0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Защо липсва овулация?
« Отговор #20 -: Март 27, 2008, 00:20:40 am »
 И аз този месец нямам овулация.Установи го док с УЗИ. Изписа ми Регулон от първия ден на МЦ. Съмнява се за ендометриоза.Това ми е първи цикъл след кюретажа. Искам да попитам момичетата , преживели такова нещастие кога им се появи овуто?На кой цикъл след кюретажа?Нормално ли е да е ановулаторен първия МЦ?
 Изследвала съм , мисля че всички хормони миналата година и всички са в норма. Откриха имунологичен проблем като причина за миссед-а и извънматочна бременност паралелно с маточната.Какво да изследвам още или направо да остане лапароскопията като единствена алтернатива ?
 Много въпроси...
« Последна редакция: Март 27, 2008, 00:22:12 am от fatalwoman »
« Отговор #21 -: Март 27, 2008, 06:27:00 am »
при мен липсата на овулация се дължеше на инсулинова резистентност  и висок пролактин.Двете неща комплексно ми помогнаха да с я загубя,но след почти половин годишно пиене на хапчета  мога да се похваля с такава миналия месец
« Отговор #22 -: Март 27, 2008, 17:19:54 pm »
Какви изследвания трябва да направя за тази инсулинова резистентност?
« Отговор #23 -: Март 27, 2008, 21:10:59 pm »
Какви изследвания трябва да направя за тази инсулинова резистентност?

Нарича се обременяване-излседва се автоимунния инсулин-задължително се казва в лабораторията.И се пие глюкоза да се проследи как реагира организма на натоварването
*
« Отговор #24 -: Март 27, 2008, 21:52:28 pm »
Това с Т не ми звучи сериозно. Правена ли ти е фоликуметрия, за да се установи че липсва ову. Моята Т не надвишава 36,8 и имам овулация.

Аз съм същата, температурата не се казва повече от 36.7 - 36.8, тестовете са ми отрицателни, но овулация имам, така че само фоликуметрия. Даже доктора изобщо не иска да му нося графики. А един друг "доктор", казвала съм го и друг път, само по температура, каза че нямам ову и трябвало да се прави лапаро, а истината се оказа съвсем друга, че засега нямам никакви проблеми. Така че най-добре потърси друг лекар, който наистина е специалист по стерилитет. Успех.

« Отговор #25 -: Март 28, 2008, 01:50:06 am »
 Каква се оказа истината?
« Отговор #26 -: Април 07, 2008, 14:17:12 pm »
Здравейте! Пиша след "Плевен"  :) Д-р Конова май не ми обърна мн.внимание - направо ме прати при д-р Емин - гинеколог, който работи в техния център. Той ми изписа регулон за 3 месеца (проблемите ми не се дължат на щитовидната жлеза)+ метфогамма (нещо мн.гадно)- доколкото разбрах ми ги изписа заради ПКЯ и - съмнява се за киста на единия яйчник. Не ми се мисли ако излезе прав. Ще ходя пак след 2 месеца. Та така и не разбрах защо нямам овулация  :x Поне засега. Регулон пия вече един месец, т.е. 21 дни. Вчера трябваше да имам нещо като менструация. Все още нямам. Малко ми е странно. Като почнах да го пия от първия ден на менструацията ми, тя продължи повече от 10 дни. Сега пък не идва ... При някоя от вас има ли развитие?
« Отговор #27 -: Април 07, 2008, 20:20:26 pm »
При някоя от вас има ли развитие?
Д-р Бързашки ми изписа Регулон за 1 месец , но още не съм го започнала. И аз не разбрах конкретна причина за липсата на ову , но сигурно поетапно като се направят нещата ще излезе нещо.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #28 -: Април 08, 2008, 11:14:05 am »
метфогамма (нещо мн.гадно)- доколкото разбрах ми ги изписа заради ПКЯ
Метфогамма не е ли за зах.диабет, имаш ли повишена кр. захар?
« Отговор #29 -: Април 08, 2008, 12:24:00 pm »
Метфогама се изписва и при ПК яйчници. Или  резистентни яйчници, които не реагират добре на стимулация. Въпреки, че вкарах Пролактина в норма, беше ми леко завишен отново не настъпва ову. Проследена съм 3 последователни месеца с фоликуметрия. ЛХ и ФСХ са в добро съотношение- 1.25, но в полза на ЛХ-то. Другите хормони също са в норма, вкл. и мъжките, обаче яйчниците нещо не искат да работят. Фоликулите са на по 4-5 мм. и липсва доминантен. Иначе лигавицата е добра, което според док означава че естрогените са ОК, т.е. все пак функционират яйчниците. Направо незнам, голяма обърквация. Октомври 2006 след един стимулиран цикъл с Клостилбегит настъпи бременност, реагирах много добре, за жалост в 7 г.с. прокървих и последва кюретаж.Та се надявам комбинацията от Метфогама и Клостилбегит да бъде печелившата за мен.Времето ще покаже....Много дълъг ми стана поста, за което се извинявам!
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #30 -: Април 08, 2008, 12:30:38 pm »
Направо се извинявам за тъпия въпрос.
veri77, мерси за пояснението.Понеже засега проблема при нас е мъжки фактор( не знам при мен как е).
Затова и нещо съм боса.Но току-що погледнах форума за хормонални проблеми при жената и това ,което пишеш вече ми я малко по-ясно.
« Отговор #31 -: Април 08, 2008, 23:50:09 pm »
...Та така и не разбрах защо нямам овулация  :x Поне засега. Регулон пия вече един месец, т.е. 21 дни. Вчера трябваше да имам нещо като менструация. Все още нямам. Малко ми е странно. Като почнах да го пия от първия ден на менструацията ми, тя продължи повече от 10 дни. Сега пък не идва ...
Един от симптомите на СПКЯ е липсата на О. И аз съм пила противозачатъчни за СПКЯ. А, менструацията трябва да ти дойде по някое време през 7-дневната почивка. Днес кой ден ти е?
« Отговор #32 -: Април 10, 2008, 22:02:53 pm »
Дойде ми на 3-я ден от 7-дневната "почивка". Менструацията е мн.различна - явно защото не е истинска  :) Искам вече да им идва края на тия хапчета. Колко време си ги пила и имаше ли търсения ефект?
« Отговор #33 -: Април 11, 2008, 10:48:39 am »
Не искам да те плаша, но ги пих година и половина. НО тогава още не планирах бебе. Просто лекарката ми каза, че трябва да се лекувам, ако не искам после да имам проблеми. С всеки преглед нещата изглеждаха по-добре, докато накрая, каза да ги спирам. Предполагам, че ако тогава съм искала бебе, е можело и по-рано да ги спра.