0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
моля за съвет
« -: Май 30, 2008, 12:24:58 pm »
Здравейте момичета!Последната М ми беше на 25/04 но теста ми показва отрицателен а на мен никога не ми е закъснявало,От 2003г правим опити за бебе но сега незнам какво да си мисля!Иначе синтопите ми са като за ПМС дали има вероятност да съм бременна Гениколожката ми иска да ме гледа с вагинален но аз отказах и си тръгнах не е ли по добре с ултра звук МОЛЯ за съвет Чувала съм че теста не може да покаже ако има извън матачна бременност
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
Re: моля за съвет
« Отговор #1 -: Май 30, 2008, 12:44:35 pm »
Отиди да те види с вагинален!Няма нищо страшно,ако има бременност няма да навреди!
*
« Отговор #2 -: Май 30, 2008, 15:57:17 pm »
Отиди да те види с вагинален!Няма нищо страшно,ако има бременност няма да навреди!
:good_post:

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Май 30, 2008, 16:07:12 pm »
В аптеките продават тестове за бременност - безвредни са и са сравнително точни.
Те не вредят със сигурност.
А дали ще те гледа с вагинален УЗИ ще си решиш сама. Аз лично не виждам кое му е по-хубаво на вагиналния, че да си създава човек излишни емоции.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Май 30, 2008, 17:18:34 pm »
За тези повече от 4 години опити не сте ли правили някакви изследвания?
Вагиналния няма с какво да навреди, а и на толкова ранен етап няма как
да се види на коремен, дори и да има нещо.
Ако не искаш преглед, вариантите са:
-чакаш  - или ще ти дойде, или не;
-правиш пореден уринарен тест;
-отиваш в лаборатория и пускаш кръвен тест за бременност.
Успех !
« Отговор #5 -: Май 30, 2008, 18:19:09 pm »
 :balk_103:успех мила,ама най добре кръвчица да дадеш,пък после ходи когато искаш на доки
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #6 -: Юни 02, 2008, 13:00:29 pm »
За тези повече от 4 години опити не сте ли правили някакви изследвания?
Вагиналния няма с какво да навреди, а и на толкова ранен етап няма как
да се види на коремен, дори и да има нещо.
Ако не искаш преглед, вариантите са:
-чакаш  - или ще ти дойде, или не;
-правиш пореден уринарен тест;
-отиваш в лаборатория и пускаш кръвен тест за бременност.
Успех !

[/quote
При мен е същото. А има ли възможност просто да не дойде. Едно от момичетата ми загатна, че може да има проблем с хормоните, защото миналия цикъл ми беше 26 дни, а вече съм  33 ден. Дали има нещо общо с опитите за бебе, защото удължаването го наблюдавам в месеците, когато се опитваме за бебе. Ако някой знае нещо, ще съм много благодарна да сподели.
*
« Отговор #7 -: Юни 02, 2008, 14:01:29 pm »
При мен е същото. А има ли възможност просто да не дойде. Едно от момичетата ми загатна, че може да има проблем с хормоните, защото миналия цикъл ми беше 26 дни, а вече съм  33 ден. Дали има нещо общо с опитите за бебе, защото удължаването го наблюдавам в месеците, когато се опитваме за бебе. Ако някой знае нещо, ще съм много благодарна да сподели.
Като се чудиш дали хормоните ти са наред, пусни хормонални изследвания. Няма как момичетата тук да ти кажат, наред ли са или не. И не е задължително по принцип цикъла да ти е с еднаква дължина всеки месец, това е идеален вариант, а такива няма на практика.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #8 -: Юни 02, 2008, 14:27:19 pm »
Гениколожката ми иска да ме гледа с вагинален но аз отказах и си тръгнах не е ли по добре с ултра звук МОЛЯ за съвет Чувала съм че теста не може да покаже ако има извън матачна бременност
Значи, вагиналния ехограф няма да те изяде, тш ти е предложила, защото това е варианта да се види нещо повече и с по-добро качество, отколкото с коремния.
Иначе момичетата са ти казали - има кръвни и уринни тестове, купуваш и действаш, чакаш, ако е положителен ок, ако не, така или иначе ще трябва да се прежалиш и пак да ходиш при гинеколога си.
Желая ти успех, късмет и дано се похвалиш с две чертички :)
*

bobi 2

• 384
« Отговор #9 -: Юни 02, 2008, 14:32:58 pm »
[Като се чудиш дали хормоните ти са наред, пусни хормонални изследвания. Няма как момичетата тук да ти кажат, наред ли са или не. И не е задължително по принцип цикъла да ти е с еднаква дължина всеки месец, това е идеален вариант, а такива няма на практика.
[/quote]
Ще изчакам още 3-4 дни и ако няма нищо, ще отида на специалист. Благодаря ти за отговора  :)
*
« Отговор #10 -: Юни 02, 2008, 16:09:45 pm »
qwertyasd, ако до сега ти е бил сравнително точен цикъла, то това разминаване със 7 дни си е сериозно.
Дори и да ти дойде е добре да си направиш хормонални изследвания.
При мен беше точно така - точен цъкъл, почнахме опити за бебче и цикълът започна да си играе, ту точен, ту с ден, ту с пет дни разлика. Оказа се, че правя кисти и нямам овулация, е няма как да стане бебче.
iovi, вагиналният ултразвук е вариатът за ранна бременност. Няма страшно, отиди!
Не се страхувай от извънматочна бременност. При нея както и при нормалната бременност тестовете за бременност са положителни. Трудно се диагностицира, защото трудно се вижда, обикновено нищо не се вижда.
« Последна редакция: Юни 02, 2008, 16:16:41 pm от Lan »
*

bobi 2

• 384
« Отговор #11 -: Юни 02, 2008, 19:25:20 pm »
Lan,много ти благодаря за отговора. :) И аз започвам да си мисля, че може да има нещо такова. По принцип този месец графиката ми беше много странна, дори реших,че ми се е счупил термометъра. Ти мереше ли температура?
« Отговор #12 -: Юни 02, 2008, 20:15:07 pm »
Не мисля,че може да ти навреди ,а може да ти даде по точна информация другия екограф.Така че не се притеснявай,а си направи спокойно прегледа и успех!!!
http:
*
« Отговор #13 -: Юни 02, 2008, 20:39:26 pm »
Ти мереше ли температура?
Да, имах месеци с безкрайно странна температура, имах и месеци с двуфазна графика, но разликата м/у двете фази не надхвърляше 0,4градуса. Тестовете за овулация също се държаха странно...въобще. Мисля си, че сега ти времето за преглед (или в началото на цикъла - 3-ти ден е супер). Ако отидеш сега може да се види има ли фоликулярна киста. Ако отидеш на 3-5-ти ден може да ти пуснат почти всички хормони.
Възможно е и този цикъл да ти е ановулаторен (да няма овулация), което е нормално когато се случва горе-долу веднъж годишно.
*

bobi 2

• 384
« Отговор #14 -: Юни 03, 2008, 09:49:40 am »
Благодаря, ще изчакам да ми дойде и тогава,като ще се правят изследвания. Поздрави. :)
« Отговор #15 -: Юни 05, 2008, 17:53:43 pm »
Здравейте на всички. Май не е тука мястото, но не знам къде да питам. Въпроса ми е кой ден се брои за 1-ви ден на МЦ.Имам впредвид, ако 1ият ден е само зацапване и на другия започва кървенето, то зацапването брои ли се за първи ден или не?
*
« Отговор #16 -: Юни 05, 2008, 19:58:43 pm »
Здравейте на всички. Май не е тука мястото, но не знам къде да питам. Въпроса ми е кой ден се брои за 1-ви ден на МЦ.Имам впредвид, ако 1ият ден е само зацапване и на другия започва кървенето, то зацапването брои ли се за първи ден или не?

За първи ден се брои истинската кръв, а не зацапването и ако ти е дошло следобяд следващия ден се брои за 1-ви. Успех :-)

*

simoni

• 352
  • искам още едно детенце!
« Отговор #17 -: Юни 06, 2008, 06:48:07 am »
успех, дано да значи това закъснение, нищо друго, а именно- СЪРЦЕ ПОД МОЕТО СЪРЦЕ. Пожелавам ти го от все сърце.... :wink: