0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
въпрос за лапароскопия
« -: Април 20, 2008, 00:05:13 am »
искам да питам при д-р Стаменов лапарото дали може през здравната каса да се прави и колко струва?МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ЗАПОЗНАТ ДА МИ ОТГОВОРИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
*
Re: въпрос за лапароскопия
« Отговор #1 -: Април 20, 2008, 09:53:35 am »
Ека, цената на лапарото при д-р Стаменов е публикувана в сайта на клиниката
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m16
ЗК не участва /поне до миналата година/.
*
« Отговор #2 -: Април 20, 2008, 11:25:59 am »
 Ан, не знам как е при Стаменов, но аз миналата година като си правих лапароскопията в клиниката на Щерев, ЗК пое част от сумата.За съжаление, не помня точно колко.
*
« Отговор #3 -: Април 22, 2008, 00:02:02 am »
Щерев работи със ЗК, мисля, че към 400 лв се поемаха от касата за оперативно лапаро и пластика. За пластика там доплатих 890 лв /преди 2год./. Сигурно цените вече са други. 
« Отговор #4 -: Април 26, 2008, 23:24:56 pm »
Здравейте...
Минелата година в клиника лапарото струваше от 900-1200,и касата не поемаше нищо.
*
« Отговор #5 -: Май 05, 2008, 11:57:24 am »
dosta e skapi4ka tazi laparoskopiq a moje li nqkoi da mi kaje zadaljitelna li e kato operaciq ako ima6 zapu6vane na mato4na traba[/i] ??? :crazy:  :balk_145:
« Отговор #6 -: Май 05, 2008, 12:08:51 pm »
Правени са ми две лапароскопии. Първата беше в бившата "Тина Киркова", по ЗК. Не платих нищо, но и не направиха нищо. Последва едно неуспешно ИКСИ. Втората беше в клиника "Малинов", една година след първата. Тогава цената беше около 650лв доколкото си спомням. От тогава съм без хидросалпингси и ...без тръби :lol: По-добре парите да отидат за правилна диагноза, отколкото за неуспешно инвитро :wink:

« Отговор #7 -: Май 05, 2008, 19:07:49 pm »
Здравей МАММИ,да така е парите са доста,но човека дава повече като се лута от лекар на лекар и нищо.Никой не ме задължи,но ми я препоръчаха.Ако не си бях направила лапарото нямаше да разбера,че имам ендометроза,а това е причина за стерелитет и сега събираме пари за ин витро.Трудно е,но нямаме избор.

Ти за лапаро ли си?
*
« Отговор #8 -: Май 07, 2008, 01:41:37 am »
благодаря за отговорите ще ви пиша след 20 май колко точно струва дано да е за хубаво,а да ви питам колко време след лапарото се почва инвитрото
*
« Отговор #9 -: Май 07, 2008, 13:44:26 pm »
точно в момента съм толкова обаркана че незнам вече за какво съм искам да отида на още един гинеколог и вече ще го мислим :x
*
« Отговор #10 -: Май 08, 2008, 17:26:44 pm »
Молия ви дайте ми сивет и на мен ми предстои лапоро на 14 май в Май4ин дом някой знаели нешто за там.Във вашите публикации ми направи впе4атление, 4е пове4ето имате при4ина за тази процедура а при мен няма такава т.е нямам киста или ендометриоза искам да занам само в такива слу4аи ли се прави лапоро на мен за6то ми препоръ4аха да си я направя след като нямам такива симтоми моля ви кажете ми трябва ли да си я направя или не много съм объркана и адски ме е страх.Изследванията ми до тук са много добри нямам никакъв проблем.Това изследване последно ли е за да се установи със сигурност при4ината за стерилитет.И още нещо това не се ли поема от здр.каса на мен ми казаха, 4е 6те платя 4,40 на ден ако съм с направление освен това какво друго се заплаща ако някой знае нека да пише по скоро моля ви.Успех на вси4ки. :balk_145: :balk_64: :cloud: :help:
*
« Отговор #11 -: Май 08, 2008, 21:58:07 pm »
M_g, тук има много писано за лапароскопията. Това е най-точното изследване, много неща не се виждат на ултразвук и цветна снимка. Може всичко да изглежда наред и на лапарото да лъсне какво ли не /при мен беше така/. Не ти го пожелавам! Понякога е възможно да се направят корекции и да се отстранят сраствания, кисти и т.н., може да се види ако има ендометриоза и хидросалпингс. Това е много накратко. Бързо се възстановяваш, за 2 дни си като нова. В Майчин дом се поема от ЗК, 4.40 е таксата за престоя, друго не се плаща.
Успех и пиши как е минало.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #12 -: Май 08, 2008, 22:49:16 pm »
m_g ,споко -за  лапароскопията -макар че човек като  не е преживял нещо,всичко му изглежда страшно и притеснено.Възстановяването е много бързо и това  е лека операция.
В Майчин дом  с направление  плащаш само престоя в болницата
Ако искаш  да те оперира определен лекар тогава се заплаща такса 450 лева,но тя е само за избор на лекар-иначе те оперира или при когото те разпределят или които те е приел.
Ако искаш повече инфо пиши на лични-преди два месеца правих лапаро там.

« Отговор #13 -: Май 08, 2008, 22:53:44 pm »
Днес питах при Щерев за лапаро дали може по ЗК поне малко да отпадне от цената и те казаха че не става.
« Отговор #14 -: Май 14, 2008, 11:49:32 am »
Здравейте и от мен! Мойто лапаро е др. ден на 16.05.08г при Стаменов.Проблема е ,че никой не ми каза какво очистително да пия моля ви кажете какво сте пили вие за да знам какво да си купя.Търсих темите за лапаро знам,че пишеше някъде какво препоръчва Стаменов за очистително ама немога да го намеря.Пожелавам успех на всички,които им предстоят лапаро и инвитро.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #15 -: Май 14, 2008, 12:17:35 pm »
galileo-би трабвало в клиниката да ти кажат -питай  за инструкции там

иначе е хубаво вечера преди операцията  да не се храниш и поемаш течности след 22 часа-за да не ти се гади след упойката - и ако пушиш- по добре недей вечерта преди лапарото
Успех от мен
« Последна редакция: Май 14, 2008, 12:20:31 pm от nimika »

« Отговор #16 -: Май 14, 2008, 17:20:33 pm »
Здравейте и от мен! Мойто лапаро е др. ден на 16.05.08г при Стаменов.Проблема е ,че никой не ми каза какво очистително да пия моля ви кажете какво сте пили вие за да знам какво да си купя.Търсих темите за лапаро знам,че пишеше някъде какво препоръчва Стаменов за очистително ама немога да го намеря.Пожелавам успех на всички,които им предстоят лапаро и инвитро.
Привет,
На мен ми бяха казали 3 дни преди операцията да взимам по едно хапче мезим форте след хранене, тоест 3 пъти на ден. В деня на постъпването в болницата трябваше да си купя фортранс - 2 прахчета и да ги разтворя в една голяма /литър и половина/ бутилка вода.
След 14 часа започнах да го пия беше доста гадно на вкус, но доста добре изчиствало червата.
След 16 часа не трябваше да ядем, а след 22 часа и вода да не пием.
На някои момичета им правиха клизми, на мен ми се размина, казаха ми, че този фортранс доста добре щял да ме изчисти!!
Все пак можеш да питаш какво ще ти кажат в болницата, където ще се оперираш!!
Успех ти желая!!!
*
« Отговор #17 -: Май 15, 2008, 14:10:45 pm »

Galileo, X-Prep е очистителното. Изпиваш го цялото към 14 часа предния ден /т.е.сега, веднага/ и след това пиеш 1-2 литра вода до вечерта. След 22 часа никакво ядене и пиене.
Успех, в добри ръце си.
« Отговор #18 -: Май 17, 2008, 20:07:26 pm »
Да X-Prep си взех и мина вече лапарото,сега на 27ми ще ходя за първата инжекция и почвам стимулацията за инвитрото.Дано да стане от първия път.
*
« Отговор #19 -: Май 17, 2008, 20:29:58 pm »
Да X-Prep си взех и мина вече лапарото,сега на 27ми ще ходя за първата инжекция и почвам стимулацията за инвитрото.Дано да стане от първия път.

Успех, Galileo! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: