0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,

Моя приятелка забременя с много желано бебе, след операция за отпушване на тръбите. Лекарят й е препоръчал превантивно да пие допълнително прогестерон, тъй като тя е на 40 години и това е първа бременност и той не иска да поема никакви рискове. Обаче, моята приятелка е от Великобритания и като така се обадила на лекарката си там и тя й казала веднага да спре всякакъв допълнителен прогестерон, тъй като ползата му е доста противоречива и в Англия вече не го изписвали толкова често. Някоя от вас чувала ли е подобно нещо и най-вече защо да не се препоръчва допълнителен прогестерон? Аз пия дуфастон всеки месец след овулация, в случай че чудото взело, че станало.
Благодаря ви много за всякакви мнения и коментари.
*
Re: отново въпрос за прогестеронов препарат
« Отговор #1 -: Април 17, 2008, 19:25:34 pm »
Аз днес за първи път прочетох това нещо от поста на един лекар. Стана ми много интересно и ще се поинтересувам.
*
« Отговор #2 -: Април 17, 2008, 19:40:38 pm »
Аз днес за първи път прочетох това нещо от поста на един лекар. Стана ми много интересно и ще се поинтересувам.
Къде го пише това? 8OЧе аз трети месец си слагам утрогестан.
*
« Отговор #3 -: Април 17, 2008, 19:43:36 pm »
Във един форум тук при нас.
« Последна редакция: Април 17, 2008, 19:57:21 pm от Mary »
*
« Отговор #4 -: Април 17, 2008, 19:47:07 pm »
Във един фрум тук при нас.
Аз уж чета всичко,пък не съм видяла.Я дай линка или името на темата.
*
« Отговор #5 -: Април 17, 2008, 19:49:40 pm »
Че и аз слагам конска доза утрогестан 3*3.

[/url]
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Април 17, 2008, 22:12:08 pm »
аз пък слагах Утрогестан до 30-та седмица от бременността!
 Братовчедка ми пък загуби скоро бебето си и и казаха,че е станало именно от липса на прогестерон.
<br />
*
« Отговор #7 -: Април 18, 2008, 08:23:56 am »
Може би когато има наистина прогестеронова недостатъчност е задължително да се слага, а не профилактично "за всеки скучай", незнам, само разсъждавам... аз не съм слагала.
« Отговор #8 -: Април 24, 2008, 06:56:34 am »
тук дават прогестерон само когато е правена стимулация / освен ако няма недостатъчност разбира се/. И при двете ми стимулации минах без, но когато забременях прогестерона ми беше щокиращо нисък, слагах инжекции до 13 седмица и успяхме да запазим бебето.
« Отговор #9 -: Април 24, 2008, 11:19:39 am »
Здравейте,
аз също вземах утрогестан от началото на бремеността, но през устата 2 по 1 таблетка дневно. Чудех се защо ми е, при условие че не са ми правили изследвания на прогестерона и никой не знае имам или нямам дефицит. Изписа ми го дори моята ендрокриноложка, според мен, за да се презастрахова. Не знам...но аз го пих и се чувствах добре и сигурна, макар че моята гинеколожка не взе отношение по въпроса. В началото на 13 г.с. ходих на фетална морфология при д-р Марков и той три пъти категорично ми повтори вече да го спирам утрогестана - нямало смисъл след 12 седмица. Спрях го, макар и със страх, но се надявам че той знае какво прави.
Та така, само си разсъждавам....и си задавам разни въпроси.
Ще бъда благодарна, ако някой от момичетата обясни нещо повече. Аз си мисля, че в началото този препарат помага за оформяне на хубаво жълто тяло, след което като се образува плацента, вече не е необходим в големи количества.

« Отговор #10 -: Април 24, 2008, 19:58:46 pm »
Два пъти губя плода/ в 7-ма  седмица/ заради прогестеронов дефицит. Преди планиране на бременност го изследвайте и ако е нисък  поне 3 месеца приемайте утрогестан...най-добре  след консулт с лекаря ви.
*
« Отговор #11 -: Април 25, 2008, 08:03:00 am »
Цитат
...прогестеронов дефицит. Преди планиране на бременност го изследвайте и ако е нисък  поне 3 месеца приемайте утрогестан.
minie_mouse, имаш ли наблюдения дали това подобрява положението?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #12 -: Април 25, 2008, 11:06:51 am »
ЛИчни наблюдения нямам, но познавам жени, които са износили  следваща бременност след неуспешна първа, като прогестерона им е влязъл в норми преди да забременеят( с приема на утрогестан).