Момичета ,искам да ви споделя какво ни се случи преди време,защото преживяхме един ад, благодарение на риба тон в консерва купена от Метро.Сега се подсетих за случая по друг повод и въпреки че мина време ,все още съм в шок и паника.
Преди няколко месеца ходихме на вилата на наши много близки приятели в едно селце,което е доста отдалечено от града.Мъжете ходиха на Метро и взели въпросната риба 2бр. в опаковка за зелена салата с риба тон.Така и не си направихме салатата и Слава Богу.След това рибата остана при нас и след време реших да направя спагети с риба тон.Мъжът ми ме беше ядосал,защото имаше много домакинска работа.Той беше в отпуска и цял ден висял на компютъра без да свърши нищо и като се прибрах от работа и започнах да готвя,той ходеше след мен като кученце с ръцете в джодовете без да ми помогне.А си ми е много добричък и винаги ми помага.
Сервирах яденето и го понасметох,ама така се бях ядосала,че боднах 2-3 пъти спагетки и приключих.Той няколко пъти ме пита дали не ми се струва странна рибата,но аз му изсумтях,че не ми се струва и не му обърнах внимание.А аз всъщност изобщо не съм хапнала риба.Той яде още малко да не ме обиди и накрая изхвърли спагетите.
След 3 часа и половина.Седим си и гледаме Господари на ефира.Вече ми беше минало и нещо се смяхме и боричкахме и аз го стиснах отзад за врата(той се беше схванал) и извика от болка.Укротихме се и както се смееше, изведнъж се хвана за главата.Започнах да го питам какво става,а той мълчи.Накрая каза,че ужасно му се вие свят и иска да отиде в банята да се наплиска с вода.Стана от дивана и падна на земята едва успях да го вдигна и тръгна към банята като се блъскаше в стените.Направо беше ужас! След това пак блъскайки се отиде в тоалета с разтройство.Обадих се на Бърза помощ,а те започнаха да ме питат какви му били изпражненията.Обяснявам на госпожата,че той не може да стане от тоалетната,а тя ми вика да и се обадя пак като стане и видя изпражненията.На третото ми обаждане кандардисаха да дойдат,а през това време той започна да повръща.Няма да ви разказвам какви работи ми минаха през акъла.Случи се толкова внезапно,толкова изведнъж и бързо,че какво ли не ми мина през главата.Помислих също,че аз му направих нещо като го стиснах за врата.Беше кошмар.Той дори не можеше да говори.
Дойде един младок,който имам чувството че беше ветеринар и започна да го пита дали не е пиян,дали не е пил поне малко и даже,,Е,не може поне една чашка да не си пийнал,, и ,,Сигурен ли си ,че не си взимал наркотици? ,,
Пита и за храна,но изобщо не се светнахме,защото ядохме и двамата.Накрая му каза,че било грип и си тръгна,че чак и куфара си забрави,че му викнах от терасата.Мъжът ми вика,ако можех да говоря, щях да го изгоня.
Цяла нощ е повръщал,а аз цяла нощ не съм спала,да го слушам дали диша.Направо се побърках.Чесно мислех,че ще се случи нещо наистина лошо.
Едва дочаках да се съмне и звъннах на един лекар,приятел на баща ми,който има клиника с много модерна и хубава апаратура.Благодаря на Господ ,че имаме такъв познат!Човека действаше като д-р Хаус.Едва се дотътрихме до клиниката.Буквално съм го мъкнала от колата до болницата.Като се изправеше и повръщаше.Хората веднага му направиха изследвания кръв ,ехографии,рентгенови снимки.Откриха му друг проблем и ако бяхме някъде другаде ,щяха да кажат,че това е причината.Извикаха и инфекционист.Поставиха диагноза чревно натравяне,макар че ние продължавахме да твърдим,че и двамата сме яли едно и също.Сложиха го на системи за 7 часа и аз се прибрах.Проверих другата консерва за всеки случай и що да видя!?Ами срока на годност е изтекъл преди 2 години.Толкова се бях шокирала от случката,толкова се бях притеснила,че изобщо не се замислих и изхвърлих консервата.То и не знам дали щеше да стане нещо,защото нямахме фактура ,нищо.Не знам просто не мислех трезво.След това цяла седмица му се виеше свят.Ами ако бяхме яли тази риба в това забито село.Ние бяхме 4-ма големи и едно дете на 8 години.Направо като си помисля ми се изправя косата.Ние ,майната ни ,ами детето.Не можеш да говориш,пък камо ли да караш кола.Щяхме да се изпотръшкаме всичките там.Чувставам се виновна и за това,че му се ядосах за такава глупост и хич не му обърнах внимание,а той яде само заради мен.За да не ме обиди!И как може да съм толкова тъпа и до последно да твърдя,че и аз съм яла.Всичко започна да ми изплува чак като видях срока на годност.
Никога не съм си представяла,че хранителното натравяне е толкова страшно.Натравянето от риба в консерва,месо и гъби са най-опасните!ВНИМАВАЙТЕ!!! Винаги гледайте срока на годност.Преживяхме един ужас и не пожелавам на никого да не се случва такова нещо.Ако се съмнявате в качеството на някоя храна-ИЗХВЪРЛЕТЕ Я!!!
Съжалявам за дългия пост,но още и още си припомням ужаса от тази нощ.Толкова зле беше моят любим човек,че си мислех,че ще го загубя.БЕШЕ СТРАШНО!!!