0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Baby

Поликистоза и астенозооспермия
« -: Юли 14, 2004, 11:24:53 am »
Zdraveyte, az i moya suprug probvame da imame dete veche 6 meseca i nishto ne stava, az sum s diagnoza polikistozni yichnici i visoki stoinosti na Prolactina, ne e ustanoveno dali imam ovulaciya, mislya ot drugiya mesec da probvam s testove.
Suprugat mi pravi spermograma i mu beshe dadena diagnoza leka asthenozoospermia.
Iskam da vi pitam ima li nyakoi ot vas podobni problemi, dali tezi diagnozi oznachavt che i pri dvamata ima sterilitet i imame li shansove za deca??
Mnogo sum prtesnena i shte sum vi blagodarna ako nyakoi mi otgovori.
*
не се тревожи!
« Отговор #1 -: Юли 14, 2004, 14:16:32 pm »
Какви са резултатите от спермограмата? Брой и % подвижни! Щом е лека форма значи може да се подобрят с витамини и лекарства по лекарско предписание.
А за поликистозата: много момичета забременяват с нея! Установи на първо време овулацията с помощта на своя лекар и домашни тестове. Чертала ли си температурни графики през месеца?
Успех ти желая!
*

y_ilieva

опити за забременяване
« Отговор #2 -: Юли 14, 2004, 21:12:38 pm »
Не съм много сигурна, но мисля, че високото ниво на пролактина пречи за забременяването. По тази причина, голяма част от кърмачките не могат да забременеят /съществуват разбира се и изключения/. Независимо от това, пролактина може да се регулира с таблетки и това не изключва възможността за Ваше дете. Във форума има информация, съжалявам, че не знам къде точно да те насоча, но потърси.
Успех!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Поликистоза и астенозооспермия
« Отговор #3 -: Юли 15, 2004, 00:47:21 am »
И двете състояния са лечими. Трябва да знаеш нивото на пролактина, да се направи снимка на глава за преценка на хипофизата и да се започне лечение. Има два подходящи препарата в Бг - парлодел (бромокриптин) и достинекс (каберголин). ПКЯ също изискват проследяване и лечение.

За астенозооспермията също е редно да се знаят всички показатели, да се направи контролна спермограма, евентуално консултация с уролог и да се започне лечение - диета, начин на живот, витамини, антиоксиданти ... вариантите са много.

Почети и ако имаш конкретни въпроси, питай. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: не се тревожи!
« Отговор #4 -: Юли 15, 2004, 12:05:22 pm »
Цитат на: cygnus
Какви са резултатите от спермограмата? Брой и % подвижни! Щом е лека форма значи може да се подобрят с витамини и лекарства по лекарско предписание.
А за поликистозата: много момичета забременяват с нея! Установи на първо време овулацията с помощта на своя лекар и домашни тестове. Чертала ли си температурни графики през месеца?
Успех ти желая!

На кратко това са резултатите от спермограмата - к-во 50870, подвижност 46% / при мин. 50% нормално/, с повишена гъстота.
Казаха ми ги по телефона, като направя и  моите изследвания ни казаха двамата със съпруга ми да отидем да ни назначат лечение.

За мен, мерих дълго  време БТ и нищо не можах да разбера, в момента напр. ми е 37.20 от 1 седмица, а аз сгеа очаквам да ми дойде менст., правих тестове за бременност - нищо; лекарката вчера ми прави проф. тест с урина  в тяхната лабораториа , показа слабо положителен /+-/ресултат, направо ще се побъркам;в понеделник ми прокърви и аз си помислих,че ми идва, после болки в корема та  до днес и нищо. Утре пак ще ми правят тест, дано да е верен този път...
*
Re: не се тревожи!
« Отговор #5 -: Юли 15, 2004, 12:08:52 pm »
Elvi, tova sum az Baby, registrirah se...
Re: Поликистоза и астенозооспермия
« Отговор #6 -: Юли 09, 2008, 16:06:46 pm »
И моята диагноза е поликистозни яйчници и висок пролактин.Вече 9месеца не става при мен,но както разбрах ще се правят нови иследвания за пролактина и ще пия бромокриптин макар и да ми е лишо от него в името на моето бебче ще направя тази жертва.Може би ще започна всичко наново.Лекарката ми ми каза уж че кистичките не пречат на бебеправенето.Всичко иска търпение :bori_010: :bori_007: :bori_009: :bori_008: :bfp1:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Юли 09, 2008, 18:22:41 pm »
Ти с висок пролактин ли ппиеш клостилбегит? Дони, това наистина не е добра идея.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Юли 09, 2008, 20:44:39 pm »
Клостилбегита го пих миналия месец,а иследването за пролактина си го направих март от тогава ново иследване за пролактин не съм правила
*
« Отговор #9 -: Юли 09, 2008, 20:57:07 pm »
Клостилбегита го пих миналия месец,а иследването за пролактина си го направих март от тогава ново иследване за пролактин не съм правила
Пролактина няма как да ти влезе в норма като не вземаш нищо за него, освен ако не е било грешно изследването.
Защо не си пуснеш ново изследване?
« Отговор #10 -: Юли 09, 2008, 21:10:44 pm »
Това и ще направя за да видя какво е полижението с него.В петък даже ще отида на преглед да ми види яйчниците как са(дали са кистозни)и ще поискам да ми пусне иследването.Благодаря