0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета! Дадох кръвта за това изследване на третия ден от началото на цикъла, като имах съмнеия дали да го броя втори, понеже ми дойде вечерта. Както и да е, тук са резултатите:
FSH = 3.6 (реф. 2.0 - 11.0)
LH = 3.6 (реф. 1.0 - 10.0)
Prolactin = 6.7 (реф. 3.0 - 26.0)

Бихте ли ги коментирали, моля? Аз нямам представа дали са много ниски, или така е одбре. Благодаря ви предварително. Очаквам с нетърпение отоговорите ви!
*
La Bamba, хормоните ти са в норма.
Само това ли са референтните граници, които са ти дали от лабораторията? Обикновено те са различни за фоликуларната, овулаторната, лутеалната фази на цикъла и за менопауза - поне така ги дават на повечето места. Или някъде е написано в документа, че става въпрос за хормони на 3-ти ден?
Успех!
cygnus, точно така! дават ми три референтни стойности, съответно за трите фази: фоликуларна, овулаторна, лутеална, и менопауза. Аз посочих реф. ст-ст за първата само, понеже това ме интересува. Иначе пише на изследването, че е "3-ти ден". Благодаря ти за бързия отговор.
*
Най-важното е че LH i FSH са ти 1:1..Това е идеалния вариант..Честито..Моите са почти като твоите..
Благодаря ти, lubaboiko! Много ми помогна в чуденето дали не е грешка или са ОК нещата! Никога досега не са ми правили подобни изследвания, нямам никаква представа кое е добър резултат! Тук дават референтни стойности, но никой не обяснява детайли като това отношение 1:1. Успех на теб и скорошни добри новини!:bori_002:  :bighug:
*
Всичките тези неща съм ги научила от тук...Тук в този сайт и неговата библиотека и ма цялата необходима информация ,сбита и просто описана ,така че всички да рзберат и да си спестят мнооого ходене по лекари и размотаване излишно...На мен тук всичко ми е много полезно.. :)Успех ти желая !
Най-важното е че LH i FSH са ти 1:1..Това е идеалния вариант..Честито..Моите са почти като твоите..
Здравейте!!може ли някой да ми обясни какво значи референтни стойности? :ask: Правих си ПКК, и там има реф.стойности.. а и ми предстоят хормонални изследвания,надявам се на вас всички ,толкова добре разяснявате. :balk_602:имах спонтанен аборт , и сега почвам изследванията .Да ви питам -когато се прави ПКК трябва ли се хванат и показанията за черния дроб,бъбреци и т.н,защото аз казах че не искам ,ама сега съжалявам ,маи трябваше и те да се хванат в ПКК :balk_159: :balk_149:Ще питам гинеколожката ..Момичета къде във Варна се правят хорм.изследвания?извинявам се ама темата  май не е за тук,ама все пак :thankyousign:

*
Референтна стойност е границата, в която трябва да бъде резултата ако е в норма.
ПКК включва-хемоглобин, еритроцити ,левкоцити, хематокрит и др.
Чернодробните и бъбречните изследвания са към биохимията.
Здравейте!!може ли някой да ми обясни какво значи референтни стойности? :ask:
Референтната  стойност определя границите, в които е редно и нормално да бъде дадения показател от изследването.Ако резултатът е стойност , която е над или под границите определени за конкретното изследване , това означава , че има проблем с изследвания показател.
 При твоята ПКК , ако числото - резултат се вмества в даденита граница " от - до", значи че си в границита на референтната стойност и всичко е наред.
 При хормоналните изследвания(всъщност при повечето изследвания) има референтни сойности за различните фази на цикъла - фоликуларна, овулаторна , лутеална и менопауза.
 Ако изследванията са ти на 3 ден от МЦ , трябва да гледаш дали се вместваш в границите , определени за фоликуларна фаза.
Надявам се да съм го обяснила ясно.
Благодаря ви момичета ,толкова сте бързи в отговорите!Сега вече с други очи виждам тези показатели и..вече нещо не ми харесва ,показателят LYM# показва резултат от   3.5 х10^9/I при норма 0.80-2.80,не редно нали? :balk_159:иначе всичките ми показатели са на началната граница на нормалното ,това добре ли е ,може би трябва да са някаде по средата или? :thankyousign:

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Благодаря ви момичета ,толкова сте бързи в отговорите!Сега вече с други очи виждам тези показатели и..вече нещо не ми харесва ,показателят LYM# показва резултат от   3.5 х10^9/I при норма 0.80-2.80,не редно нали? :balk_159:иначе всичките ми показатели са на началната граница на нормалното ,това добре ли е ,може би трябва да са някаде по средата или? :thankyousign:
Дано се включи някой по- запознат, но повишени лимфоцити, говорят за хронично възпаление, ако не се лъжа  :ask:
Добро утро на всички!!  :balk_5:Пожелавам лек и успещен ден,_Elfita вчера бях на гинеколог,тези завишените стойности на лимфоцитите означава че имам вирусна инфекция ,а аз наистина съм с лека настинка и кашлица,каза ми че заради това са и завишени ..а иначе ме накара да правим спермограма,дали трябва  :balk_159:имах две бременности,и нямах проблем със забременяването ,даже ставаше много бързо..приятелят ми чак се притесни,много интересно.В четвъртък ще разбера дали имам хламиди,дано да нямам :cloud:

Успешни ли бяха двете бременности , Лейла?
Първата беше преди 7 години ,но направих аборт по желание ,а втората беше преди 3 седмици ,но завърши с миссед ,затова сега си правя изследвания,иначе много бързо ставаше,и преди и сега,почнахме да правим опити от януари ,и през април бях бременна..ох ,не ми се мисли за това вече..гледам напред и много много се надявам след 2-3 месяца да съм с положителен тест и всичко да е наред и да си имам бебе.. бяхме толкова щастливи ,как си представяхме че ще бяга по стаята,тук ще бъде люлката :balk_144:,вече ми мина ,сега съм добре ,само че времето така бавно върви ...на всички лека нощ и приятни сънища,дано някой утре ни зарадва с хубава новина :bfp:

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Leila, щом си настинала няма смисъл да правиш ПКК, камо ли хормонални изследвания.
рано ми е за хормонални изследвания ,аз оше нямам цикъл след аборта..