0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
искам да ви попитам кратичко:
    случвало ли се е при някой резултатите от щитовидните хормони да не са добри,а при ехографски преглед всичко да изглежда наред със жлезата?
« Последна редакция: Март 21, 2008, 10:31:41 am от rally_pat »
Re: при някой случвало ли се е?
« Отговор #1 -: Март 20, 2008, 22:04:29 pm »
Да. По принцип е възможно. Радвай се, че няма структурни промени в жлезата, защото хормоните са много динамични. Този месец може да са зле, другия също.., а след време се случва да не са.

Истинските проблеми започват когато жлезата няма шанс да функционира нормално заради обарзуваните възли.

Прпоръчвам ти проследяване на хормоните в няколко поредни месеца. Когато човек е спокоен изследванията дават най-добри резултати.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #2 -: Март 20, 2008, 22:37:21 pm »
А обратното възможно ли е? Хормоните да са в норма и в същото време да има проблем, който може да се открие само на ехографски преглед?
« Отговор #3 -: Март 20, 2008, 23:12:31 pm »
Да, и това е възможно. Макар и по-рядко. Всъщност хормоните са с доволно широки референтни стойности, по-често антителата са показателни.  Това означава също, че има шансове за успех - т.е. има опити за регулиране от организма. Понякога неговата реакция е напълно достатъчна. В начална фаза. И не би следвало да се компенсира с медикаменти. Но е много важно проследяването, лекарят трябва да има инфо за двинамиката и... съответно кога може да "пипа".

Обратимо е, поне в началото.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Благодаря Вазарели!
*
благодаря на модераторите за допълнението,много разумно
*
Аз съм от втроия тип, щитовидните хормони винаги са били в норма, за разлика от антителата и същевременно имах структруни изменения дифузно, тоест възли двустранно. Еутирокс първия път реши проблема и настъпи почти веднага бременност, но за кратко. След година и половина включих освен еутирокс, селен и аспирин протект, отново забременявам резултата е в подписа ми, но в момента съм на изходна позиция или отново леко увеличена/уплътнена щитовидна жлеза и много високи антитела.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
аз още не съм пускала хормони и ТАТ и МАТ,но в онкологията понеже ми казаха,че принципно се изхожда от ехографския преглед и ако има изменения се правят изследвания...Та,аз направих ехото и всичко е ОК...Е, сигурно ще пусна и кръв ,ама до тогава поне да съм лекичко спокойна  :lol:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
всички хормони и антитела са ми в перфектни стойности. ехографски жлезата беше доста зле - с възли дето един лекар искаше да реже дори. селен и имуновенин спасиха операцията, но ехографски още съм си с хашимото. потвърдено е от 2ма ендокринолози
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
didon-зависи и кои те е гледал ехографски-провинциалната ендокриноложка каза че няма никакви проблеми  след ехографския преглед и  няма нужда от лечение-което са глупости  при цел забременяване и ТСХ 3,2
при мен  ТСх беше си високо и Мат  и ТАт летяха в пъти над референтните с-сти ,а  при ехографския преглед  не се отчитаха съществени изменения в структората на жлезата .
От това  което д-р Тодорова ми е казала  разбрах ,че е възможно изменения  да настъпват на по късен етап при развитие на Хашимотото ,макар всичко да е много индивидуално -може с-стите да са  в норма ,а ехографията да покаже друго .
Така че е важно да те гледа добър специалист -а друг въпрос ,пред които и аз съм изправена е -кои наистина е добрия специалист?-ама това е  друга една тема
успех от мен

*
При мен се получи всички хормони и антитела в норма, а на ехографията се видяха дискретни образувания.
*
При мен се получи всички хормони и антитела в норма, а на ехографията се видяха дискретни образувания.

И при мен е така.
*
от това,което чета, се оказва,че наистина ехографския преглед е меродавния.
 Да,наистина има значение кой те гледа.Аз мисля че отидох на правилното място.Докторите на ехографа в ракова болница знам,че са много добри...