0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, за кои от следните изследвания мога да взема направление от личен ликар:
LH
FSH
E2
InhibinB
DHEA-s
Progesteron
Androsrtendion

И ако не от личен лекар, от какъв специалист мога да взема тези направления, разбрах че част от тях се покриват от ЗК.
*
Re: от кой да взема направление за изследвания
« Отговор #1 -: Април 21, 2008, 16:50:41 pm »
На мен личната лекарка ми даде направление за гинеколог а той за FSH  LH  Estradiol  Progesteron-тези могат да минат към касата от написаните.
*
« Отговор #2 -: Април 21, 2008, 16:52:51 pm »
Inhibin B  Androstendion  DHEA-S не могат да минат към касата и трябва да си ги заплатиш
« Отговор #3 -: Април 22, 2008, 08:14:22 am »
Цитат
FSH  LH  Estradiol  Progesteron
тези може и ендокринолог да ти ги пусне. Трябва да вземеш направление или за гинеколог или за ендокринолог. Другите и аз мисля, че не са по касата
*
« Отговор #4 -: Април 22, 2008, 08:39:02 am »
Цитат
FSH  LH  Estradiol  Progesteron
тези може и ендокринолог да ти ги пусне. Трябва да вземеш направление или за гинеколог или за ендокринолог. Другите и аз мисля, че не са по касата

Не мисля, че за тези може да ти даде направление ендокринолог. Това са полови хормони и се дава направление от гонеколог. Ендокринолога може за щитовидната да ти даде, ако имаш нужда.

« Отговор #5 -: Април 22, 2008, 11:16:19 am »
Цитат
Не мисля, че за тези може да ти даде направление ендокринолог.
Може. Все пак това са хормони на жлези с вътрешна секреция. друг е въпроса ако не иска лекаря да ги пусне. Аз не еднократно съм ги изследвала точно с направление от ендокринолог.
« Отговор #6 -: Април 23, 2008, 11:14:54 am »
Здравейе момичета,

Аз вчера взех направление за хормонални изследвания. За едните самият гинеколог ми даде направление, а за другите ми даде направление първо да отида на ендокринолог, след което ендокринологът ми даде направление за изследвания на щитовидната жлеза.
Така че SISA77, смятам,че все пак трябва да минеш и през ендокринолог, но за това би трябвало самият гинеколог да те насочи.