0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Донорска инсеминация-опит, мнения, коментари
« Отговор #20 -: Март 04, 2008, 08:31:02 am »
Дива Роза ме хвърли в размисъл...
Та щом в Англия няма анонимност, в България има ли? Щото в Германия има. Хм.. в България има, четох линка който Вера е дала. Мерси Вера.

Дали не е по-добре да си дойда и да пробвам в Бг инсе?
Защото за тази процедура мъжът ми не е необходим, за ИКСИ примерно това би било проблем да дойдем двамата предвид неговата работа.
Тук нещо не случвам на лекари.

В Торакс при Мели, правят ли такива процедури? Сайта и нещо не мога да го отворя. Макар че Пловдив по принцип ми е далеч...

И в "Надежда" правят, и при д-р Владимиров правят със сигурност. Също можете да отиде при Мели в Пловдив в Медикус алфа. Най-добре я попитай за вариантите като време и т.н на лични.
Според мен е по-добре да сте двамата, дори за ден да е тук мъжа ти.
« Отговор #21 -: Март 04, 2008, 09:11:59 am »
Аз правих 3 донорски инсеминации,след това и инвитро от донор-нищо не се получи.
Всички първоначални изследвания ми бяха много добри и реших че ще стане от първия път щом уж нищо ми няма...
Направи си повече изследвания,защото макар инсеминациите да са по-евтини и ненатоварващи от инвитрото,болката от неуспеха си е същата.
Успех!
*
« Отговор #22 -: Март 04, 2008, 09:40:10 am »
Мери, ще отключа дневника, само ако има причина за това. Надявам се скоро да имам такава.  :bighug: :balk_21:
Ще има, ще има.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #23 -: Март 04, 2008, 16:11:03 pm »
Благодаря ви много момичета!

Очаквам и други да се включат. Всяко ваше мнение и съвет ми е от полза и ми вдъхва надежда. :bighug:

Много питанки имам още, но вярвам че едно по едно всичко ще се изясни.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #24 -: Март 04, 2008, 16:59:58 pm »
Оси, аз не мога да ти дам съвет, но искам да ти кажа, че е прекрасно, че не се отказвате. И аз си мисля, че съпругът ти те обича много щом е готов на тази стъпка, а и много ще обича и детенцето. Желая ви късмет!
Мисля, че марби роди наскоро от донорска инсеминация (дано не греша!).

*
« Отговор #25 -: Март 04, 2008, 22:30:00 pm »
Оси аз пък мисля че няма лошо да пробваш първо ин витро.Все пак там нещата са с много голяма успеваемост,а и не е чак толкова стряскащо.Според мен чакането и лутането между различни решения е по депресиращо от колкото самите манипулации.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #26 -: Март 04, 2008, 23:22:50 pm »
eliq, опитвала съм Икси, и други процедури, на първа страница от темата съм описала всичко. http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26364.msg366671#msg366671
Не ме тревожи депресията, а правилното решение.
Успеваемостта на АРТ процедура с нашатата спермограма е също много минимална. Освен това споменах, че няма да се подложа  повече на стимулации.

Точно за това много се чудя кой път да хвана.
Благодаря.

Благодаря ви момичета.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #27 -: Март 06, 2008, 00:32:29 am »
Благодаря на всички момичета, които се включиха в
темата и на всички, които ми писаха на лични.

:bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #28 -: Април 16, 2008, 19:34:52 pm »
Здравей,Осиана!
Ние също сме с мъжки фактор,затова правихме 4 ИКСИ,неуспешни.И аз като теб не исках пове4е стимулации,затова решихме да продължим с донорски инсеминации.Направихме 6,отново неуспешни.След вси4ки опити се оказа,4е проблема не е само в мъжа ми.Дотогава не бяха ми казали да направя генети4ни и имунологи4ни.Имаше проблем и в двете.Затова си направи вси4ки необходими изследвания преди инсето.
Относно донора не бива да имаш притеснения,правят им всякакви изследвания,напълно здрави са.Това са студенти най-4есто.Избират да е с кръвната група на мъжа ти,също гледат и външни белези.Няма никакъв на4ин да разбереш кой е и как изглежда.Само биолозите знаят кой е.Има много бебета родени от донорски инсета,които  прили4ат на бащите си :)Така,4е действай смело,щом мъжа ти е съгласен!Желая ти успех!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #29 -: Април 16, 2008, 21:43:32 pm »
Благодаря, че се включи, Кремкарамел.
Всички неоходими изследвания сме направили, (вкл. генетични и имунологични) още преди да започнем с процедурите. Там нямаме проблеми.

Мен все още ме притеснява тази анонимност на донора. :?

« Отговор #30 -: Април 16, 2008, 23:21:20 pm »
За донора не се притеснявай,сбъркват ги от изследвания.А за бебето ще знаете само ти,мъжа ти и биолога.Всяка добра клиника държи на името си и не биха допуснали каквито и да е грешки.
Аз първия път се 4увствах много гадно,дори се зарадвах като ми дойде.Следващите 5 пъти се молех да стане.
А ние вси4ки ще се молим при теб да стане първия път и да се запишеш в една друга теми4ка,за която вси4ки ме4таем. preggo .
Стискам палци!!!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #31 -: Април 17, 2008, 10:23:20 am »
Ози, анонимността на донора е сигурна. Има някакви варианти за разкриването й, но това май е само в определени, екстремни случаи. Не знам точно. Във всеки случай, не мисля, че точно анонимността трябва да те тревожи. Нещата са ясно регламентирани.
По време на моите процедури в МЦРЗ видях много двойки, които правеха донорски инсета. Сигурно вече са щастливи родители  :D
Аз бих се решила на това със сигурност, говорили сме с мъжа ми, и той би се решил, жалко, че при нас е неприложимо.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #32 -: Април 17, 2008, 14:32:16 pm »
Osiana,
ние също сме с мъжки фактор. След дълго умуване решихме инсе с донор. Правихме го три пъти, за съжаление неуспешни.
Сега вече сме на друга вълна - ще пробваме ИКСИ с PESA /изтегля не на сперматозоиди от епидидима. Надявам се много да успеем. Ако не стане ще продължим с донор.
Пожелавам ти успех, стискам палци да успеете.  :bighug:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #33 -: Април 17, 2008, 17:54:32 pm »
Благодаря, момичета, стискам палци и на вас.

Все някак трябва да успеем.

« Отговор #34 -: Април 18, 2008, 20:08:29 pm »
Osiana,
ние също сме с мъжки фактор. След дълго умуване решихме инсе с донор. Правихме го три пъти, за съжаление неуспешни.
Сега вече сме на друга вълна - ще пробваме ИКСИ с PESA /изтегля не на сперматозоиди от епидидима. Надявам се много да успеем. Ако не стане ще продължим с донор.
Пожелавам ти успех, стискам палци да успеете.  :bighug:
Осиана, надявам се не се сърдиш, че ще се включа не точно по темата ти.
Dikey, ти си смела жена и искрено се надявам да успеете. Аз вече имам близнаци на двайсет дена, заченати по този метод. Прочети в темите в "Стерилитет при мъжа" има няколко за азооспермия и ICSI PESA и ICSI MESA.
Късмет, момичета! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #35 -: Април 18, 2008, 22:52:08 pm »
Здравей Осиана! Забременях от 1-ва донороска инсеминация! Стискам палци, каквото и да решите!Пожелавам успех и много щастие :bighug:
Инсеминацията ми прави д-р Ковачев АГ Варна, страхотен професионалист.
« Последна редакция: Април 18, 2008, 22:54:16 pm от ivete »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #36 -: Април 18, 2008, 23:23:30 pm »
ivete, първо честито, много шастие ти пожелавам и лека бременност.

Твоето инсе стимулирано ли беше? Ти участва ли в избирането на донора?  Описаха ли ти външни белези на донора?

И ако да, по тези критерии ли също го определихте:
националност
етнос
кръвна група
физически показатели - височина, тегло, цвят на очите, цвят на косата, цвят на кожата образование
интереси

« Отговор #37 -: Април 19, 2008, 09:13:43 am »
Осиана, писах ти на e-mail  повече подробности. Надявам се, да съм помогнала.Успех и вярвам, че ще успеете.  :biglove:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #38 -: Април 19, 2008, 14:37:03 pm »
Ивет, благодаря.