0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Много нисък пролактин
« -: Февруари 22, 2008, 12:58:30 pm »
Здравейте на всички!Отново се връщам на вечната тема пролактин.
начи допреди време беше много висок,сега съм на терапия с Dostinex,на възможно най ниската дозировка и е доста под долната граница пролактина,а като спра лекарствата и се вдига пак много.Моята ендокриноложка казва така е по добре а гинеколожката казва така не трябва.Моля ако има някой с този вид проблем да сподели защото вече съм тотално объркана.
*
Re: Много нисък пролактин
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2008, 20:33:41 pm »
Миличка,моля те ако не ти е проблем напиши малко цифри.Много нисък и много висок е разтегливо понятие!Аз също съм с проблемен пролактин,така че бих могла да споделя горчив опит,но пиши малко подробности за да се ориентирам.
Засега единствено се сещам,че след като Достинекса ти е силен,би могла да опиташ с Парлодел,но разбира се само след лекарско мнение и контрол!
*
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2008, 14:22:27 pm »
Ами много висок беше с тези цифри 1250 при норма 500.Сега при норма 90-500 е 58.
*
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2008, 19:12:48 pm »
rogi аз се лекувах с достинекс и по същия начин, пролактина падна даста под долна граница, като последно пиех по 1/2 таблетка на 2 седмици и според моя ендокринолог също не е проблем. За твое успокоение ще кажа, че се оказа прав, резултата се вижда в подписа ми  :D

*
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2008, 12:40:21 pm »
Айде и аз да се запиша в темата:

Висок пролактин 1240 при норма 50-560 след това много нисък 25 при същата норма. Лекувах се с Бромокриптин две години и намалих дозата /по съвет на д-р Тодорова/ от 2 х 1табл. до 1/4 на ден, защото падна до два пъти под нормата. За съжаление вече втори месец нивото си е същото - така си остана, при положение, че постепенно спрях хапчетата на своя глава. Сега пак ще правя контролно изследване и много ми е чудно какъв ще е резултата.

Чудно ми е какво трябва да се направи като хем не може без лекарства, хем не става и с тях. Срещала съм мнения, че оптималното ниво било близо до горната граница, но не знам до колко е вярно.

*
« Отговор #5 -: Март 04, 2008, 10:18:29 am »
maia_st ами сега пиеш ли нещо,как поддържаш пралактина в норма?
« Отговор #6 -: Март 09, 2008, 22:33:30 pm »
И аз също пия Достинекс 1/2 таблетка на 2 седмица (преди бях при ендокринолога на maia_st). Първоначално пролактина ми беше 900, а като започнах с 1 таблетка Достинекс на седмица ми се смъкна на 7 при минимална граница 70
???
Постепенно нещата се нормализираха, сега с това лечение поддържам някакви средни стойности на пролактина (200) и се надявам всичко да е нормално, така че не се притеснявай, докато налучкаш дозата ще е така, но след това няма да имаш проблеми.
 :D
Успех
*
« Отговор #7 -: Март 10, 2008, 00:38:38 am »
rogi в момента не пия нищо за пролактина, дори не го следя вече, док каза че по време на бременност не е необходимо и е съвсем нормално да се увеличава. Предполагам, че отново ще се наложи да пия досинекс като спра да кърмя някой ден /или за да спре кърмата/, но до тогова /живот и здраве всичко да е наред с бебо/ има доста време и засега не го мисля. В момента следя и се притеснявам повече за TSH, че има леко увеличение.

*
« Отговор #8 -: Март 12, 2008, 09:58:20 am »
rogi, а правила ли си ЯМР? ИмаШ ли аденом?
*
« Отговор #9 -: Март 14, 2008, 15:08:05 pm »
ами да имам и то 2.Като направих първия ми казаха че имам аденом 4мм.След 1 година като направих втори,я разчете доцент Еди кой си от Варна.Той ми каза че сега няма и никога не е имало аденом,сравнявайки двте снимки8.Незнам на какво да вярвам.Факт е че като не пия лекарстава и пролактина се качва.Сега съм на Достинекс-половин таблетка на 10 дни....
Ще се радвам за още мнения по темата.
*
« Отговор #10 -: Март 16, 2008, 19:13:41 pm »
Щом се качва пролактинът беz медикаменти, бих иzходила, че аденом има.

И при мен ту имах, ту нямах, ама накрая се окаzа, че имам. Пий си достинекса и година след последния ЯМР пак Ще искаШ нов.
« Отговор #11 -: Март 23, 2008, 22:04:04 pm »
И аз мисля че имаш аденом щом като спреш лекарствата се качва пролактина. Чудя се какви граници трябва да поддържаме пролактина, аз съм с 4 мм аденомче. Пия от 6 месеца вече хапчета и бутнах пролактина до 300,чудя се не е ли време за намаляване на дозата
*
« Отговор #12 -: Март 24, 2008, 12:01:27 pm »
mari_pet според мен ако ти е по нисък пролактина по добре да намалиш дозата.Аз незнам може би писах по горе някъде че моята гениколожка казва че ако искам бебе все пак неможе пролактина да е на много ниско ниво.В твоя случай това 300 не ми говори нищо,защото всяка лаборатория си има собствени стойности.
« Отговор #13 -: Март 24, 2008, 20:23:07 pm »
 Rogi В лабораторията ,където го изследвам реф стойности са 70-580.В края на април ще ходя на контролен преглед , надявам се тогава да намалим дозата