0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

да, ама не
« -: Февруари 09, 2006, 12:58:22 pm »
здравейте момичета! преди няколко дни ми пуснаха микробиология, заради оплаквания от сърбеж и парене -при мен по-слабо , при мъжа ми по-силно изразени.Направих и хламидия, понеже преди имах. Резултатите- отрицателни и при 2-те изследвания.Лекарката прие , че са положителни и ми изписа МУСОМАХ И ГИНО-ПЕВАРИЛ-вагинално преди и след М.Аз не знам какво да правя, не ми се повтарят отново, защото не ми се иска "пак да ми точат кръвчицата" :( На кого да вярвам????Да започвам ли курса на лечение спроред вас????
Ще съм благодарна ако споделите вашия опит относно достовереноста на лабораторните изследвания в малкия град.Хайде целувки от мен :P
*
да, ама не
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2006, 13:03:58 pm »
чакай, чакай- нещо не разбрах- кактака прие че са положителни? какво пише точно в резултатите ти от МБ?
The impossible is often the untried [/i]
да, ама не
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2006, 18:05:22 pm »
в микробиологията пише:не се изолират candida spp
влагалищна чистота:1-ва степен
нормална вагинална флора
а за хламидиите пише:chlamidia trachomatis Ig A под 1:8
и само това!!!!! иди че го разбери :(
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
да, ама не
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2006, 03:09:09 am »
Цитат на: galeto
в микробиологията пише:не се изолират candida spp
влагалищна чистота:1-ва степен
нормална вагинална флора
а за хламидиите пише:chlamidia trachomatis Ig A под 1:8
и само това!!!!! иди че го разбери :(

Според мен лекарката няма вяра на резултатите. А и няма да си първият случай в малък град с такива резултати а да има все пак нещо. Лекарствата които ти е изписала са сравнително леки, те са по-скоро антимикотици отколкото антибиотици, от тях не се притеснявай. Явно смята че нямате хламидия, а някаква друга инфекция, защото хламидята само ще я погъделичкат тези мазила. Лекувай се спокойно, но трябва да знаеш че и инфекциите и хламидята са упорити за лечение.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
да, ама не
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2006, 07:40:02 am »
Дори и да има нещо, не е редно да се изписват така лекарства. Ами ако инфекцията, която има-напр. гъбички е резистентна към тези лекарства?! Няма ли къде да повториш микробиологията, вкл. да има и антибиограма?

*
да, ама не
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2006, 11:43:24 am »
аз съм си правила изследвания за хлам. и моите бяха отрицателни но както и да е, до колкото знам ле4ението за хламидия е доста продължително и с много силни антибиотици. не мисля че трябва да те лекуват за това при положение че не са установили какво ти е консултираи се с друг лекар може да се окаже нещо не толкова сериозно
*

Starlet

• 1937
да, ама не
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2006, 13:12:14 pm »
gucci, аз пак ти повтарям че лекарствата които ти е изписала лекарката са антимикотици, те не са за хламидия, а точно за нещо по-леко като гъбични инфекции. Тази твоя лекарка сигурна ли си че си разбрала правилно, че ти изписва тези лекарства заради хламидия? И след консултацията с другия лекар повторихте ли микробиологията с антибиограма този път?
*

Starlet

• 1937
да, ама не
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2006, 13:15:14 pm »
Цитат на: gabi32
Дори и да има нещо, не е редно да се изписват така лекарства. Ами ако инфекцията, която има-напр. гъбички е резистентна към тези лекарства?! Няма ли къде да повториш микробиологията, вкл. да има и антибиограма?

Габи явно лабораторията е под всякаква критика, защото пациентите в случая отиват със силни и неприятни оплаквания, а ги изкарват стерилно чисти и лекарката е решила да не се кара с лаборантите, а ми да и изпише стандартни антимикотици. И при нас често се случва, ама какво да правиш. Имам в предвид в града където живея. Тук въобще неможе да се разчита на изследванията от лабораторията, и дори и да има кадърни лекари те просто са принудени да работят на сляпо при това положение.