0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

проблем ли е формата на матката?
« -: Март 23, 2006, 23:13:40 pm »
Здравейте, момичета! Преди 5-6 години д-р Давидков във Варна ми каза, че имам особена форма на матката. Не помня точно, но каза, че матката е като круша по принцип, а моята е като обърната круша.  Добави, че това не е никакъв проблем, ако един ден искам да имам деца. Преди малко бях при моя гинеколог и той в следствие на цветната снимка ми каза, че формата на матката ми е като сърце, с 2 израстъка в горните краища. Каза, че това може да е проблем и ме прати на магнитен резонанс. Рентгеноложката, която ми прави снимката каза, че имам по-особена форма, но поясни, че няма проблем за забременяване. Този мой гинеколог направо ме хвърли в паника!

Не знам дали описвам двурога или обърната матка, четох във форума, но не разбрах добре. коя матка каква е.

Моля, ви кажете какво мислите по този въпрос! Какво може да е това и дали може да причини проблем?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 23:18:37 pm »
Arnica, ако имаш някъде написана каква е диагнозата или някакво наименование на матката бих могла да ти помогна. Аз съм с двурога матка, т.е. има една преграда по средата на матката. Но не беше проблем, тъй като успях да забременея. Вярно след 5 години, но успях. При двурогата матка има проблем при износване на бебето и евентуално при раждането, т.е. има вероятност бебето да не се обърне. Така че е хубаво да се изясни какво точно е наименованието според снимката. Късмет и не се притеснявай!  :)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #2 -: Март 24, 2006, 00:06:00 am »
Мерси за бързия отговор! За съжаление нямам наименование на матката и  само ми беше описана формата - като сърце. Магнитният резонанс ще разясни нещата, но кой знае кога ще ми се обадят за среща, колкото се чака тук. Направо ще се побъркам!
*

eodorcheto

« Отговор #3 -: Март 24, 2006, 01:03:09 am »
Здравей GANKA!!!Много се извинявам за неуместния въпрос но знаеш ли какво означава матка -AVF?Създавали проблеми при забременяването?Благодаря ти много!!!
*

teodorcheto

« Отговор #4 -: Март 24, 2006, 01:08:13 am »
Arnica на теб ти пожелавам голям късмет!!!Не се притеснявай всичко ще е наред.УСПЕХ!!!!
« Отговор #5 -: Март 24, 2006, 06:17:17 am »
Цитат на: eodorcheto
Много се извинявам за неуместния въпрос но знаеш ли какво означава матка -AVF?Създавали проблеми при забременяването?

Антеверзио флексио - нормалното положение на матката спрямо околните органи. НЕ създава проблеми, защото така трябва да бъде. Успех!
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Март 24, 2006, 09:35:12 am »
Благодаря ти little_rabbit!!!Успех на всички ни
« Отговор #7 -: Март 24, 2006, 10:36:10 am »
Arnica,не се притеснявай ако ти е двурога матката.Моята е, и първия път забременях веднага макар и за кратко.След цветната снимка ми казаха че няма проблем да износя бременност с малко хапчена за отпущане при нарастването на матката.Ако пък преградата пречи тя лесно се премахва с безкръвна операция. :D Успех
*
« Отговор #8 -: Март 24, 2006, 10:55:21 am »
Arnica,добре дошла в отбора на двурогите матки.Моята също е такава.В повечето случаи не създава проблеми при забременяване.Може да възникнат усложнения при износване,но засега повечето момичета с такава аномалия,за които знам от лекари,са износили успешно поне по едно дете.Важно е да се знае и да се следи по-внимателно бременността.
Наистина има операция за премахване на преградата (септум),НО аз лично не бих се подложила на нея преди да опитам да износя дете (ако разбира се роговете са с нормални размери и позволяват опита).На мен ми предложиха такава пластика,но категорично отказах.
Освен това тя може да се направи, само ако матката има единствена вътрешен септум,т.е отвън тя е като нормална матка.При наличие на две тела,погледнати чрез лапароскопия,операцията е много сложна и рискована,а възстановяването е дълго.
Съжалявам,ако всичко това ти звучи страшно,но аз събирам информация от 10 години и разглеждам въпроса от всички страни.
Желая ти от сърце да имаш безпроблемна бременност и здрави дечица,когато решиш да ги създадеш.
Ако мога да съм ти полезна с нещо,винаги съм на линия.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #9 -: Март 25, 2006, 02:01:22 am »
Благодяря ви, на всички!
Успяхте и да ме поуспокоите, а аз ще ви държа в течение какво ще се види на резонанса. Да си пожелаем още веднъж успех!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #10 -: Март 25, 2006, 06:59:08 am »
Здрасти и от мен!
Вчера бях на лекар и д-ра има съмнения за гинетични промени на матката -  може би двурога.Пратиха ме на изследване в Майчин дом Варна - 4D ехограф.Каже те ми ще се види ли там проблема ако го има.И ако има други изследвания доказващи наличието на двурогова матка - каже те ми ги моля.Благодаря ви!
*

naiema

• 998
« Отговор #11 -: Март 25, 2006, 07:11:10 am »
А също така двурогата матка може ли да е свързана с липсата на бременост?Прочетох,че Точица е имала забременяване - за съжаление неуспешно- но пак ще се получи,не губи кураж,white до колкото разбирам не е забременявала - пожелавам ти го мила,а Ганка е чакала 5 години - мила,струвало си е чакането :D .
Ганич само формата на матката ли е бил проблем при вас.Ако е така кажи ми , мила , правила ли си някакви процедури  преди да забременееш?
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #12 -: Март 27, 2006, 08:36:13 am »
Мили момичета,аз сьм на 33г.Имам син на 14г.До миналата 2005г. не знаех че имим двурога матка.Нито един лекар не ми го беше казал за толкова години.По време на бременността си преди 14г.несьм имала никакви проблеми.Чувствах се чудесно,ходех постоянно,в края на 8-я месец правих ремонт у дома.Сега се надявам пак да си имам бебче,но този пьт бих се пазила и внимавала-просто защото знам,а и бебето го чакаме вече много време.
Пожелавам успех на всички ни и дано всяка от нас успее скоро да се похвали с :bfp:

*

Anonymous

« Отговор #13 -: Март 27, 2006, 10:17:34 am »
tedi91,при двурогата матка притесненията са дали ще се оголеми достатъчно докато расте бебето.Щом си изкарала една нормална бременност с 2та няма да имаш проблем с разтягането на матката :D Желая ви късмет
« Отговор #14 -: Март 27, 2006, 10:50:28 am »
Цитат на: tedi91
...До миналата 2005г. не знаех че имим двурога матка.Нито един лекар не ми го беше казал за толкова години. ...

А защо се довери точно на този д-р, който ти каза че имаш двурога матка, а не на всичките, които са те гледали до сега?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #15 -: Март 27, 2006, 11:27:56 am »
Здравей,naiema.Аз наистина не съм имала бременност до сега,но се разбра,че се дължи на мъжки фактор.При Ганка положението е същото.
Може да се установи при преглед от добър лекар,който разбира от ултразвукови изследвания.Не всеки успява.Сравнително безболезнено се установява с цветна снимка.При мен я откри д-р Мазнейкова при рутинен гинекологичен преглед с вагинален ултразвук преди 10 г.Преди това ме беше гледала 2 пъти и нищо не видя.Преди 6 месеца правих и цветна снимка,а преди година хистероскопия.Мисля,че повече от цветна снимка не ти е необходима.Сигурно ще ти препоръчат хистероскопия съчетана с лапароскопия,но моят съвет е да не се съгласяваш на първо време.Ако решиш да ги правиш,задължително настоявай да ти запишат операцията на видеокасета!!!
Пожелавам ти да не ти се налага да стигаш до интервенции.Само ще се наложи да те следят по-отблизо по време на бременността.
Късмет и слънце в живота!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

naiema

• 998
« Отговор #16 -: Март 27, 2006, 11:54:23 am »
Благодаря ти,white!
Аз до сега не съм забременявала никога.Незнам точно какъв е проблема при нас.Женски,мъжки или смесен фактор?!Все изкача по нещо ново при всеки преглед.Но не губя надежда.Просто искам да попадна на добър диагностик,който точно да постави диагноза на мен и мъжа ми , за да знаем с какво се борим.
Късмет и на теб и всички момичета във форума!!!!! :D
*
« Отговор #17 -: Март 27, 2006, 12:21:04 pm »
naiema,явно имате нужда от консултация със специалист по стерилитет.Изберете си клиника и започнете отначало,за да стигнете по-бързо до края.Късмет.

Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: проблем ли е формата на матката?
« Отговор #18 -: Април 23, 2008, 23:38:47 pm »
Здравейте!
  Аз също съм с двурога матка и вече 3 години правиме опити но за сега неуспешни.До колкото знам е по трудно не само износването но и самото зачеване,но във никакъв случай не е невъзможно :wink:,въпросът е да няма постоянни притеснвния и терзания защо нестава а релакс и съм сигорна че най чаканият момент от всички ни ще дойде в най скоро време  :D.Желая успех на всички желаещи малки сладурчета :goodluck: и да се похвалиме с  :bfp:
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: проблем ли е формата на матката?
« Отговор #19 -: Април 25, 2008, 10:17:48 am »
здравейте ,момичета!
може ли да ми дадете инфо за индиферентна матка,защото скоро установиха,че моята е точно такава,но не ми е ясно какво озночава.

:bighug: и успех на всички в начинанието!
07.10.2009