0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
 Незнам дали точно тази тема е за тук,но тъй като съм с проблемно забременяване и си чета и пиша само във вашия форум за това реших тук да попитам за това.Писала съм няколко пъти,разказвала съм си историята и проблемите и се надявам някои от вас да ме помнят.
Ще се опитам колкото се може по накратко да ви обесня какво ме мъчи.Значи аз живея в чужбина,до момента не бях доволна от лекуващия ме гинеколог поради причини които съм описвала в предишните ми теми и затова реших да го сменя и намерих специализирана клиника по стерилитет,за първото ми посещение там обаче трябва да почакам малко повечко.Същевременно когато бях за последно при моя гинеколог го накарах да ми направи и годишната цитонамазка,резултатите излизат бавно и миналата седмица ме извика в кабинета си и за мой голям ужас ми каза че ПАП теста ми е дал отклонения тоест че имам промяна в клетките на шийката на матката.Попитах го коя група ПАП съм а той ми отговори че тук неизпозползват номер на групата а дитекрно описват причината,сега той иска да ми направи повторна цитонамазка(за да не е станала грешка)+колпоскопия и биопсия.Казва ми да не се тревожа че съм била в началото че много често срещано било и най вече че било лечимо.Тук обаче идва моето раздвоение и огромно притеснение,защото аз искам да си отида в новата клиника и там да си направя всички изследвания,но се притеснявам от времето.Часът за новата ми клиника е чак на 21.март, това не е много време и те ми казаха че мога да изчакам и че те ще ме изследват наново и че ще ми помогнат,но аз се притеснявам.Моля ви за мнение мислите ли че мога да си позволя да изчакам тези седмици докато отида там или докато чакам да отида при стария си лекар само да повторя изследването да видя какво ще покаже новия резултат и имайки два резултата да ги занеса в новата клиника без да предприемам със стария си доктор методи на лечение а да ги оставя за специалистите?За съжаление незнам нищо повече за състоянието си само това промяна в клетките на шийката на матката.Много ми се иска да отида в новата си клиника директно където са специалисти и по стерилитет и онкогинеколози има и там да направя всичко на ново,но просто се страхувам да не стане късно за месец и няколко седмици.Моля ви за вашето мнение,досега винаги много сте ми помагали със вашите съвти.Знам че много от вас не обичат да четат дълги постове за което много ви се извинявам,но колкото и да се опитвах неможах по кратко да го обесня и малко се срамувам :oops:
Благодаря ви предварително.
Хм ...
« Отговор #1 -: Януари 23, 2006, 20:44:28 pm »
Това ПАП е точно изследването, по което се отчита коя група си. Името беше нещо от рода на Пападополу или нещо такова, някой да ме поправи ако греша. Направи си за всеки случай изследването и някъде другаде, трябва да ти дадат и група.

Мен наскоро ме шашнаха така - обадих се да питам в лабораторията, а ми заявиха "В норма ви е изследването". Питам "Е, добре, коя група е това?", не ми казват. Като отидох на място отдолу си пишеше коя група съм, но явно лаборантката на телефона е била някое невръстно девойче недовидяло.

Успокой се, едва ли е фатално до Март да се изчака, но за твое успокоение, да не избръмчиш от притеснение дотогава си направи изследването на още едно място.
Промяна в клетките на шийката на матката
« Отговор #2 -: Януари 23, 2006, 20:51:45 pm »
Папаниколау ;)

Сънифлауър, повтори изследването и не се шашкай.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Януари 23, 2006, 21:04:39 pm »
Мисля, че не можеш да си позволиш да чакаш.
Ако резултатът и положението са лоши всеки ден е от значение.
Разбира се, възможно е всичко да излезе нормално след биопсията.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Януари 23, 2006, 22:17:14 pm »
Резултатът се дава не по Папаниколау в групи, а по системата Бетезда, което позволява по - сериозно и детайлно описание на находката (нещо, за което патоанатомите се пребориха). Ако беше тук, щях да ти предложа да направиш повторна цитонамазка с колпоскопия и евентуална биопсия и щях да те насоча към съответния специалист.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Януари 23, 2006, 22:36:45 pm »
Благодаря ви момичета за съветите,наистина ми помагате.
Мели,гинеколога ми иска да повторим цитонамазката да ми направи колпоскопия и биопсия и да видим какви ще са резултатите и тогава вече да предприемаме съответното лечение.Въпроса е че аз неискам да се връщам при него а да си отида директно при специалист,но трябва да чакам до 21март и това ме притеснява.Сегашния ми гинеколог не е специалист и ме разочарова доста с някои от своите методи които предприе относно изследванията ми за стерилитет.А от новата ми клиника ми казват че мога да изчакам до март месец ,но аз се страхувам и затова може би сега ще отида при стария си гинеколог ще повторя иследванията +колпоскопия и биопсия ще видия какво ще покажат и ако наистина се докаже че има проблем то тогава вече ще изчакам до март месец когато ще съм при специалист и ще му занеса изследванията си.Тук системата е много бавна и сега ако си пусна нови изследвания,докато станат готови то ще дойде почти март месец.
Искренно се надявам обаче да е станала някаква грешка.
Благодаря ви от сърце момичета, много ценни сте за мен,Благодаря ви.
« Отговор #6 -: Януари 24, 2006, 10:52:42 am »
Не съм голяма специалистка, но съм чувала нещо от сорта, че ако микробиологията не е много чиста, това може да влоши резулата от цитонамазката. Дали пък не става въпрос за нещо такова?

Иначе ПАП било въведено от някой си Папа (глава на римокатолическата църква)... 8O така поне четох наскоро.
Благодаря ти, Бени!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Януари 24, 2006, 12:22:37 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Иначе ПАП било въведено от някой си Папа (глава на римокатолическата църква)... 8O така поне четох наскоро.

Стига, бе! Не може да си чела подобно нещо.  :lol:  :lol:  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Януари 24, 2006, 13:19:57 pm »
Здравей sunnyflow
Бих те посъветвала да си повториш изследването и да не чакаш до март месец.
Не се притеснявай аз също бях с изменение на клеткоте на шийката на матката и с няколко кървяши ранички(клоняща към III А група), но е лечимо.Пожелавам ти успех и стискам палци всичко да се оправи. :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Януари 24, 2006, 14:45:12 pm »
Цитат на: Meli

Фреши искренно ме разсмя. Благодаря ти!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #10 -: Януари 24, 2006, 14:48:50 pm »

тоя папа ще да е бил много открехнат на тези теми....като се има предвид че някъде религията забранява абортите или пък използването на презервативи....а какво остава за съвместен живот без брак :P
*

Denstoy

« Отговор #11 -: Януари 24, 2006, 15:10:06 pm »
Не съм голяма специалистка, но съм чувала нещо от сорта, че ако микробиологията не е много чиста, това може да влоши резулата от цитонамазката. Дали пък не става въпрос за нещо такова?

Аз съм такъв случай, преди две години два пъти ми гориха раничка, бях РАР І. Сега съм РАР ІІІА, но микробиологията ми е лоша, анаеробна инфекция, и докторката ми не се доверява на резултата. Каза ми че след като излекуваме инфекцията пак ще трябва да се взима цитонамазка.
спокойнооо!
« Отговор #12 -: Януари 24, 2006, 15:17:57 pm »
Преди 2 години, когато още нямах 31 години,  ми се случи да съм с резултат трета група Б -сещате се каква драма изживях. При този резултат моята гинеколожка ми гори раничка на шийката. Като разбаха за това лекарите, при които отидох за второ мнение, понеже нещата силно ме притесниха, се хванаха за главата. Съответно, повече при тази гинеколожка не отидох, защото за нея беше по-важно да ме навива да си правя операция за някаква си киста, която се оказа функционална и си изчезна след 2-3 месеца противозачатачни, отколкото да обърне внимание на стряскащия резултат от цитонамазката при мен. Да е жив и здрав един лекар, който вместо да изпадне в паника ид а ми наговори куп стряскащи неща, каза "а сега да започнем от най-вероятното. изследвала ли сте се за хламидии".
Не. Така и направих, изследвах се, оказа се че имам и че иманно дългото ни съвместно съжителство с тази отвратителна твар е довела до това изкривявен в резултата от цитономазката при мен. Излекувахме гадината и резултатът стана абсолютно нормален . Първа група.
Накратко, какъвто и да е резултатът от цитонамазката ви, момичета, не изпадайте в паника. аз се бях предала, нашашкала и вече направо си пишех завещанието.
Да е жив и здрав др. Сарандев, който тогава работеше в гинекологично отделение на онкодиспансер в столицата.
« Отговор #13 -: Януари 24, 2006, 15:23:10 pm »
Цитат на: Meli

Мда, четох, в "Докторе, кажи", или нещо подобно - рубликата на 24 часа, където различни специалисти в различните клонове на медицината отговарят на въпроси на читатели, беше някъде преди 2-3 месеца. По гинекологичната част консултант е доцент Доганов. Та пишеше, че е въведено от ... както написах по-горе. И на мен ми се видя много странно 8O

П.С. Освен да съм била в някаква деменция и да не съм схванала адекватно написаното, вече почвам да се чудя :roll:

Сега, като се замисля по-задълбочено, може би във вестника погершно са изписали Папа Николау и затова ми е хрумнало това  :balk_132:  
Ейй, голям смях :crazy:  :jump12:
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #14 -: Януари 24, 2006, 15:52:46 pm »
Ох, колкото повече се замислям, толкова по-смешно ми става :jump12:  :jump12:
Ама Папа пред името отделно с главна буква, освен ако не става въпрос за баща ти, доколкото ми е известно е главата на римокатолическата църква :lol:
Да им скъсаш ушите на тия редактори по вестниците :lol:

Извинявам се много, че разводних темата. Дано наистина смехът лекува :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #15 -: Януари 31, 2006, 21:31:23 pm »
Здравейте отново момичета,

Реших да напиша как се развиха при мен нещата и да задам няколко въпроса, защото ако има някой който може да ми отговори ще се радвам много, знам че и тук пишат специалисти като Мели и най вече вие сте ми любимия форум.Зададох въпросите си и в друг форум и там получих отговор от момиче с този проблем,но реших и тук защото колкото повече информация имам толкова по добре мисля.
Реших докато чакам да ми дойде реда за клиниката по стерилитет до март месец да се върна до тогава при стария ми доктор да повторим цитонамазката и да ми направи колпоскопия +биопсия ако се наложи и ето как се развиха нещата: Вчера бях за повторна цитонамазка и ми направи колпоскопия също,резултати ще имам след около 3 седмици. При колпоскопията доктора ме промиваше ако мога така да се изразя с разтвор от оцетна киселина,след прегледа той ми каза че колпоскопията не е показала нищо нередно всичко си изглеждало нормално,сега ще видим и цитонамазката и тук идва въпроса ми момичета.Като изключим варианта че може да е станала някаква грешка за което силно се надявам,възможно ли е да се говори в моя случай за ХПВ ? Може ли ако наистина имам някаква промяна в клектите на шийката на матката то тя да е причинена от нещо друго а не от ХПВ?нямам раничка нямам нищо,нормална колпоскопия.Моя доктор ми казва че нямам място за притеснение,че нещата се оправят,но аз съм толкова притеснена и изплашена,че си мисля най-лошото и нямам минута спокойствие.
Това което знам ,че при по добрите щамове се появяват папиломи или кондиломи,а при по лошите няма такава поява,но все пак трябва ли да се наблюдава някакво изменение при прегледа с колпоскоп, или може така като мен нищо да няма и колпоскопията да е нормална? и още нещо възможно ли е промените да са ми само вътре в канала а не по повърхноста на шийката и затова нищо да не се вижда?
Това което снощи прочетох в интернет тъй като от притеснение забравих да питам доктора си защо го прави,беше защо ме третира със оцетна киселина по време на колпоскопията и прочетох че това се прави ако има някакви засегнати участаци или наличието на така наречените невидими папиломи,които се виждат само с колпоскоп тъй като са миниатюрни,при третиране с оцетна киселина мястото където е засегнато от тях побелява и по лесно се откриват и виждат с колпоскопа,но и това нищо не показа.
Много въпроси зададох знам  :oops: някои от тях може би са доста специфични и затова ако някой знае нещо ще съм ви благодарна.
Както винаги прекалих с дългия постинг,но явно немога да пиша по късо  :oops: Извинете ме момичета.Благодаря ви предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Февруари 06, 2006, 16:01:45 pm »
Здравей, sunnyflower!
Отдавна е приключила дискусията по темата, но днес прочетох нещо, което може да ти е полезно.Свързано е с твоите притеснения.Да си призная и аз се притеснявам и страхувам от това.  :) :) :)
Цитирам дословно:
"Ликопенът се приема като противораков агент.
Ликопенът липсва в кръвта на болни от рак  на панкреаса, недостатъчен е при лица с рак на ректума и пикочният мехур.
Ниски кръвни нива на ликопена са установени при жени от висок риск от предраково състояние ( цервикална интраепителна неоплазия)"
/Естествени токсични в-ва в хран.продукти- Проф.д-р С.Стоянов,д.м.н/

Ликопена се продава като хранителна добавка.Съдържа се в домати,диня и кайсия.
Напоследък има и доста бяла козметика съдържаща ликопен.

Бета-каротина е свързан с предотвратяване на рак на....,матката и цервикалния канал.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум