0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Физиотерапия при ендометриоза?
« -: Април 01, 2008, 16:04:33 pm »
Момичета, моля за информация по въпроса ако знаете нещо.
След операцията и лечението с диферелин фоликулите ми не се пукат, затова този месец съм на противозачатъчни. Вчера лекуващата ми лекарка ми препоръча и физиотерапия - загряващи процедури на малкия таз, които правили във ВМА. Отидох там и се консултирах с лекарка, която ми каза, че за първи път чува на някой да са му препоръчани такива процедури при ендометриоза, и не се нае да ми ги назначи докато не ме види техен гинеколог (от ВМА), и не й потвърди нуждата от тях.
Някоя от вас правила ли е такива процедури? Чели ли сте нещо по въпроса?

Re: Физиотерапия при ендометриоза?
« Отговор #1 -: Април 01, 2008, 22:37:09 pm »
На мен ми казаха, че след като приключа с диферелина и се възстанови цикъла ми вероятно ще правим физиотерапия, заради възпалението на малкия таз, който бил резултат от ендометриозата/аденомиозата.Ти имаш ли такива 'екстри' като салпингит и/или салпингооофорит?
« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 23:11:18 pm »
Не, нямам салпингит или салпингоофорит. Но се радвам, че на още някой са споменали физиотерапията като опция. Въпреки че не знам как това ще ми помогне да забременея, а тя точно с такава цел ми го препоръча.

« Отговор #3 -: Април 07, 2008, 11:37:02 am »
И аз съм го чувала това. Майка ми е рехабилитатор във физиотерапия и каза, че при тях правели такива процедури - магнит или луч и ултразвук /задължително/ при възпалителни процеси, кисти и след операции. Според нея имало много добър ефект и гинеколозите ги препоръчвали. Самите процедури не помагат за забременяване, а подпомагат лечението на възпалението.
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 18:13:41 pm »
Момичета, миналия месец пих дуфастон за да се махне кистата - не стана. После минах на регулон, не стана. Отидох за 3 дни на Хисаря този уикенд и там ми правиха парафинотерапия - нагрят парафин се увива около кръста като восък, увиват те с одеала и стоиш така 30 минути. Предварително ти загряват тялото с гореща вана. Само два дни бях на тези процедури, вчера се прибрах. Днес отивам на лекар, кистата я няма.  8O