0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

galisia2

НАПРОТИВ ИНТЕРЕСУВАЛА СЪМ СЕ ЗА ПРАВИЛНОТО СЪХРАНЯВАНЕ НА ЛЕКАРСТВАТА(В ХЛАДИЛНИК).
ТА НАЛИ ИНАЧЕ,БИХ НАВРЕДИЛА НА СЕБЕ СИ?
КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА ,ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ПОДАРЯВАТ ГИ СЪХРАНЯВАТ ПРАВИЛНО?
МОЕТО МНЕНИЕ Е,ЧЕ ВСЕКИ КОИТО ПРЕДЛАГА ЛЕКАРСТВА ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА –СРОКА НА ГОДНОСТ И УСЛОВИЯТА НА СЪХРАНЯВАНЕ.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: ОТНОСНО КОМЕНТАРА НА EURO ЗА ЛЕКАРСТВАТА
« Отговор #1 -: Юни 06, 2008, 23:38:10 pm »
Галисиа, коментарът на Евро е позицията на сдружение Зачатие. А тя е следната - сдружение Зачатие като сериозна организация, която държи на своето добро име, се старае всячески да спазва закона, дори когато законът не харесва на някого. Dura lex, sed lex - "Лош закон, но закон" - това е един от основните постулати в правото на  древните римляни. Не можеш да използваш сайта на организацията, за да нарушаваш закона.

Разбира се, в основните ти разсъждения те подкрепям, защото лошият закон е създал абсурдната ситуация да няма начин скъпоструващи лекарства да се заменят, препродават и т.н., а единствен вариант е просто да се изхвърлят в боклука. Но това не ми пречи да спазвам закона. Спазвай го и ти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Юни 07, 2008, 00:38:15 am »
Галисиа, коментарът на Евро е позицията на сдружение Зачатие. А тя е следната - сдружение Зачатие като сериозна организация, която държи на своето добро име, се старае всячески да спазва закона, дори когато законът не харесва на някого. Dura lex, sed lex - "Лош закон, но закон" - това е един от основните постулати в правото на  древните римляни. Не можеш да използваш сайта на организацията, за да нарушаваш закона.

Разбира се, в основните ти разсъждения те подкрепям, защото лошият закон е създал абсурдната ситуация да няма начин скъпоструващи лекарства да се заменят, препродават и т.н., а единствен вариант е просто да се изхвърлят в боклука. Но това не ми пречи да спазвам закона. Спазвай го и ти.

:good_post:
Само не разбрах какво точно кара Галисия2 да пуска тема след тема. Все пак предната не е заключена  :ask:
А колкото до закона - предпочитам да си замълча, защото сме свидетели на големи абсурди. А за продажбата - сигурно си има места и начини за това, но това не е точно в този сайт.
Успех, Галисия2!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #3 -: Юни 08, 2008, 18:35:46 pm »

Подкрепям написаното от Мели, респективно становището на  Зачатие.

Аз също имам закупен Оргалутран и неизползаван поради стопирана стимулация.

Но рисковете с  подарените лекарства не са ли същите? Както и законът не се ли отнася и за графата
 " подарявам " ?

Просто разсъждавам, не подлагам на критика това, че в сайта има такава тема.  :idea:

« Последна редакция: Юни 08, 2008, 18:38:05 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Юни 08, 2008, 22:07:43 pm »
Всеки сам поема отговорност за това дали да използва закупени или подарени лекарства.
Лично аз два пъти съм откупувала такива от хора които познавам и не съм имала подобни съображения, ползвала съм и подарени - също от момичета които познавам, а също съм и порадявала лекарства които съм съхранявала като за себе си.

Смятам че всяка себеуважаваща се личност не би подарила лекарства, точно за този тип лечение със съмнително съхранение.

Самия факт че не се трият темите в които се продават лекарства, а само се заключват по-скоро трябва да се приеме като бонус за "продавачите".

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #5 -: Юни 08, 2008, 23:16:32 pm »
Всеки сам поема отговорност за това дали да използва закупени или подарени лекарства.
Лично аз два пъти съм откупувала такива от хора които познавам и не съм имала подобни съображения, ползвала съм и подарени - също от момичета които познавам, а също съм и порадявала лекарства които съм съхранявала като за себе си.

...

Самия факт че не се трият темите в които се продават лекарства, а само се заключват по-скоро трябва да се приеме като бонус за "продавачите".

Ели, разсъждавах принципно върху законното становище на въпроса. А не " подарявам " срещу
" препродавам ".

Според мен законът е един и същ и е константна  величина.

Аз също съм подарявала а и са откупвали от мен лекарства.

Смятам че всяка себеуважаваща се личност не би подарила лекарства, точно за този тип лечение със съмнително съхранение.

Така е, аз лично не бих допуснала това.

За съжаление начина ни на комуникация през Интернет и несъвършенството и не може да гарантира критерий за качество.

Добрата новина е, че все пак тук в Зачатие малко или много изграждаме взаимоотношения. Това помага.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юни 08, 2008, 23:18:53 pm »
Продаването е забравено, подаряването - не. Това е положението, абсурдно е както и да го гледаме и много пъти сме коментирали, и мен ме боли душата, когато скъпоструващи лекарства трябва да се хвърлят.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу