0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак имам един "строителен" въпрос, пуснах запитване и на друго място, но още не са ми отговорили, а ми е притеснено, защото до утре трябва да взема решение. Ето за какво става въпрос:
Дали да сложим такова нещо на тавана на банята - видях го в Бриколаж, дават го като шумо, топло и водоустойчиво, много подходящо за мокри помешения и бани. Много държа да бъде нещо добро, по-добро от гипсокартона, примерно, защото банята ми е нестандартна - с много голям наклон на тавана (на тавански етаж). Малко е вероятно да се мокри директно от душа - в тази си част, тавана е 2, 30, но все пак ... а майстора смята, че не е добро решение плочки на тавана... с подобна облицовка е работил веднъж и била мека при натиск, оставали вдлъбнатини в материала, не му е много добро мнението, колебае се, може и да става въпрос за различни материали, защото този, който гледах си е съвсем твърд на пипане.
*
Re: PVC облицовка за стени и тавани (в банята)?
« Отговор #1 -: Април 26, 2008, 22:00:17 pm »
 :( Уффф, съжалявам, че чак сега виждам. Ако става въпрос за опънат таван - да може. От ето този тип (не рекламирам фирмата - има и други може да потърсиш) : http://www.barrisol-bg.com/
 Ако става въпрос за "уж" водоустойчив кнауф - не не може, защото е много далеч от истината.

Облицовката е мека. Ако става въпрос за качествено ПВЦ за мокри помещения.
 Плочки твърдо не. Няма такова нещо, дето да ги задържи на наклон и при влажност, рано или късно ще паднат.
 Може и да не съм пък много закъсняла знам ли.
 И пиши как е станало! :D
« Последна редакция: Април 26, 2008, 22:08:37 pm от Lan »
« Отговор #2 -: Април 27, 2008, 08:58:34 am »
Благодаря за отговора, макари късен... не е това, което ми пращаш... как да кажа имаше го в Бриколаж - едни плоскости, като се слагат и се застъпват като ламперия, размера е 2,50 х 0,25, нещо такова, майстора ми не беше въодушевен от идеята ми - веднъж слагал такова нещо.
В крайна сметка се сетих за зеления гипсокартон, вече го сложиха.
*
« Отговор #3 -: Април 27, 2008, 19:17:27 pm »
 Сетих се, тези плоскости са по-стара технология и от водоустойчивия кнауф...Ами между двете си направила по-добрият избор. Ади, ако не се мокри директно, може и много добре да стане!