0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за размера на фоликулите
« -: Юни 09, 2008, 11:37:57 am »
здравейте ,искам да попитам следното нещо: имам редовен цикъл овулацията ми е на 14 ден.този месец след стимулация с клостил имам 2 фоликула на 13 ден с размери 13 мм и 14 мм. Лекарката ми каза че ще настъпи по късно защото има 2 който се развиват.Имал ли е някой такъв случай Другото което стимулацията след няколко месеца след спонтанен аборт. Дали това има значение за да се измести самата овулация. Много благодаря на всички ,които отговорят.

Re: за размера на фоликулите
« Отговор #1 -: Юни 09, 2008, 14:51:39 pm »
незнам дали сте ме разбрали искам да попитам дали след самия спонтанен аборт се измества месечния цикъл и дали овулацията може да настъпи по късно а не на 14 ден, защото са още много малки фоликулите.

« Отговор #2 -: Юни 09, 2008, 19:15:05 pm »
Не знам дали медицински е логично, но при сестра ми например след спонтанен аборт цикълът стана по-дълъг, и съответно овулацията по-късна. Това обаче нямам никаква идея дали има връзка с аборта. Нека момичета които знаят повече по въпроса, се включат.

« Отговор #3 -: Юни 10, 2008, 09:12:15 am »
Възможно е разбира се.Цикъла на жената не е часовник с батерии.Причините за продължителността му са много и зависят от много фактори.При мен напримен О настъпва на 17-18-19-20 ден,засичала съм я няколко пъти на различни дни.МЦ по принцип ми е 35 дни,и даже тоя месец ми беше 38 дни.Така че е строго индивидуално.Време е и лекарите да го разберат!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!