SISITU, първо ще отговоря на първия ти въпрос - нормално е след приема на първата опаковка регулон или друго противозачатъчно да ти дойде на 22 ден. Просто цикълът е регулиран от хормоналния препарат в този срок. На втория месец ще ти дойде след 7 (дните, в които не се взима таблетка)+ 21 (дните с таблетка)+ още (възможно е, но не задължително) 1-2 дни.
Така е било винаги, когато съм взимала противозачатъчни, от пресния ми опит преди година за 3 месеца, и преди десетина години от 2-3 годишен прием. Има си и своето медицинско обяснение, но в момента се затруднявам да го обясня по подобаващ начин.
Относно течението, което продължава вече 16 дни. Непременно ведната се консултирай с д-р Юнакова. Такова продължително кръвотечение не е нормално. Възможно е да не ти понася това противозачатъчно. Преди години бях получила подобно кръвотечение, което си мислех за странно продължило менструално, оказа се, че противозачатъмното не е било подходящо за мен и се е получило нещо като хормонален дисбаланс, смениха ми таблетките и проблемът бе отстранен. Не си спомням обаче, дали не ми изписаха и още нещо от вида: за подсилване на организма, като витамини, заради по-продължилата загуба на кръв. Така че - не се шашкай, но консултацията е задължителна!