0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

проблем с едната тръба
« -: Януари 21, 2008, 12:00:52 pm »
здравейте искам да попитам следното нещо : имам проблем с едната тръба , който се състои в следното: след цветна снимка се установи  - лявата тръба е без проблем , а дясната -значително нагъната.Оттам ми казват че няма смисъл да се премахва дясната тръба , и да ходя на фоликуметрия. Аз ходя вече за трети път и сега ми е от дясно. Лекарката ми каза че  изобщо няма смисъл да се пробвам , защото не може да се получи и трябва да следим от дясно.Има ли някой подобен проблем. Също така казват че може да се получи извън маточна бременност.Няма ли никакъв шанс при добри фоликули да се забременее от тази страна.
*
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #1 -: Януари 21, 2008, 17:42:39 pm »
Винаги има шанс.Тук има момичета които са били с две запушени тръби и са забременели без намеса.А ти имаш две здрави тръби само дето едната е нагъната.Виж, риск от извънматочна има реален, но това е рядкост, така че незнам защо те е наплашила така твойта лекарка. От кога правите опити? Търсете причината другаде според мене.Какви изследвания имате до момента?
*
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #2 -: Януари 21, 2008, 19:46:20 pm »
Винаги има Шанс. АЗ не бих пропуснала месеца.
*
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #3 -: Януари 22, 2008, 00:46:12 am »
И при мен едната ми тръба е нагъната,до сега трима лекари са ми гледали снимката и всички казват,че няма проблем за забременяване.
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #4 -: Януари 22, 2008, 09:29:27 am »
Благодаря на всички за отговорите. Иначе правим опит от 1.5 и до сега съм правила цветната снимка и изследвания.Ходих също и в АГ Варна , където я правих от там казаха да пробваме още малко и ако не стане може да се пристъпи към ин витро.Иначе сега в момента ходя само на фоликуметрия.
*
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #5 -: Януари 28, 2008, 19:52:53 pm »
miny6a хормони,спермограма правили ли сте?
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #6 -: Януари 29, 2008, 16:11:11 pm »
да правили ли сме и хормони и спермограма и резултати са добри.В момента ходя само на фоликуметрия , и даже искам да пробвам инсеминация , но чух че във Варна май не искат много да ги правят.
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2008, 16:40:08 pm »
Не знам защо момичетата са категорични, все пак не сме видяли снимката и не знаем какво значи "много нагъната тръба" в твоя случай. За опитите ти си решаваш, обаче трябва да си имаш едно на ум, за да ако се случи извънматочна да не се стигне до спукване на тръбата и операция. за целта като правите опити си и ти закъснее дори с 5 дни си пусни кръвен тест за бременност, ако е положителен тогава след 48 часа си пусни още един такъв. Всичко ще е наред ако нивата на ЧХГ са се удволили, ако е дабре даси намериш доктор с който да следите нещата и да действате бързо за отстраняване на извънматочната с лапароскопия. Това от мен. Желая ти късмет, че и това си трябва!
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #8 -: Март 27, 2008, 13:58:31 pm »
Здрасти miny6a .И аз имам проблем с едната тръба вследствие на хидросалпинкс,който беше премахнат чрез лапароскопия. Лекарката ми каза,че трябва да следим Ову от дясно (където е и здравата тръба).И с инсе ще станат уж нещата.Имам 1 инсе-неуспешно. Успех от мен
*
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #9 -: Април 02, 2008, 17:39:07 pm »
мила и при мен едната тръба беше нагъната,но след отстраняване на срастванията чрез лапароскопия казаха ми ,че са я оправили но за жалост след 3 месеца направих възпаление и се простих и с нея защото се е запушила.Дано имаш късмет.Аз вярвам ,че стават чудеса.
*
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #10 -: Април 03, 2008, 19:38:44 pm »
Здравей миличка.Аз също съм с една тръба вследствие операция но ако само това е проблема не виждам никаква причина да неможеш да забременееш.Аз също ходя на фоликулометрия и вече чакам с нетърпение 8 дни да минат да теста.Успех и всичко ще бъде наред.

Re: проблем с едната тръба
« Отговор #11 -: Април 05, 2008, 17:02:26 pm »
да правили ли сме и хормони и спермограма и резултати са добри.В момента ходя само на фоликуметрия , и даже искам да пробвам инсеминация , но чух че във Варна май не искат много да ги правят.

И аз имам същия проблем ,но с лявата-начална форма но фимоза,стеснение и аз исках инсе ,но във Варна ми казаха ,че ако плувците са добре,не е необходимо инси=секс,ако ти го направят е само да ти вземат парите.Доки каза ,че се прави когато има проблем със спермограмата,и ако до 1г.не забременея,единствения начин да имам бебе е инвитро.Успех ти желая да не стигаш до там,както ти,така и аз!
Re: проблем с едната тръба
« Отговор #12 -: Април 06, 2008, 19:40:06 pm »
Искам да споделя с вас - моя колежка забременя наскоро с една нагъната тръба. Другата е махната следствие на извънматочна бременност. Не вярвах, че може да стане, но явно шанс винаги има.
А моя приятелка с две нагънати тръби така и неуспя да забременее за 2 години по естествен начин. Забременя чрез инвитро.