Момичета,
не съм сигурна дали това е точната тема, но ето проблема при нас.
Михаела все още се буди по два пъти през нощта.
Проблемът е в това, че тя вечер заспива само на гърда.Категорично не иска АМ вечер. А през деня си го пие.
Е, да де, ама тя кърмата ми първо, че е малко и второ, че навярно не е много хранителна. На практика, Миша не успява да се засити, но си заспива на гърдата, сучейки, продължава да суче още малко, спейки. И към 1 - 2 часа през нощта се буди. Кърмя я и после към 5 още веднъж се буди. И пак така.
Пробвах две вечери подред да и дам АМ вместо гърда, е - настана рев. Днес заспа гладна, дори докато опитвам да и поставя биберона на шишето, започва рев, дърпа се, с което ясно ми показва, че не го ще!
А интересно, че през деня си пие АМ.
До сега не съм се отделяла от нея за повече от два часа и то в много редки случаи. Просто съм много привързана към нея и някак ми е много свидно детето. Изпитвам нещо като ревност, ако тя е с някоя от бабите си. Затова навсякъде си я вземам с мен.
Да, обаче вече взе "да ме стяга шапката" и започвам да си мечтая за един уикенд с мъжа ми и с компанията, но без детето. (Явно и ревността ще трябва да преборя вече.
) За целта реших плавно "да въведа" бабите. Утре вечер мислим да излизаме, а свеки да остане тук, след като приспя Миша.
А като се събуди към 1ч., аз трябва вече да съм тук, за да дам цица.
наскоро дори купих бисквити на Хип с идеята да и разтварям във вечерното мляко. Да, но няма как да стане, при положение, че тя предпочете да заспи гладна, но не и да пие от шише. и така изливам приготвеното мляко, щото детето си има предпочитания.
Странно, че през лятото пък имаше един период, в който отказа гърдата, но само през деня. тогава се цедях и давах изцедена кърма. но пак вечер си сучеше.
Сигурно много ви отегчих с това дълго словоизлияние.
Ще съм благодарна на всякакъв споделен опит.