0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гама-глобулин преди и по време на бременност
« Отговор #20 -: Февруари 04, 2006, 08:37:48 am »
Неразбрах, но изпитвам голямо изкушение да я навестя без час във вторник! Макар че не ми се искаше пак да се изтърся непредвидено! Но не ми се чака до следващия вторник, за когато, ако пак не забравя, мога да си запиша час. Тъй че незнам! Ще видя как ще дойде.
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #21 -: Февруари 06, 2006, 23:49:09 pm »
Здравейте!
Може би трябваше да си направя ника "Марко Тотев". Когато реших /благодарение на вас, милички/ да отида за изследвания в Плевен, се оказа, че д-р Конова е болна, но ни посрещна друг д-р и ни направиха нужните изследвания. След това се оказа, че при генетичните, резултат не се получи от първата посявка/?/, но добре че от втория път се получиха резултати, иначе пак трябваше да давам кръв /3 спринцовки!!!/. Като тръгвах натам, макар че исках да съм си напълно здрава, тайничко си помислих - дано този път изскочи проблемът. И наистина - някои от показателите ми са извън норма, което доста ме притесни, но се успокоих като прочетох написаното от вас, че все пак има лечение за тези проблеми. При мен се установи следното:  Анти-b2GPI-IgG - два пъти над нормата ; Анти-b2GPI-IgM - около граничната горна стойност, Анти-TPO - два пъти над нормата и FT4 - два пъти под нормата, TSH e 3.2 . При УЗИ-преглед на щитовидната жлеза не бяха установени промени, възелчета или др.
На вас при какви стойности на антителата ви препоръчват вливане на имуновенин и пиене на селен, хепарин, аспирин. Питам това, защото вече не издържам, докато дойде време за срещата с д-р Конова. Просто за моя информация и успокоение.
Благодаря на всички за безценната информация!
*
« Отговор #22 -: Февруари 07, 2006, 09:29:39 am »
Цитат на: didiA
Здравейте!
Може би трябваше да си направя ника "Марко Тотев". Когато реших /благодарение на вас, милички/ да отида за изследвания в Плевен, се оказа, че д-р Конова е болна, но ни посрещна друг д-р и ни направиха нужните изследвания. След това се оказа, че при генетичните, резултат не се получи от първата посявка/?/, но добре че от втория път се получиха резултати, иначе пак трябваше да давам кръв /3 спринцовки!!!/. Като тръгвах натам, макар че исках да съм си напълно здрава, тайничко си помислих - дано този път изскочи проблемът. И наистина - някои от показателите ми са извън норма, което доста ме притесни, но се успокоих като прочетох написаното от вас, че все пак има лечение за тези проблеми. При мен се установи следното:  Анти-b2GPI-IgG - два пъти над нормата ; Анти-b2GPI-IgM - около граничната горна стойност, Анти-TPO - два пъти над нормата и FT4 - два пъти под нормата, TSH e 3.2 . При УЗИ-преглед на щитовидната жлеза не бяха установени промени, възелчета или др.
На вас при какви стойности на антителата ви препоръчват вливане на имуновенин и пиене на селен, хепарин, аспирин. Питам това, защото вече не издържам, докато дойде време за срещата с д-р Конова. Просто за моя информация и успокоение.
Благодаря на всички за безценната информация!

Ми Диди и аз ходих при Конова и все още си чакам резултатие, но моят съвет е да изчакаш нейното мнение и няма да сбъркаш.Не пречи да се информираш но разбрах лично от нея, че при всеки организъм  различно се повлиява от каквато и да е терапия.Просто се отпусни попаднала си там където трябва.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #23 -: Февруари 07, 2006, 10:25:30 am »
Нека д-р Конова да каже, но анти вета 2 са си за Имуновенин, FT4 за Елтироксин, за да ти падне и TSH. Трябва да е под 2.
Матей - 1.04.2006 г
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2006, 11:58:22 am »
Вени, ти беше писала и при теб за това Анти Бета 2. То какво е?
« Отговор #25 -: Февруари 07, 2006, 12:43:54 pm »
антифосфолипидно антитяло
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #26 -: Февруари 07, 2006, 12:47:29 pm »
Ман виждам ,че си писала и да ти кажа какво каза Конова на мен, относно имуновенина. Така при всеки организъм е различно но досега са нямали проблем с имуновенина и бременноста.
Каза също така ,че при всяка вероятност моят аборт в 5 месец се дължи именно на тези антитела.Не беше сигурна защоот се оказа че нашите тъпаци в Бургас, не са си направили труда да направят изследване на плода.Та така ако искаш обади й се говори с нея и си прецени.Важно е също да следиш всеки месец антителата,ама всеки.
Късмет ти пожелавам, какво и дае решението ти

« Отговор #27 -: Февруари 07, 2006, 16:19:22 pm »
Наде, свържи се с мен като разбереш резулттите!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2006, 17:15:12 pm »
оки Вени, защото незнам дали разбра при нас е двоен проблема.Аз и мъж ми

« Отговор #29 -: Февруари 07, 2006, 18:17:25 pm »
Наде, разбрах за мъжо и спермограмата - тови ли имаш предвид? Влез на кю по някое време
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2006, 19:43:42 pm »
Да Вени за спермограмата на мъжо при Мели говоря,но все още изчаквам изследванията ни от Плевен. Повече ме притесняват антиспермалните антитела при него

*
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2006, 22:08:07 pm »
Благодаря на всички ви, "златни момичета" - Вени, Надин, Джам и сигурно още много други, благодарение на които прочетох тук и изследвах имунитет, генетика ... Благодаря и на създателите на този форум, с помощта на който ние се образоваме по много въпроси!!!
Ние правим опити за бебе от 7 години, вече посещаваме и специализирани клиники, но никой не ни е споменавал за подобни изследвания. След 4 години неуспешни опити забременях по естесвен начин, но за съжаление - завърши с аборт в 7-8 гест.седмица. Следват още 3 години без успех. Затова въпросът ми е: посочените от мен по-горе стойности на антителата, FT4 и TSH пречат да се получи забрменчване или при евентуално забременяване са причина за аборт (или и двете)?
Благодаря още веднъж!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #32 -: Февруари 07, 2006, 23:53:12 pm »
Цитат на: venus_melena
Нека д-р Конова да каже, но анти вета 2 са си за Имуновенин

Вени, ти кога стана имунолог, душата... :)
чак па за имуновенин!

антифосфолипиен синдром първо трябва да се докаже чрез повторно изследване след 6 седмици!
второ, терапията изобщо не почва с имуновенин!
зависи от историята на пациента, състоянието му в момента и т.н.

това, че на теб са ти вливали, не значи, че на всички трябва...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2006, 09:23:20 am »
Точно така, Джам не при всички, всеки организъм е индивидуален и по различен начин влияе на организма.
Но според мен съм на точното място и при точния човек, за да оспорвам назначаване на имуно терапия. Така или иначе нямам друг избор, но все пак да си изчакам резултатие. Още повече този имуновенин блокира така да се каже тези антитела за 2 месеца, така че явно има кратко въздействие,сама така предполагам аз :wink:
При всеки е различно и имуновенина не е универсалното лекарство като аспирина например.

« Отговор #34 -: Февруари 08, 2006, 09:23:51 am »
Джами, аз само цитирам Конова, която ми каза, че антивета 2 са за Имуновенин. Все пак казвам, че тя трябва да предцени.
Цитат
Нека д-р Конова да каже, но анти вета 2 са си за Имуновенин, FT4 за Елтироксин, за да ти падне и TSH. Трябва да е под 2.

Естествено, че подхода е индивидуален, а се чака 6 седмици, когато може! В нейния случай може, разбира се!
И не се заяждай с как си, а по-добре кажи как са усещанията - потвърдиха ли се?
Диди, могат да пречат и за двете.
Матей - 1.04.2006 г