0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

e.coli в урината?
« -: Март 23, 2008, 02:00:48 am »
здравеите момичета.само един много бърз въпрос.откриха ми е.coli във влагалищен секрет.лекувах го и сега направих изследване на урина,за6тото нямах време за друго.(не живея в бг)мисълта ми е;ако имам е.coli във влагалищния секрет,6те се открият ли и в урината?урината ми е чиста.голямо мерси
Re: e.coli в урината?
« Отговор #1 -: Март 23, 2008, 08:12:25 am »
Не е задължително да имаш бактериите и на двете места.
« Отговор #2 -: Март 23, 2008, 08:16:14 am »
 Точно така. Е.Colli може да ги има във всеки един секрет по отделно. Това, че ги няма в единия не значи, че ги няма и в другия. И обратното  - ако ги има в единия секрет, не е задължително да ги има и в другият. Но е много вероятно имайки в предвид анатомичната близост. Ако урината е чиста, без растеж все още има вероятност да има такъв във вагиналния секрет. Така че най-добре нека ти вземат нов влагалищен секрет.

« Отговор #3 -: Март 23, 2008, 15:36:38 pm »
супер сте момичета!благодаря за бързият и изчерпателен отговор.но  в момента не съм в бг и няма да мога да направя нищо по въпроса.чак след 2 месеца...но ще се надявам всичко да е ок.голиамо благодаря на вас,че ви има
« Отговор #4 -: Март 24, 2008, 04:53:57 am »
още нещо се сетих,хей така ,мислейки.при моят човек обаче,канала е само един,нали така?и при него урината е чиста.при него, ако има нещо по канала,би трябвало да се види при стерилна урина,нали?или бъркам
ппс. изследвахме се и двамата,(макар,4е ми казаха,4е не се хваща само по полов път)защото на него му откриха е.коли при натривка от пениса преди година.а пък на мене нищо ми нямаше.сега обаче ми откриха на мене.та нещичко все ме глождеше,че може да сме се заразили двамата(знаете местата са доста близко)при секс.
споделете какво мислите:след като при него урината е чиста,дали тои няма нищо???благодаря, че сте там и ви има
« Отговор #5 -: Март 24, 2008, 07:16:23 am »
 Вероятно е да  сте си ги предали един на друг :? В началото на нашите опити при моя човек излезе Е. Коли от микробиология на еякулат и то в голямо количество, което означава че наистина ги има, а не е случайно замърсяване на пробата. А при мен нямаше 8O  8O 8O  Обяснението на доктора беше , че моята имунна система е по-силна и не е допуснала инфекцията.  Толкова е силна, че май и мен самата се опитва да ме изяде :lol: :lol: :lol: Мъжът ми изпи една доза антибиотик по антибиограмата и нещата се оправиха. И аз си мисля че след като урината  при партньора ти е стерилна нещата са наред. И все пак при първа възможност повтори своята микробиология за да си сигурна.

« Отговор #6 -: Март 25, 2008, 15:32:52 pm »
ОФ, при нас пък - на него му откриват клебсиела окситока в еякулат, аз пък нямам. лекува се, правим нови изследвания-никой няма нищо. След 2 седмици аз имам е.коли, той пък няма нищо. Шантава работа. Имам чувството,че ни разиграват.
« Отговор #7 -: Март 26, 2008, 20:13:27 pm »
относно ешерихия коли,имам позната  лаборантка.тя твърди,че при жените това е много често срещана инфекция,заради антомичната близост.и ми казва,че при жените се случвало много често,даже при някои задължително няколко пъти в годината,но курс с антибиотик обикновено помагал. :bighug:
така,че явно  не трябва да се шашкаме много ,а да взимаме адекватни мерки.просто при мен съмненията са,че си ги имаме от 1година и повече,но при мен не са ги открили..
ппс.  а 7 /5  високо микробно число ли е?
« Отговор #8 -: Март 27, 2008, 16:41:14 pm »
princesseli2005, мисля че числото ти е наистина високо и без антибиотик няма да минеш.Моето беше 10 на 5-та степен и въпреки че пих най-новите и скъпи антибиотици 2 курса неможах да ги излекувам.Сега пия мечо грозде и смятам да взема и пробитик,пък да видим.Лекарите казаха че неможе постоянно да ме тъпчат с антибиотици и да няма ефект,затова сега уж трябвало да се изчистят с времето след курса от лекарствата.Вече незнам и аз какво да правя с тия гадини,влача си ги,както и гъбичките.... :(