И ти ще гушкаш своите скоро, ще видиш! Само не се самообвинявай, в повечето подобни на твоя случаи много малко зависи от теб. Потърси причините, направи необходимите изследвания, консултурай се с гинеколог, генетик, имунолог, ембриолог. С теб сме и имаш нашата подкрепа! Успех, миличка!
« Последна редакция: Юли 03, 2008, 19:41:23 pm от cygnus »
*
« Отговор #3 -: Юли 03, 2008, 22:35:19 pm »
Crystal, мила, съжалявам много за това, което си преживяла... :(
Не знам какво да ти кажа, много ми е мъчно, за теб, за мен, за всички нас... :(
Животът понякога е толкова труден и несправедлив.... :(
Мила, силно се надявам, че мечтата ти ще се сбъдне!  :bighug:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #4 -: Юли 03, 2008, 22:57:45 pm »
  Заслужила си да имаш детенце.Всеки,който го иска,разбира се че го заслужава!Въпреки трудностите,не губи надежда,ще стане...ще си прекрасна мама!
        :blowingdust:
*
« Отговор #5 -: Юли 03, 2008, 23:02:36 pm »
Съжалявам за това , което си преживяла-то не трябва да се случва на никой!
Не се отказвай от мечтите си-ще станеш мама!
*

Crystal

« Отговор #6 -: Юли 04, 2008, 09:28:53 am »
Благодаря ви, момичета, знам че само вие можете да ме разберете.
Правили сме всички изследвания и бяхме взели мерки за всички проблеми, дори и за тези, които ги няма при мен. Три пъти вливах имуновенини, бях на фраксипарин през цялото време, лежах през цялото време. Имам хипотироидизъм, мислехме че той е бил причината за първия аборт, но сега всичко с щитовидните хормони беше под контрол, пиех л-тироксин и всеки месец правех контрола на хормоните.Единствената причина за аборта, която остава е вроденият дефект на матката ми, който не е ясно дали може да се коригира. Така и не разбрах каква точно е матката ми, двурога ли е, двойна ли е, септална ли е...Всеки си я нарича по някакъв негов начин.Имам една оперативна хистероскопия за рязане на преграда, рязано е съвсем малко от преградата, защото докторите прецениха че няма нужда да се реже повече (а не знам и дали е възможно, защото не всяка преграда може да се изреже, от всичко което изчетох това е възможно само при септалната).С други думи в момента съм в задънена улица, сигурно ще направя още една хистеро-лапароскопия, но какъв ще е ефекта и дали нещо ще може да се направи не знам. Опитвам се да свикна с мисълта за възможен неблагоприятен изход, а толкова ме боли от вероятността да не мога да имам дете. Може би че Господ ме е създал такава за да отгледам поне една изоставено дете,което също има нужда от родители.Може би това е моята мисия. 
« Отговор #7 -: Юли 04, 2008, 10:30:03 am »
Ей,момиче,я по-спокойно я карай!Господ те е създал такава каквата трябва-здрава и силна жена!То по твоята логика и Господ ги създава с умисъл тия дето си оставят децата.
Не се измъчвай!Поплачи си като искаш,но стани и погледни напред,където твоето детенце те чака да го гушнеш :)Той не те е забравил,Той не те е наказал,защото Той е справедлив и всепрощаваш!
Иоще не разбирам какво себично и самовлюбено има в желанието да имаш детенце-та това е инстинкт...
Мила,ще се моля за теб и твоето неродено детенце,а ти никога не спирай да вярваш,че сърчицето му тупти под твоето-то винаги е било там :) :bighug:
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #8 -: Юли 04, 2008, 10:48:41 am »
Кристал, в повечето случаи вродените аномалии на матката са поправими и след намеса на лекар се стига до една успешна бременност. Също не без значение е къде се имплантира сакчето, май. :?
На мен след две неуспешни бременност ми направиха оперативна хистероскопия за премахване на слепване. Още по време на втората бременност видяха, че матката ми е двурога, но на хистероскопията лекарят не видя голяма преграда (септум) и съответно не я е махнал. При секциото в края на третата ми бременност се указа, че има много странна преграда и лекарката каза, че това дете е късметлийче, че въобще се е задържало. Преди следваща бременност, за по-сигурно, ще направя нова хистероскопия за отстраняване на септума, за да се избегне риска от нов спонтанен аборт.
Желая ти късмет следващия път!
*
« Отговор #9 -: Юли 04, 2008, 16:07:51 pm »
 :bighug:
Какво казва доктора? А хистологията?
Ако матката е проблема - ще се пребориш. Ще имаш своето Щастие. И, тогава ще дойдат отговорите на хилядите въпроси ЗАЩО.
Вярвам, че това ще бъде скоро. Само не се отказвай.
Ако имаш нужда от рамо - насреща съм.
Прегръщам те много силно и вярвам вместо теб.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #10 -: Юли 04, 2008, 16:32:28 pm »
ей-горе главата- такива отчачни не искам да срещам тука- че и аз ще ревна  :bighug:
И как може да говориш  за егоизъм във всичко това -тук според мен става  въпрос не просто за съкровенни желания,а за естествени желания,но така  било отредено пътя до тях да е труден и болезнаен.
желая ти успех от все сърце  и не с е предавай

*

Crystal

« Отговор #11 -: Юли 04, 2008, 16:50:23 pm »
Днес си взех епикризата с хистологията: некротична децидуа и хидропично дегенерирали хориални въси. Това не ми говори абсолютно нищо, освен това имаше и втори сак, в който така и не се разви ембрион и не е ясно хистологията от кой сак е била.Прения ден преди да прокървя силно бях на ЖК, казаха ми че околоплодните води са много малко, но сърдечно дейност имаше. На другия ден започна силно кървене с болки, в болницата ми казаха, че плода е много притиснат и за съжаление вече беше загинал, в епикризата пише"добре оформено тяло-вижда се гръбнак, няма води".Не е имало достатъчно място, а този път беше в по-голямата част от матката...В болницата ми наговориха някакви страховити неща за метропластика(коремна операция,при която се режат двете маточни тела и се зашиват в едно), но лекарят, при когото правихме иксито е категорично против тази операция. Евентуално ще правим нова лапароскопия за рязане на преградата. За съжаление анатомичните дефекти не винаги са поправими, преграда може да се реже само в определени случаи...
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #12 -: Юли 04, 2008, 22:29:05 pm »
 Crystal -най искрено  те прегръщам -  всичко това  е  тъжно ,че се случва .Едва ли думите ще те успокоят ,но  :balk_21: и дано д-рите направят най доброто за теб.

*
« Отговор #13 -: Юли 05, 2008, 00:56:03 am »
Мамка му.Не е честно.. :balk_145: :balk_145: :balk_145:
« Отговор #14 -: Юли 05, 2008, 03:46:55 am »
Как се живее с мисълта, че имаш матка-убиец? Как да обичаш тялото си, което ти отнема най-желаното? Как да живееш в мир със себе си?

Мила Crystal, опитай се да изхвърлиш тези мисли от главицата си! Знам колко е трудно, знам колко боли да чакаш, да се надяваш, да се зарадваш и после всичко да се срине за миг... Повярвай ми, да се упрекваш не помага. Бъди изпълнена с надежда, стани, изтърси праха от косите си и продължавай напред! Ние не се предаваме!
Не може да се предаваме! Мечтата ни за бебе ще се сбъдне един ден! yahoo_17
« Отговор #15 -: Юли 05, 2008, 08:28:33 am »
Ох, миличка, много болка има в думите ти :(
Толкова ми се иска да ти кажа нещо успокояващо, но не мога. Мога само да те уверя, че трябва да бъдеш много силна, защото това е голямо изпитание. Трябва да се справиш, защото твоето бебче те чака и аз съм сигурна, че ти ще бъдеш прекрасна мама :bighug:
Късмет миличка и не унивай, няма начин да няма начин :crossfingers:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Crystal

« Отговор #16 -: Юли 05, 2008, 15:59:29 pm »
 Благодаря за топлите думи, много е хубаво да знаеш, че има кой да те разбере :bighug:! Прегръщам ви всички!